Обговорення користувача:Тітаренко Михайло

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо!

   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, Тітаренко Михайло!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проєктом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікірозмітки.

Якщо виникли запитання щодо проєкту або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповіді на Ваше питання там немає, поставте його у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів. Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, можете звернутися за порадою до будь-якого користувача з цієї категорії.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your language skills, you are welcome to create your own user page, add interwiki links, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask for our help on the Community Portal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і настанови
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

-- Automatic welcomer (обговорення) 15:40, 8 вересня 2020 (UTC)Відповісти

Подавати статті на Вікімарафон можна до 5 лютого включно[ред. код]

Доброго дня! Дякую, що ви долучилися до Вікімарафону. Пишу, щоб повідомити, що термін подання статей продовжено до 5 лютого включно.

Через технічні проблеми з інструментом перекладу у Вікіпедії, які спостерігалися минулі кілька днів, деякі учасники та учасниці не змогли повноцінно долучитися до марафону.

Наразі усі несправності вже виправлені, тож організатори вирішили продовжити період подання статей до неділі 5 лютого включно.

Нагадуємо, що для того, щоб взяти участь у Вікімарафоні 2023, потрібно створити хоча б одну статтю українською мовою і додати на сторінку обговорення шаблон {{Вікімарафон 2023}}, а для отримання сувенірів записатись на сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2023/Учасники.

Встигніть долучитися!

--Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 10:28, 1 лютого 2023 (UTC)Відповісти

Порушення авторських прав у статті Прибутковий будинок Буркевича[ред. код]

Дякуємо, що ви зробили свій внесок у статтю Прибутковий будинок Буркевича, але, на жаль, ми не можемо його прийняти, оскільки цей текст захищений авторськими правами і є дослівним перекладом таких джерел: http://the-past.inf.ua/list-2-1-18.html. Як явне порушення авторських прав ми змушені вилучити Ваш внесок у статтю Прибутковий будинок Буркевича.

Надалі пропонується:

  • якщо Ви маєте дозвіл від власника авторських прав на те, щоб вільно поширювати матеріал із зазначеного джерела на умовах ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike, Ви повинні оформити дозвіл системи OTRS.
  • якщо Ви — автор матеріалу у зазначеному джерелі, але розмістили цей матеріал на власному вебсайті раніше, то просто розмістіть на сайті наприкінці сторінки повідомлення «This article is licensed under the Creative Commons Attribution/Share-Alike license» (чи варіацію на відповідній мові сайту), після чого можете сміливо подавати заявку на відновлення статті Прибутковий будинок Буркевича, і вона буде відновлена.
  • Ви також можете перекласти зміст чужого тексту своїми словами й дати посилання на сайт із докладнішим описом.

Якщо ви робили переклад зі статті з іншого мовного розділу Вікіпедії, будь ласка, додайте на сторінку обговорення статті шаблон:перекладена стаття. --Kharkivian (обг.) 14:17, 1 лютого 2023 (UTC).Відповісти

Долучайтеся до WikiGap 2023[ред. код]

Вітаю! Вчора розпочався WikiGap 2023 — щорічний онлайн-марафон із створення та поліпшення статей про видатних жінок, спрямований на покращення видимості жінок у Вікіпедії. Він триватиме до 26 березня.

Ви долучалися до WikiGap чи схожих кампаній у минулі роки, тож сподіваюся, що матимете можливість долучитися і цьогоріч. За активну участь традиційно можна отримати сувеніри від організаторів, а особливі подарунки — за доведення статей до статусу «доброї» чи «вибраної».

У межах марафону планується офлайн-подія для вікіспільноти у Києві в суботу 18 березня, 12:00—15:00. На зустрічі можна буде разом попрацювати над статтями про видатних жінок, поспілкуватися з однодум(и)цями і насолодитися кавою) Деталі і реєстрація за посиланням.

Долучайтеся! --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 15:26, 7 березня 2023 (UTC)Відповісти

Подяка за участь в Тижні необхідних статей[ред. код]

Вікізначок «За заповнення прогалин»
Дякую за Ваш внесок, зроблений в рамках Тижня необхідних статей. Завдяки Вам нам вдалось скоротити відставання від інших Вікіпедій в найбільш необхідних статтях.

