IOP Publishing

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
IOP Publishing


Логотип видавництва «IOP Publishing»
Держава  Велика Британія[1]
Засновано 1874
Штаб-квартира Бристоль
Префікс DOI 10.1088

Вебсайт: iopscience.iop.org

IOP Publishing (раніше Institute of Physics Publishing) — видавницька компанія британського Інституту фізики. Вона забезпечує публікування результатів наукових досліджень у всьому світі, включаючи журнали, веб-сайти співтовариства, матеріали конференцій і книги. Інститут фізики — це наукова неприбуткова благодійна організація, що займається удосконаленням практики, розуміння та застосування фізики. Частина фінансових прибутків, отримані від діяльності видавництва IOP Publishing, спрямовуються на підтримку розвитку фізики через Інститут фізики.

Основна штаб-квартира IOP Publishing знаходиться у Бристолі (Велика Британія), а північноамериканська штаб-квартира — у Філадельфії (США). Компанія також має регіональні офіси у Вашингтоні (округ Колумбія), Мехіко, Пекіні, Токіо, Москві, Санкт-Петербурзі і Сіднеї. У них працюють близько 400 співробітників[2].

Книги[ред. | ред. код]

У 2005 році IOP Publishing продало свій книговидавничий підрозділ (з імпринтом «Adam Hilger») компанії Taylor & Francis[3]. IOP Publishing співпрацює з видавництвом Morgan & Claypool Publishers в рамках книжкової програми, яка зорієнтована на дослідників, що перебувають на ранніх етапах своєї дослідницької кар'єри або які хотіли б підійти до предмету досліджень ширше та у різних дисциплінах[4].

У 2014 році IOP Publishing і Американське астрономічне товариство (AAS) оголосили про партнерство у випуску електронних книг в рамках місії останнього з розширення та поширення наукового розуміння людством Всесвіту[5].

До 2023 року за 10 попередніх років видавництвом опубліковано понад 110 електронних книг. Наукові монографії публікуються видавництвом IOP Publishing в електронних форматах PDF, EPUB та форматах, що підтримуються Kindle, а також друкуються на замовлення[6].

Журнали[ред. | ред. код]

Компанія видає журнали, збірники статей і матеріали наукових конференцій, серед них:

Збірники статей[ред. | ред. код]

Матеріали наукових конференцій публікуються у тематичних збірниках праць за темами у серії «IOP Conference Series»[8]:

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Directory of Open Access Journals — 2003.
  2. Home (англ.). IOP Publishing. Архів оригіналу за 19 листопада 2019. Процитовано 16 листопада 2019.
  3. Home (англ.). Taylor & Francis Group. Архів оригіналу за 9 січня 2020. Процитовано 16 листопада 2019.
  4. The state of scholarly e-books today and tomorrow: Olaf Ernst, IOP Publishing | Research Information. www.researchinformation.info. Архів оригіналу за 16 листопада 2019. Процитовано 16 листопада 2019.
  5. AAS and IOP team up to enhance knowledge of the universe | Research Information. www.researchinformation.info. Архів оригіналу за 9 жовтня 2019. Процитовано 16 листопада 2019.
  6. Монографії // IOP Publishing
  7. а б в г д е Situation in Ukraine. ioppublishing.org (англ.). Архів оригіналу за 29 серпня 2022. Процитовано 29 серпня 2022.
  8. IOP Conference Series [Архівовано 2020-05-30 у Wayback Machine.].
  9. IOP Conference Series: Earth and Environmental Science [Архівовано 2020-03-09 у Wayback Machine.]. IOP Publishing.

Посилання[ред. | ред. код]