Die Deutsche Wochenschau

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Die Deutsche Wochenschau ("Німецький щотижневий огляд") - пропагандистський кіножурнал часів Другої світової війни, що випускався у Німеччині з червня 1940 до березня 1945. Є наступником кіножурналів Deulig-Woche, Deulig-Ton-woche, Bavaria-Wochenschau, UfA-Ton-woche. Перше число Die Deutsche Wochenschau вийшло 20 червня 1940 і за нумерацією продовжило UfA-Ton-woche (з № 511). Останній випуск датований 22 березня 1945 р. (№ 755).

Кіножурнал демонструвався в кінотеатрах перед переглядом кінофільмів в обов'язковому порядку (зазвичай йому передував «культурний фільм» - коротка розважальна кінопрограма). Щотижня розсилалися до 2000 копій, плюс копії на іноземних мовах для союзників, нейтральних країн, окупованих територій і таборів військовополонених.

Окрім Die Deutsche Wochenschau у 1940 - 1945 роках у Німеччині демонструвались також кіножурнали Tobis Wochenschau, Degeto-Weltspiegel, UfA-Auslandstonwoche, Descheg-Monatsschau, UfA-Europawoche, Panorama-Monatsschau (в кольорі).

Хоча кіножурнали Die Deutsche Wochenschau збереглися не повністю, вони залишаються найвагомішою частиною кінохроніки часів Третього Рейху.

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]