Турчанінова Наталья Володимирівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Турчанінова Наталья Володимирівна
рос. Турчанинова Наталья Владимировна
Народилася 18 травня 1976(1976-05-18)[1] (47 років)
Москва, СРСР
Країна  Росія
Діяльність письменниця, прозаїк, письменниця наукової фантастики, сценаристка
Мова творів російська
Роки активності 2000 — тепер. час
Жанр фентезі
Magnum opus «Рубін Карашехра» (2004)
Членство СПР
Нагороди Срібний кадуцей,
Мандрівник,
Кинджал без імені,
Медаль ім. М. В. Гоголя,
Медаль ім. О. С. Грибоєдова,
Орден С. Єсеніна
Сайт: rubinka.ru

Наталья Володимирівна Турчанінова (рос. Турчанинова Наталья Владимировна, 18 травня 1976(19760518), Москва, РФ) — російська письменниця, яка пише у жанрі фентезі. Постійний співавтор Олексія Пєхова, Олени Бичкової. Член Союзу письменників РФ.

Дебютний роман «Рубін Карашехра» (у співавторстві з Оленою Бичковою), перший у однойменній трилогії про янголів та демонів, у 2004 р. отримав нагороду «Срібний кадуцей» на Міжнародному фестивалі фантастики «Зоряний міст», а також видавничу премію «Кинджал без імені» від видавництва «Армада» у номінації кращий дебют року.

Роман «Променистий» (останній у трилогії «Рубін Карашехра») був названий «Книгою Року» журналом «Світ Фантастики» у 2007 р., як найкраще продовження російського циклу.

Найбільш популярний цикл «Кіндрет» (у співавторстві з О. Бичковою та О. Пєховим). Міське фентезі у сучасних реаліях – про вампіра-емпата Дареле, який володіє унікальними можливостями та відчуває себе людиною, а також широкою мережею вампірських кланів, які ведуть постійну боротьбу за владу. Перша книга циклу – «Кіндрет. Кровні брати» – отримала літературну премію «Мандрівник» у 2006 р. як краще міське фентезі 2001-2005 рр.

У 2013 р. професійну літературну премію «Мандрівник» отримав роман «Іноді вони помирають», що був написаний за особистих вражень авторів від Еверест-треку у Гімалаях – підйому на 5500 м до базового табору Евереста.

Сценарист комп’ютерних ігор, у тому числі «King’s Bounty. Легенда про лицаря» та доповнення «Heroes of Might and Magic V» (у співавторстві з О. Бичковою та О. Пєховим).

Біографія[ред. | ред. код]

Наталья Турчанінова народилася 18 травня 1976 року у Москві. Закінчила середню школу. Навчалась у класі з поглибленим вивченням літератури. Закінчила університет з відзнакою. За фахом – дитячий психолог.

Брала участь у видавництві «Енциклопедія для дітей» від видавництва «Аванта+».

Перша літературна публікація (оповідання «Сніговий тигр») відбулась у 2000 р. в інтернет-журналі молодих російських письменників «Пролог» при Міністерстві культури РФ. Дебютний роман «Рубін Карашехра» вийшов у 2004 р. у видавництві «Альфа-книга».

Працює з ним у постійному співавторстві з фантастами – Оленою Бичковою та Олексієм Пєховим.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Захоплюється гірським трекінгом та фотографією. Разом з співавторами пройшла Еверест-трек (висота 5550 м) та Аннапурна-круг (5416 м).

Часто подорожує різними країнами світу. Використовує враження від мандрівок для написання нових своїх книг.

Нагороди та премії[ред. | ред. код]

Творчість[ред. | ред. код]

Романи[ред. | ред. код]

Трилогія «Рубін Карашехра» (рос. Трилогия «Рубин Карашэхра»)

Тетралогія «Кіндрет» (рос. Тетралогия «Киндрэт»)

Ділогія «Заклинателі» (рос. Дилогия «Заклинатели»)

Цикл «Майстер снів» (рос. Цикл «Мастер снов»)

Повісті та оповідання[ред. | ред. код]

Збірка «Шанс»

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Ілюстрації до книг О. Бичкової та Н. Турчанінової створює художник Володимир Бондарь
  • Разом з О. Пєховим та О. Бичковою брала участь у створенні сценарію до комп’ютерної гри — «King’s Bounty. Легенда про лицаря»
  • Роман «Кровні брати» був перекладений англійською та випущений у вересні 2010 р. у США видавництвом TOR. Перекладач — Ендрю Бромфілд (Adrew Blomfield).

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Internet Speculative Fiction Database — 1995.

Посилання[ред. | ред. код]