Пес Патрон (мультсеріал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пес Патрон
Режисер Анастасія Фалілеєва
Продюсер Юлія Гребеньовська
Автор сценарію Олександра Рубан
Ролі озвучували Михайло Карпань
Дмитро Гаврилов
Василь Байдак
Влад Шевченко
Композитор Zakhar Bo
Звукооператор Андрій Біланенко
Студія PlasticBag
Країна Україна Україна
Тривалість 4-6 хв.
Мова українська
Рік 2023—наш час
Кількість сезонів 1
Кількість серій 15
Прем'єра 7 січня 2023

«Пес Патрон» (англ. Patron The Dog) — український повчальний дитячий анімаційний вебсеріал з 2023 року про відомого пса-розмінувальника Патрона режисерки Анастасії Фалілеєвої та сценаристки Олександри Рубан, що виходить на YouTube-каналі «Patron the Dog» та на медіасервісі Megogo і реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку у партнерстві з ЮНІСЕФ.[1][2][3] На початку кожної серії грає пісня 2022 року «Пес Патрон» рок-гурту Karta Svitu.

Сюжет[ред. | ред. код]

Анімаційний серіал розповідає про пригоди собаки-сапера породи джек-рассел-тер'єра Патрона з Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Патрон перемагає Бубухів, знешкоджуючи вибухонебезпечні предмети, рятує звіряток і товаришує з котом, на ім'я Том.[4][5]

Акторський склад[ред. | ред. код]

Головні ролі[ред. | ред. код]

Додаткові ролі[ред. | ред. код]

Епізоди[ред. | ред. код]

Перший сезон (2023-2024)[ред. | ред. код]

