Graveyard (гурт, Швеція)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Graveyard
фотографія
Основна інформація
Жанр Психоделічний рок
Хард-рок
Блюз-рок
Роки 2006 — дотепер
Країна Швеція Швеція
Місто Гетеборг
Лейбл Transubstans Records
Tee Pee Records
Nuclear Blast
Склад Йоакім Нільссон
Йонатан Ларокка-Рамм
Рікард Едлунд
Аксель Шеберг
Колишні
учасники
Трульс Меркк
graveyardmusic.com

Graveyard (гурт, Швеція) у Вікісховищі

Graveyard — шведський музичний рок-гурт, заснований 2006-го року. У своїй творчості колектив дотримується напрямків психоделічного року та хард-року з елементами блюзу. Двічі поспіль (у 2011 та 2012 роках) на врученні престижної шведської музичної премії Grammis гурт був визнаний найкращим рок/метал-колективом країни.

Історія[ред. | ред. код]

Йоакім Нільссон та Рікард Едлунд, колишні учасники гурту Norrsken, заснували Graveyard у 2006 за підтримки гітариста Трульс Меркк та барабанщика Аксель Шеберг, з яким вони раніше грали у формації під назвою Albatross. Учасники колективу швидко записали два демо-треки, дали кілька виступів та почали серйозно задумуватися про запис повноформатного альбому, уклавши контракт зі шведським лейблом Transubstans Records. Водночас вони розмістили свої демо-записи на Myspace і ті випадково потрапили до Тоні Преседо, що очолював рекордингову компанію Tee Pee Records, який також зацікавився можливістю співпраці з колективом.

Дебютний альбом Graveyard з однойменною назвою було видано у вересні 2007 року та перевидано у лютому 2008. Після появи на світ альбому гурт залишив гітарист Трульс Меркк, а його місце зайняв Йонатан Ларокка-Рамм. Загалом, реліз отримав непогані відгуки[1] та дозволив команді взяти участь у фестивалях South by Southwest та Sweden Rock Festival у 2008 році. Окрім того, вони потрапили до журналу Rolling Stone[2] та мали змогу гастролювати з такими гуртами, як Witch, Clutch, Witchcraft та CKY.

Пауза між виданням дебютного та наступного альбомів дещо затягнулася, втім була повністю компенсована успіхом, який мав другий повноформатник. Завдяки цьому виданню Graveyard було визнано найкращим рок/метал-гуртом Швеції за підсумками 2011 року[3]. Наступного року, на хвилі успіху, колектив видає свій третій альбом під назвою «Lights Out», який приносить гурту другу премії Grammis поспіль[4]!

У 2012 році, окрім музичного надбання, учасники гурту презентували пиво, що виготовляється під маркою Graveyard. Напій отримав назву Hisingen Brew[5].

Склад гурту[ред. | ред. код]

Колишні музиканти

Дискографія[ред. | ред. код]

Альбом Рік Формат Лейбл
Graveyard
2007
Альбом
Transubstans / Tee Pee
Ancestors / Graveyard
2009
Спліт
Volcom Entertainment
Hisingen Blues
2011
Альбом
Nuclear Blast
Lights Out
2012
Альбом
Nuclear Blast

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Огляд альбому Graveyard — Graveyard. «Allmusic». Архів оригіналу за 26 серпня 2013. Процитовано 7 березня 2013.
  2. Fricke's Picks: Graveyard (англ.) . «Rolling Stone». Архів оригіналу за 26 серпня 2013. Процитовано 7 березня 2013.
  3. Graveyard отримали Grammis у номінацій «Найкращий хард-рок/метал-гурт» (англ.) . «Blabbermouth». Архів оригіналу за 26 серпня 2013. Процитовано 7 березня 2013.
  4. Переможці Grammis 2012 (англ.) . «It's a Trap!». Архів оригіналу за 26 серпня 2013. Процитовано 7 березня 2013.
  5. Пиво Graveyard відтепер може бути вашим (англ.) . «Blabbermouth». Архів оригіналу за 26 серпня 2013. Процитовано 7 березня 2013.

Посилання[ред. | ред. код]