Якщо Ви бажаєте продовжувати підтримувати ідею тижня — можете користуватись інструментами на відповідній сторінці вікіпроєкту Популярність.
--Mike.Khoroshun (обговорення) 11:43, 13 квітня 2023 (UTC)
Відповісти


Пропоную стати патрульним[ред. код]

Вітаю, Михайло! Дякую за Ваш внесок до Вікіпедії. Бачу, що Вам дуже добре вдається редагувати статті про Харків. Всі правки, що я бачив в своєму списку спостереження, я затверджував. Оскільки, Ваш внесок до Вікіпедії є якісним, то зроблені правки можуть бути підтвердженні автоматично. Для цього Вам потрібно отримати статус патрульного. Пропоную ознайомитися з вимогами та подати заявку на отримання статусу патрульного. Натхнення. --Vlasenko D (обговорення) 10:24, 23 квітня 2023 (UTC)Відповісти

Добрий день, дякую за інформацію. Подам заявку на вихідних --Михайло Тітаренко (обговорення) 11:42, 25 квітня 2023 (UTC)Відповісти
Добрий вечір. Сьогодні подав заявку на отримання статусу патрульного --Михайло Тітаренко (обговорення) 15:47, 30 квітня 2023 (UTC)Відповісти

Конкурс «Європейська весна 2023»: Нагадування та корисна інформація[ред. код]

Доброго дня! Дякую, що долучилися до конкурсу статей «Європейська весна». Кілька важливих нагадувань:

  • Нагадуємо, що цьогоріч конкурс триватиме до 15 травня включно (до півночі 16 травня за київським часом / 21:00 15 травня за UTC). До завершення конкурсного періоду ви можете покращувати створені раніше статті; чим якіснішою буде стаття станом на кінець конкурсу, тим вищу оцінку журі вона отримає. Зокрема переконайтеся, що стаття відповідає мінімальним критеріям щодо розміру (мінімум 3500 байтів) та іншим правилам конкурсу.
  • Просимо перевірити, чи додали ви до всіх опрацьованих статей конкурсний шаблон {{Європейська весна 2023}} і чи правильно його оформили. Про те, як його оформити, можете прочитати на сторінці довідки. Зокрема перевірте, чи вказали ви у шаблоні ім'я користувача і чи поставили позначку про покращення, якщо це покращення вже наявної статті.
  • Звертаємо увагу, що конкурс також триває у сестринських проєктах — Вікімандрах та Вікіцитатах. За активну участь там можна отримати окремі відзнаки.
  • Нагадуємо, що у конкурсі передбачені цінні призи для основних авторів статей, які отримають статус «доброї» чи «вибраної». Доробити статтю потрібно до завершення конкурсу, отримати статус «доброї» чи «вибраної» — до кінця червня 2023 року.

Якщо маєте питання, пишіть мені або на імейл-адресу ceespringwikimedia.org.ua --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 14:42, 10 травня 2023 (UTC)Відповісти

Проект->проєкт[ред. код]

Вітаю, помітив ваші численні виправлення «проект» -> «проєкт» в статтях. Можливо краще звернутись на сторінку ВП:Завдання для роботів і попросити виконати заміну в усіх статтях? Можливо потрібно буде додаткове обговорення для таких дій, але оскільки консенсус стосовно написання вже є, думаю це не буде перепоною. Зате вийде швидко виправити тисячі статей, на що у вас підуть місяці. --Mike.Khoroshun (обговорення) 15:04, 19 травня 2023 (UTC)Відповісти

Добрий вечір, дякую, подав заявку --Михайло Тітаренко (обговорення) 15:11, 19 травня 2023 (UTC)Відповісти

Запрошення долучитися до Місячника ілюстрування статей про науку[ред. код]

Доброго дня! Ви брали участь у Конкурсі наукових зображень для Вікіпедії у минулі роки і одночасно активні в українській Вікіпедії. Можливо, вам було б цікаво долучитися Місячника ілюстрування статей про науку.

Метою проєкту є покращити ілюстрування статей української Вікіпедії та елементів Вікіданих на наукову тематику зображеннями, поданими на фотоконкурс у минулі роки. Він розпочався сьогодні і триватиме до 22 червня.

Для найактивніших учасників та учасниць передбачені призи, а для усіх активних — сувеніри від організаторів проєкту.

