Томас Херен

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Томас Герен
нім. Thomas Hoeren
Ім'я при народженні Thomas Hoeren
Народився 22 серпня 1961(1961-08-22) (62 роки)
Дінслакен, Німеччина
Громадянство Німеччина Німеччина
Національність німець
Місце проживання Штайнфурт, Німеччина
Діяльність Правник
Відомий завдяки Наукова діяльність в сфері інформаційного права
Alma mater Вестфальський університет ім. Вільгельма
Науковий ступінь докторський ступінь[1]
Знання мов німецька[2]
Заклад Вестфальський університет імені Вільгельма і Дюссельдорфський університет імені Генріха Гейне
Посада суддя
Головував Інститут інформаційного, телекомунікаційного та медіа права (з 1997)
У шлюбі з одружений
Діти дві доньки
Нагороди Дослідницька премія технічних комунікацій (2006)
Сайт на сайті Вестфальського університету (нім.)(англ.)

Томас Герен (нім. Thomas Hoeren; 22 серпня 1961, Дінслакен, Німеччина) — німецький вчений-юрист, що спеціалізується на праві інтелектуальної власності, інформаційному праві, інтернет-праві та медійному праві, доктор наук, професор.

Життєпис[ред. | ред. код]

З 1980 по 1987 рік Томас Герен вивчав теологію і право в Мюнстері, Тюбінгені та Лондоні. У 1986 році він отримав ступінь ліценціата церковного богослов'я і здав в 1987 році свій перший юридичний державний іспит. У 1989 році захистив у Вестфальському університеті ім. Вільгельма в Мюнстері дисертацію на тему «Ліцензування програмного забезпечення як об'єкта речових прав» і став кандидатом наук. У 1991 році склав другий юридичний державний іспит. У 1994 році отримав ступінь доктора наук, і знову в Мюнстері, на тему «Саморегулювання в банківському та страховому праві», в 1995 році Томас Герен працював професором на юридичному факультеті Університету ім. Генріха Гейне в Дюссельдорфі, де викладав цивільне й міжнародне економічне право.

З квітня 1996 року Герен є суддею в апеляційному суді Дюссельдорфа. У 1997 році він отримує пропозицію стати головою кафедри інформаційного права та правової інформатики юридичного факультету Вестфальського університету ім. Вільгельма в Мюнстері і одночасно займається дослідженнями в Європейському Центрі Дослідження Інформаційних Систем. Як викладач, він викладає студентам цивільне, економічне, цивільно-процесуальне право та правову інформатику.

До 1997 року Герен був радником з правових питань при Європейській Комісії, в Юридичній консультативній раді з інформаційних технологій та членом цільової групи з питань інтелектуальної власності Європейської Комісії. Також він є членом науково-консультативної ради DENIC, і членом ради директорів дослідного центру інформаційного права при університеті Сент-Галлена.

З червня 2000 року Герен працює у Всесвітній організації інтелектуальної власності як член групи експертів з питань доменних імен. Крім того, з 2004 року є членом колегії наукових співробітників в Оксфордському Інтернет Інституті[en], членом технічного комітету з комунікації при Німецькій Комісії ЮНЕСКО, членом робочої групи «Нові Медіа» конференції ректорів Вищих Навчальних Закладів і членом технічного комітету з авторського права та права видавництв Німецької Асоціації з захисту авторських і патентних прав. З 1997 року Герен очолює Інститут інформаційного, телекомунікаційного та медіа права.

Одружений, має двох дітей і мешкає в приватному будинку в Штайнфурті.

Видавнича діяльність[ред. | ред. код]

  • До 1997 року член редакції журналу «Комп'ютер та Право», співвидавець журналу «Право інформаційних та комунікаційних технологій» та «EDI Правовий Обзор».
  • З 1998 року співвидавець журналу «Мультимедіа та Право».
  • З травня 2005 року редактор розділу «Інформатика та право» швейцарського юридичного інтернет-журналу «Jusletter».
  • З 2007 року член консультативної ради журналу «Комп'ютер і право».
  • Редактор освітнього журналу «Ad legendum».

Вибрані наукові праці[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]