№ серії в
серії
Назва серіїРежисер(и)Сценарист(и)Оригінальна дата показу
1«Зруйнований міст»Анастасія ФалілеєваОлександра Рубан7 січня 2023
Пес Патрон розповідає коту Тому про свою минулу пригоду. Він дізнався від Коропа про незнайомий предмет у річці, залишений злим Бубухом. Це виявився вибуховий кристал з дистанційним керуванням. Патрону й Коропу вдалося вибити пульти дистанційного керування з рук Бубуха. Потім кристал забирає «чарівник». Наприкінці виявляється, що пес дофантазував про свою роботу, насправді «чарівник» був сапером, а кристал — нерозірваною бомбою. Проте Том вважає, що Патрон насправді применшив свої заслуги.
2«Агент під прикриттям»Анастасія ФалілеєваОлександра Рубан7 лютого 2023
Патрон повертається з роботи та розповідає Тому як йому допоміг дощ. Пес зустрів Козу на ім'я Паляниця, що показала йому як Бубухи ховають у полі вибухівку. Бубухи встигли запалити вогнепровід, але раптом почався дощ і загасив його.
3«Зненацький сон»Анастасія ФалілеєваОлександра Рубан28 лютого 2023
Пес Патрон розповідає про свій сон. Йому наснився палац ельфів, куди Патрона запросили на свято. Туди прислали величезну цукерку, в якій пес впізнав вибухівку. Коли король ельфів необачно розкрив обгортку, звідти повискакували Бубухи й почали пакостити в палаці. Тоді Патрон і ельфи заманили Бубухів до банки справжніми цукерками, і закрили там. Том наостанок каже, що героям теж треба відпочивати.
4«Викрадення Тома»Анастасія ФалілеєваОлександра Рубан15 березня 2023
Том розповідає Патрону як його викрали «нетутешньотяни» (насправді це були ветеринари). Том зустрів кішку Глорію і вони запланували втечу. Обоє вибралися та повернулися додому на таксі. Патрон переконує Тома носити протиблошиний нашийник, який йому дали «нетутешньотяни».
5«Пожежа»Анастасія ФалілеєваОлександра Рубан5 квітня 2023
Том зауважив, що він Патрона пахне димом. Пес розповідає, що гасив пожежу. Бубухи розпалили на соняшниковому полі багаття і родина Миші опинилася в небезпеці. Патрон розповів Миші як виготовити маску проти диму і вони вдвох врятували інших мишей.
6«Правило Патрона»Анастасія ФалілеєваОлександра Рубан12 травня 2023
Том запитує, яке в Патрона головне правило. Патрон ніколи не задумувався про це і вирішує з'ясувати це. Пес розповідає, як у дитинстві гуляв з батьком і побачив як великі собаки глузують з цуценяти. Батько присоромив розбишак і вони втекли. Але Том каже, що це була заслуга Патронового батька, а не Патрона. Далі Патрон пригадує як подолав страх висоти в школі і називає своїм правилом: він береться вирішувати ті справи, про які впевнений, що справиться з ними.
7«Новенький»Анастасія ФалілеєваОлександра Рубан14 червня 2023
Пес Патрон вирушив на чергове завдання, де зустрів робота-пса Григорія (схожого на BigDog). Робот виявився хвальком і впав у яму, а потім Бубухи скинули туди ж і Патрона. Обоє псів, працюючи разом, вибралися з ями та спіймали Бубухів, а потім знайшли їхній вибуховий кристал (насправді це була міна).
8«Лабораторія Бубухів»Анастасія ФалілеєваОлександра Рубан12 липня 2023
Патрон був біля річки, коли відчув небезпеку. Він зустрів Крота, з яким вирушив під землю. Вони виявили лабораторію, куди пройшли завдяки тому, що Кріт знав пароль. У лабораторії Бубухи виробляли вибухові кристали. Патрон налякав лиходіїв, а Кріт завадив їм підірвати кристали.
9«Незвичні метелики»Анастасія ФалілеєваОлександра Рубан16 серпня 2023
До служби порятунку надійшов виклик про незвичайного метелика. Патрон зустрів закоханого Метелика, що спершу не помічав його. Потім виявилося, що кохана Метелика - це міна «метелик». Навколо лежало багато таких мін, закладених Бубухом. Патрон закликав інших метеликів зібратися в хмару у вигляді собаки, щоб налякати Бубуха. Комахи схопили лиходія, розкрутили, та викинули його в космос.
10«Небезпечна знахідка»Анастасія ФалілеєваОлександра Рубан18 вересня 2023
Патрон повертається з прогулянки в лісі, на якій зробив небезпечну знахідку. Лісові звірята знайшли іграшку, що виявилася бомбою з годинниковим механізмом. Зненацька іграшка втекла, але Патрон спіймав її. Це виявився замаскований Бубух, який ніс з собою бомбу. Бубух від страху луснув.
11«Клуб анонімних пухнастиків»Анастасія ФалілеєваОлександра Рубан17 жовтня 2023
Різні домашні улюбленці збираються в Клубі анонімних пухнастиків. Всі вони так чи інакше зіткнулися з наслідками війни, за винятком однієї собачки. Акваріумна рибка запевняє, що собачка не повинна почуватися винною. Учасники Клубу анонімних пухнастиків вирішують, що вони всі потрібне одне одному.
12«Вибуховий діамант»Анастасія ФалілеєваОлександра Рубан25 грудня 2023
Під час виступу пса патрона перед тваринами раптом зникає світло. Пес вирушає на електростанцію та виявляє там новий вид Бубухів — електричний. Виявляється, Бубухи крадуть електрику та накопичують її у великому діаманті. Патрон проганяє лиходіїв вогнегасником і висмикує кабель. Зарядження припиняється, кристалом виявляються ракети.
13«Не така, як всі»Анастасія ФалілеєваОлександра Рубан31 січня 2024
Том зустрів актрису-горобця Пуньку, з якої глузують двоє хуліганів. Кіт переконав Пуньку виступити перед публікою, розповівши, як у дитинстві був у схожій ситуації. Пунька виступила з віршем «Ти знаєш, що ти — горобчик?» (перефразований «Ти знаєш, що ти — людина?» Василя Симоненка), який вразив глядачів так сильно, що навіть хулігани вибачилися та пообіцяли надалі захищати її.
14«Спекотний блог»Анастасія ФалілеєваОлександра Рубан2 березня 2024
Патрон розповідає як урятував пса-блогера Кукі. Одного разу Кукі знімав відеоблог у лісі та побачив як Бубухи випадково влаштували пожежу. Знехтувавши небезпекою, Кукі продовжував знімати вогонь на відео, поки не опинився у пастці та викликав Патрона на порятунок. Кукі зрозумів, що життя та здоров'я важливіші за популярність і став допомагати іншим тваринам.
15«Повінь»Анастасія ФалілеєваОлександра Рубан6 квітня 2024
У селі на півдні України сталася повінь. Патрон вирушив допомагати людям і дізнався про загублене кошеня Ґудзика. Ґудзик боявся води, але хотів урятувати куряче яйце, Ципку. Патрон швидко збудував пліт, на який взяв Ґудзика та Ципку. Але кошеня через стрімку течію впало у воду, а поки Патрон витягував його, потім відніс яйце. Патрон зумів повернути Ципку, що згодом вилупився, та Ґудзика його хазяям. Том, слухаючи про це розповідь, почав її записувати.