Усі деталі — на сторінці проєкту. --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 13:16, 22 травня 2023 (UTC)Відповісти

@AntonProtsiuk (WMUA) Добрий день, скажіть, будь ласка, чи зараховуються (якщо так, то як саме) фотографії, додані до статей, де вже були фото не наукового характеру. Наприклад, стаття про річку, де вже є фото самої річки, однак немає фото тварин, що проживають у цій річці. Додавання фото тварин, сфотографованих на цій річці, в межах місячника? --Михайло Тітаренко (обговорення) 14:49, 22 травня 2023 (UTC)Відповісти
Так, зараховуються у межах загальних правил. --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 19:17, 22 травня 2023 (UTC)Відповісти

Переклади[ред. код]

Вітаю. Для чого Ви перекладаєте статті про комах, якщо не знаєте, як їх називати? Звідки Ви взяли "довгоносики бульбочкові"? Крім того, наукові назви не є латинськими. Будь ласка, подивіться спочатку, як пишуть такі статті в українській вікіпедії. Також можете звернутися до Вікіпедія:Проєкт:Ентомологія. --Brunei (обговорення) 17:46, 25 травня 2023 (UTC)Відповісти

Добридень. Під час написання статті я посилався на назви вже існуючих статей (1, 2), а також на інші сайти (наприклад, Держпродспоживслужби, де сказано: «...У квітні розпочалося переселення бульбочкових довгоносиків (смугастий, щетинистий) з площ багаторічних...», або міністерства аграрної політики та продовольства України, де зазначено наступне: «Триває заселення посівів гороху бульбочковими довгоносиками, які за чисельності...», а також на праці кандидата сільськогосподарських наук Наукового центру екомоніторингу та біорізноманіття мегаполісу НАН України О.П.Литвина Видовий склад бульбочкових довгоносиків (Sitona Germ.) на зернобобових культурах в умовах північного лісостепу України, де він також називає українські назви 14 видів цих довгоносиків і «Бульбочкові довгоносики роду Sitona Germ»). Якщо я можливо неправильно зрозумів ці назви, будь ласка, виправте. На рахунок не латинських назв, дякую. Це слушне зауваження, я врахую його. --Михайло Тітаренко (обговорення) 19:00, 25 травня 2023 (UTC)Відповісти
Утім жодного з цих джерел нема в статті. Коли пишуть спочатку іменник, а потім епітет, мають на увазі наслідування наукових назв: спочатку йде назва роду (іменник), а потім видовий епітет (прикметник). Якщо ж мова про родову назву з двох слів, то має бути «бульбочковий довгоносик», як у одному з джерел, прямий порядок слів. Див. Обговорення:Колорадський жук. У тому ж самому ракурсі проблеми зі статтею Німецька оса. Відчуваю, всі статті про комах треба за Вами перевірити. --Brunei (обговорення) 15:41, 16 липня 2023 (UTC)Відповісти

Права патрульного та відкочувача[ред. код]

Вітаю! За результатами обговорення Вам надано права патрульного та відкочувача. Тепер з цими правами Ви матимете можливість перевіряти версії сторінок та швидко відкочувати вандальні правки. Права патрульного також дають Вам доступ до сторінок Спеціальна:Неперевірені_сторінки та Спеціальна:Статистика_перевірок. Нагадаю, що для втримання цих прав Ваші дії мають відповідати правилам ВП:ПАТ та ВП:ШВ. Якщо виникають якісь питання в процесі патрулювання, Ви можете звернутись за допомогою на ВП:Кнайпа (патрулювання), або особисто до якогось досвідченого патрульного. Існує також сторінка запитів до патрульних, які Ви тепер можете виконувати. Успіхів!--Andriy.v (обговорення) 11:46, 3 червня 2023 (UTC)Відповісти

Вікізначок «Вікіпульс»[ред. код]

Вікізначок «Вікіпульс»
Дозвольте вручити вам особливу відзнаку за Ваш внесок, зроблений в рамках Тижня медицини.

Завдяки Вам нам вдалось значно поліпшити якість висвітлення медичної тематики в українській Вікіпедії.
--Mike.Khoroshun (обговорення) 13:47, 1 липня 2023 (UTC) Відповісти

Згущівка для вас за активність в українській Вікіпедії[ред. код]

Згущівка
За даними аналізу ГО «Вікімедіа Україна», ви стали одним із найактивніших патрульних в українській Вікіпедії у червні цього року. Вітаємо і дякуємо за ваш внесок!

Нагорода також передбачає фізичний приз) Я напишу деталі вам вікіпоштою.

Детальніше про проєкт читайте на нашому сайті або у блозі.

--Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 19:38, 5 липня 2023 (UTC)Відповісти

Долучайтеся до марафону Це зробила вона 2023[ред. код]

Вітаю! Сьогодні починається Це зробила вона 2023 — щорічний марафон із опрацювання статей про видатних жінок, спрямований на покращення видимості жінок у Вікіпедії. Він триватиме до 24 листопада.

