StarCraft: Remastered

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
StarCraft: Remastered
Розробник США Blizzard Entertainment
Видавець Світ Blizzard Entertainment
Жанр(и) стратегія в реальному часі
Платформа  Microsoft Windows
 macOS
Дата анонсу 25 березня 2017
Дата випуску 14 серпня 2017
Режим гри синґлплеєр, мультиплеєр
Мова російська
Вік. обмеження PEGI:
Технічні деталі
Носій цифрова дистрибуція
StarCraft
Офіційний сайт
CMNS: StarCraft: Remastered у Вікісховищі

StarCraft: Remastered (від англ. star craft — букв. Зоряне ремесло; remastered — перевидане) — це перевидання науково-фантастичної відеогри, стратегії в реальному часі, StarCraft, видане 14 серпня 2017 року. У неї входять оригінальна гра і доповнення StarCraft: Brood War в сучасній переробці. StarCraft: Remastered повністю заснована на вихідному коді оригінальної StarCraft, завдяки чому всі особливості ігрової механіки, включаючи своєрідний алгоритм пошуку шляху і багато іншого збережеться без змін. Завдяки цьому, файли збережень і повторів перевидання будуть повністю сумісними з файлами оригінальної гри. Крім того, власники StarCraft: Remastered можуть вільно грати з власниками безкоштовного класичного клієнта.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

StarCraft: Remastered зберігає ігровий процес StarCraft, але додає якіснішу графіку і деякі функції, що дозволяють сучасним гравцям грати комфортно. Як і в оригіналі, гравець розбудовує базу, замовляє війська, вивчає їх вдосконалення задля знищення противника. Для гри доступні три раси, кожна з особливими військами й тактиками: террани, протосси, зерги.

Перевидання, на відміну від оригіналу, має підтримку широкоекранних моніторів роздільністю до 4K. Перероблена графіка дає можливість наближати і віддаляти камеру огляду. Всі текстури і спрайти отримали вищу деталізацію і роздільність, а їхній дизайн наближено до дизайну в StarCraft II. Діалоги і музичний супровід було записано заново. Відеовставки було перероблено і надано з якістю 1080p, а місії супроводжуються ілюстраціями в стилі коміксів. Також було перероблено система підбору суперників в мультиплеєрі, надано підтримку мережевої служби Blizzard (колишня Battle.net 2.0), включаючи систему оновлень і соціальні функції. Для Remastered доступні хмарні збереження для прогресу кампаній, користувацьких сутичок, повторів і налаштувань клавіатури. На додаток до оригінальних п'яти мов гра локалізована на ще вісім, таким чином включаючи мови: англійську, німецьку, французьку, бразильську португальську, іспанську латиноамериканську, іспанську європейську, польську, італійську, російську, корейську, спрощену китайську, традиційну китайську, і японську.

До StarCraft: Remastered перенесено весь ігровий процес оригіналу, в тому числі помилки й обмеження, які відкривають доступ до не передбачених розробниками тактик, але з часом стали вважатися особливими правилами. Зокрема це: накладання (stacking) один на одного спрайтів муталісків, віддача наказів одночасно всій групі розпорошених юнітів (magic-boxing), обмеження на 12 виділених юнітів, некоректний вибір маршруту[1].

Розробка[ред. | ред. код]

Вперше про розробку перевидання StarCraft було повідомлено 8 травня 2016 року на корейському сайті iNews24. Там було повідомлено, що Blizzard офіційно анонсує гру в вересні, посилаючись на анонімні «численні джерела». Дата вважалася підходящою для анонсу, позаяк на той час було заплановано чемпіонат зі StarCraft II: Legacy of the Void[2]. Проте офіційних новин не надходило до 26 березня 2017. Тоді стало відомо про дату виходу перевидання влітку того ж року і його особливості[3]. З нагоди скорого випуску StarCraft: Remastered оригінальна StarCraft і доповнення Brood War стали безкоштовними 18 квітня[4] і отримали оновлення до версії 1.18[5].

До розробки було залучено художників, які працювали над StarCraft, і використовувалися ідеї оригіналу. За словами розробників, вигляд і рухи юнітів дуже впливали на впізнаваність багатьох військ, тому їх було доповнено мінімально. Ігровий процес було перенесено точно з оригіналу, зберігаючи баланс протиборчих сторін. Подальший розвиток StarCraft: Remastered більшою мірою залежатиме від бажань спільноти геймерів[6][7].

Дата релізу стала відома 30 червня 2017 року, нею було оголошено 14 серпня[8]. 1 липня стали відомі системі вимоги[9].

Модифікації[ред. | ред. код]

До гри 9 липня 2019 року було випущено платну модифікацію StarCraft: Cartooned, що змінює візуальний стиль на мультиплікаційний комічний[10].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Blizzard Press Center - StarCraft: Remastered. blizzard.gamespress.com (амер.). Архів оригіналу за 1 квітня 2017. Процитовано 26 квітня 2017.
  2. Ashcraft, Brian. Report: Blizzard Releasing StarCraft HD [Update]. Kotaku (амер.). Архів оригіналу за 26 квітня 2017. Процитовано 25 квітня 2017.
  3. StarCraft: Remastered coming this summer. Polygon. 26 березня 2017. Архів оригіналу за 26 березня 2017. Процитовано 25 квітня 2017.
  4. Matulef, Jeffrey (18 квітня 2017). StarCraft and its Brood War expansion are now officially free. Eurogamer (en-UK) . Архів оригіналу за 28 квітня 2017. Процитовано 25 квітня 2017.
  5. Blizzard is making the original StarCraft free. Polygon. 26 березня 2017. Архів оригіналу за 26 березня 2017. Процитовано 25 квітня 2017.
  6. Blizzard reveals StarCraft: Remastered, set for release this summer. pcgamer (англ.). Архів оригіналу за 29 квітня 2017. Процитовано 25 квітня 2017.
  7. Создатели StarCraft: Remastered: «Мы никак не изменили геймплей» (рос.). Архів оригіналу за 31 березня 2017. Процитовано 25 квітня 2017.
  8. Higham, Michael (29 червня 2017). StarCraft Remastered Gets Release Date And Price; Preorders Now Open. GameSpot (амер.). Архів оригіналу за 19 лютого 2018. Процитовано 30 червня 2017.
  9. StarCraft Remastered System Requirements. Blizzard Support. Архів оригіналу за 5 липня 2017. Процитовано 4 липня 2017.
  10. StarCraft: Cartooned – Available Now. news.blizzard.com (англ.). Архів оригіналу за 26 липня 2019. Процитовано 26 липня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]