«За кадром»[ред. | ред. код]

№ серії в
серії
Назва серіїРежисер(и)Сценарист(и)Оригінальна дата показу
1«Частина 1. Секрети Тома»Анастасія ФалілеєваОлександра Рубан17 лютого 2023
2«Частина 2. Супернюх Патрона»Анастасія ФалілеєваОлександра Рубан7 березня 2023
3«Частина 3. Хто такі Бубухи»Анастасія ФалілеєваОлександра Рубан3 травня 2023

Прем'єра[ред. | ред. код]

28 грудня 2022 року на офіційному каналі пса Патрона на YouTube вийшов тизер мультсеріалу.[18] 7 січня 2023 року вийшла перша серія під назвою «Зруйнований міст».[19][20] Першу серію подивились понад три мільйони разів на YouTube.[7] «Пес Патрон» посів друге місце за тривалістю переглядів мультиплікаційних проєктів українського виробництва на медіасервісі Megogo, поступившись «Хоробрим зайцям».[21][22]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Смолько, Анна (6 лютого 2023). Мультсеріал про пса Патрона увійшов у ТОП-5 на MEGOGO. Освіторія. Процитовано 14 грудня 2023.
  2. Грубрина, Анастасія (9 січня 2023). Радість для дітей: на екрани вийшов мультсеріал Пес Патрон — чого навчає і де дивитись. Вікна. Процитовано 14 грудня 2023.
  3. Агентство США з міжнародного розвитку [@USAIDUkraine]. Пес Патрон з #Chernihiv, став символом надії та стійкості для багатьох українців, особливо для дітей. @USAID пишається можливістю підтримати новий анімаційний серіал про пса Патрона. Епізоди цього фільму можна подивитись на Youtube за посиланням https://youtube.com/@patronthedog (Твіт) — через Твіттер. {{Cite tweet}}: Недійсне значення параметра |number= (довідка)
  4. Осадча, Яна (9 січня 2023). "Зруйнований міст": вийшла перша серія мультсеріалу про пса Патрона. ВІДЕО. Життя. Українська правда. Процитовано 14 грудня 2023.
  5. Мультсеріал «Пес Патрон» про безпечну поведінку. Osvita. 3 березня 2023. Процитовано 14 грудня 2023.
  6. а б в г д Мультсеріал «Пес Патрон». 12 серія. "Вибуховий діамант". Patron the Dog. YouTube. 25 грудня. Процитовано 27 грудня 2023.
  7. а б Мультсеріал "Пес Патрон". Серія 1. "Зруйнований міст". Patron the Dog. YouTube. 7 січня 2023. Процитовано 14 грудня 2023.
  8. а б в Мультсеріал «Пес Патрон». 10 серія. «Небезпечна знахідка». Patron the Dog. YouTube. 18 вересня 2023. Процитовано 14 грудня 2023.
  9. а б в Мультсеріал "Пес Патрон". Серія 2. "Агент під прикриттям". Patron the Dog. YouTube. 7 лютого 2023. Процитовано 14 грудня 2023.
  10. а б в г д е ж и к Мультсеріал «Пес Патрон». 11 серія. «Клуб анонімних пухнастиків». Patron the Dog. YouTube. 17 жовтня 2023. Процитовано 14 грудня 2023.
  11. Мультсеріал "Пес Патрон". Серія 3. "Зненацький сон". Patron the Dog. YouTube. 28 лютого 2023. Процитовано 14 грудня 2023.
  12. Мультсеріал "Пес Патрон". Серія 4. "Викрадення Тома". Patron the Dog. YouTube. 15 березня 2023. Процитовано 14 грудня 2023.
  13. Мультсеріал "Пес Патрон". 5 серія. "Пожежа". Patron the Dog. YouTube. 5 квітня 2023. Процитовано 14 грудня 2023.
  14. а б в г д Мультсеріал «Пес Патрон». 6 серія. «Правило Патрона». Patron the Dog. YouTube. 12 травня 2023. Процитовано 14 грудня 2023.
  15. а б в Мультсеріал «Пес Патрон». 7 серія. «Новенький». Patron the Dog. YouTube. 14 червня 2023. Процитовано 14 грудня 2023.
  16. Мультсеріал «Пес Патрон». 8 серія. «Лабораторія Бубухів». Patron the Dog. YouTube. 12 липня 2023. Процитовано 14 грудня 2023.
  17. Мультсеріал «Пес Патрон». 9 серія. «Незвичні метелики». Patron the Dog. YouTube. 16 серпня 2023. Процитовано 14 грудня 2023.
  18. Пес Патрон. Тизер мультсеріалу (ENG/PL subtitles). Patron the Dog. YouTube. 28 грудня 2022. Процитовано 14 грудня 2023.
  19. Вийшов мультсеріал "Пес Патрон". 5 канал. 8 лютого 2023. Процитовано 14 грудня 2023.
  20. Вийшла перша серія мультсеріалу "Пес Патрон". Еспресо TV. 7 лютого 2023. Процитовано 14 грудня 2023.
  21. Серіал про пса Патрона у топ-5 на MEGOGO серед українських мультфільмів. Укрінформ. 6 лютого 2023. Процитовано 14 грудня 2023.
  22. Мультсеріал про пса Патрона увійшов у Топ-5 на Megogo серед українських мультфільмів. Детектор Медіа. 6 лютого 2023. Процитовано 14 грудня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]