Ви долучалися до цієї чи схожих кампаній у минулі роки, тож сподіваюся, що матимете можливість долучитися і цьогоріч. За активну участь традиційно можна отримати призи та сувеніри від організаторів. Запрошуємо особливо фокусуватися на поліпшенні уже наявних статей (за це можна отримати додаткові бали); хоча також можна створювати нові.

У межах марафону планується офлайн-подія для вікіспільноти у Києві завтра, 12:00—16:00. На зустрічі можна буде разом попрацювати над статтями Вікіпедії, поспілкуватися з однодум(и)цями і насолодитися кавою) Ви ще встигаєте зареєструватися сьогодні, деталі та реєстрація за посиланням.

Приєднуйтесь! --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 07:22, 10 листопада 2023 (UTC)Відповісти

Тиждень українських архівів[ред. код]

Доброго дня! Запрошую до участі у Тижні українських архівів 21-31 грудня. Допоможіть збільшити кількість та покращити якість статей про українські архіви. Приєднуйтесь!--Володимирянин (обговорення) 19:25, 17 грудня 2023 (UTC)Відповісти

Вікімарафон 2024 — відсвяткуймо 20 років української Вікіпедії разом[ред. код]

Наприкінці січня українська Вікіпедія відзначає своє 20-річчя: два десятиліття спільного росту, наповнення знаннями та розвитком. Ви долучалися до щорічного Вікімарафону з нагоди дня народження української Вікіпедії в минулі роки — тож запрошуємо долучитися і цього року, якщо маєте таку можливість.

Вікімарафон 2024 триває з 26 січня до 4 лютого. Запрошуємо долучитися до створення статей у межах цьогорічної кампанії та отримати сувеніри з символікою Вікіпедії від громадської організації «Вікімедіа Україна»! Для цього потрібно створити хоча б одну статтю українською мовою та додати на сторінку обговорення шаблон {{Вікімарафон 2024}}. Для отримання сувенірів поштою слід записатись на сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2024/Учасники та учасниці .

Долучитися можна як онлайн, так і прийшовши на одну із офлайн-зустрічей. Цього року заходи Вікімарафону проходять у багатьох містах України та за кордоном. Повний список зустрічей організатори публікують на сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2024/Вікізустрічі.

Детальну інформацію та умови кампанії ви можете подивитись на її сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2024.

Ви також можете долучитися до відзначення 20-річчя вікіспільнотою, де можна буде разом обмінятися спогадами й історіями: реєстрація в анкеті

  • Вівторок 30 січня о 18:00, онлайн
  • Субота 3 лютого о 13:00, офлайн у Києві

Від імені організаційної команди Вікімарафону — NickK (обг.) 15:14, 27 січня 2024 (UTC)Відповісти

Долучайтеся до WikiGap 2024[ред. код]

Вітаю! Сьогодні розпочався WikiGap 2024 — щорічний онлайн-марафон із створення та поліпшення статей про видатних жінок. Він триватиме до 24 березня.

Ви долучалися до WikiGap чи схожих кампаній у минулі роки, тож сподіваюся, що матимете можливість приєднатися і цьогоріч. За активну участь традиційно можна отримати сувеніри від організаторів, а особливі подарунки — за доведення статей до статусу «доброї» чи «вибраної». Зверніть увагу, що цього року ми хочемо привернути особливу увагу покращенню та оновленню вже наявних статей, тому сувеніри можна отримати лише за покращення наявних статей (при цьому створювати нові статті у межах кампанії також можна).

У межах марафону планується офлайн-подія для вікіспільноти у Києві в суботу 16 березня, 13:00—16:00. На зустрічі можна буде разом попрацювати над статтями про видатних жінок, поспілкуватися з однодум(и)цями і насолодитися кавою) Деталі і реєстрація за посиланням.

Долучайтеся! --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 17:42, 4 березня 2024 (UTC)Відповісти

Запрошення долучитися до Місяця географії[ред. код]

Запрошення долучитися до Місяця географії
Вітаю! Запрошую вас долучитися до Місяця географії, що триватиме весь травень.
--Олексій (обговорення) 21:43, 16 квітня 2024 (UTC)Відповісти


Вікіпедія:Проєкт:Культурна спадщина України до 5 травня[ред. код]

привіт! сподіваюся, що у Вас усе максимально добре. жаль, що не вийшло завітати на нагородження «Вікі любить пам'ятки» цієї суботи. запрошую долучатися до проєкту за нагоди Вікіпедія:Проєкт:Культурна спадщина України#Учасники та статті --アンタナナ 19:49, 17 квітня 2024 (UTC)Відповісти