Програма післядипломних обмінів ім. Едмунда Маскі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Програма післядипломних обмінів ім. Едмунда Маскі є стипендіальною програмою Бюро освітніх та культурних справ (англ. ECA) Державного департаменту США. Вона надає фінансову підтримку для навчання в США громадянам колишнього Радянського Союзу, які мають закінчену вищу освіту і відповідають певним критеріям фінансування[1].

Програма започаткована Конгресом Сполучених Штатів у 1992 році (Pub.L. 102-138, гл. 227) з присвоєнням імені Едмунда Маскі відповідно до закону про підтримку свободи 1992 (Pub.L. 102-511 , п. 801).

Галузі навчання за програмою Маскі: управління бізнесом, економіка, освіта, захист і використання довкілля,міжнародні відносини, журналістика та засоби масової комунікації, право, бібліотечна справа та інформатика, державне управління, охорона здоров'я і державна політика.

Програма адмініструється Міжнародною радою досліджень та обмінів (IREX)[2]. Раніше ця програма діяла під керівництвом Американської ради викладачів російської мови / Американської ради із співпраці в галузі освіти та мов (ACTRA/ACCELS)[3].

Програму Маскі припинено з 2013 року[4].

Випускниками програми є, зокрема:

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Оголошення про програму на сайті Посольства США. Архів оригіналу за 16 лютого 2013. Процитовано 4 грудня 2014.
  2. Інформація про українське відділення IREX (англ.)
  3. Інформація про програму на сайті організації IREX (англ.)
  4. Конкурс на програму стипендій ім. Едмунда Маскі закрито. Архів оригіналу за 16 липня 2014. Процитовано 4 грудня 2014.