Rhea fossilis

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Rhea fossilis
Період існування: 23–2.6 млн р. т.
Ілюстрації різноманітних скам'янілостей птахів зі «Щорічників музею Ла-Плати 1891 року, зразки «Rhea fossilis» — це дві довгі кістки у другій колонці.
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Птахи (Aves)
Ряд: Нандуподібні (Rheiformes)
Родина: Нандові (Rheidae)
Рід: Нанду (Rhea)
Вид:
R. fossilis
Біноміальна назва
Rhea fossilis
Moreno & Mercerat 1891

Rhea fossilis — вимерлий вид птахів з роду Rhea, який населяв Південний конус Південної Америки в період неогену. Його найближчими живими родичами є нанду великий і нанду малий.

Найменування та відкриття[ред. | ред. код]

Rhea fossilis відома лише за парою скам'янілостей, великогомілкової кістки та передплюсни, відкритих Альсі Мерсератом і Франсиско Морено в 1891 році. Вони були одними з перших палеонтологів, які описали та каталогізували скам'янілі рештки нанду. Зі знайдених скам'янілостей він і Мерсерат визначили, що це перехідний вид між великою й малою нандами. Вони також зробили висновок, що він такого ж розміру, як і сучасні нанду[1].

Палеоекологія[ред. | ред. код]

Rhea fossilis дуже схожа на сучасних родичів, хоча й трохи стрункіша. Вид населяв пасовища та чагарникові ліси регіону Пампаси в Аргентині. За цей час територія була теплішою та вологішою, ніж сьогодні. Як і його живі родичі, які все ще населяють регіон сьогодні, він харчувався широколистими рослинами, фруктами, насінням і дрібними тваринами, такими як ящірки[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Anales del Museo de La Plata. Т. 1. Taller de Publicaciones del Museo. 1891.
  2. Mindat.org. www.mindat.org.