Ōke no Monshō

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ōke no Monshō
Обкладинка першого тому манґи
王家の紋章
Ōke no Monshō
Королівський герб
Жанрісторичне фентезі
Аудиторіясьодзьо
Манґа
АвторТіеко Хосокава
ВидавецьAkita Shoten
ЖурналPrincess
Період випуску1976 — дотепер
Кількість томів69
OVA
РежисерЧієко Хосокава
ПродюсерАкіта Садамі
Ватанбе Йосінорі
СтудіяToei Animation
Дата виходу1988
Тривалість40 хв.
Кількість серій1

Ōke no Monshō (яп. 王家の紋章, англ. Crest of the Royal Family, укр. Королівський герб) — сьодзьо-манґа авторства Тіеко Хосокави. Манґа друкується у щомісячному журналі Princess з 1976 року. У 1991 році отримала 36-ту нагороду Shogakukan Manga Award в категорії сьодзьо[1]. Станом на 2015 рік зібрані томи були продані в Японії накладом 40 мільйонів примірників, що робить її однією з найбільш продаваних сьодзьо-манґ в історії[2]. Маючи 68 томів (станом на січень 2023 року), це один з найдовших манґа-серіалів усіх часів. Історія була адаптована у 2 аніме-драми, випущених у 1990 році студією Pony Canyon (перевидані у 2004 році), а також в OVA від студії Toei Animation[3][4]. У 2016 році за мотивами манґи було створено сценічний мюзикл[5][6].

Сюжет[ред. | ред. код]

Головна героїня, Керол — білява, блакитноока американська дівчина-підліток із заможної родини, яка цікавиться єгиптологією і навчається в Каїрі. Коли її наставник знаходить гробницю молодого фараона, на команду розкопок і Керол накладається прокляття. Воно відправляє її в минуле, до Стародавнього Єгипту, де вона втягується у справи Єгипту та інших стародавніх країн, таких як Ассирія та Вавилонія. Керол зустрічає Мемфіса, вродливого молодого фараона, гробницю якого вона розкопувала в сучасності. Незважаючи на його впертий, спочатку жорстокий характер, вони глибоко закохуються. Це розлючує зведену сестру Мемфіса, жрицю Ісіду, яка давно мріє вийти за нього заміж. Керол, завдяки своїй екзотичній зовнішності та дивовижній здатності передбачати майбутнє, стає головною дійовою особою давньої історії.

Персонажі[ред. | ред. код]

Головні герої[ред. | ред. код]

  • Керол Рід (яп. キャロル・リード, Kyaroru Rīdo)
Героїня оповідання — світловолоса блакитноока американська дівчинка, яка вивчає археологію в Каїрі. Коли її прокляли, її відправили на 3000 років у минуле і вона зустріла жорстокого, але красивого фараона Мемфіса. Завдяки своїм глибоким знанням історії Стародавнього Єгипту, Керол здатна допомогти Єгипту подолати труднощі, і через це народ Єгипту вітає її як Доньку Нілу, Хранительку Єгипту. Завдяки своїй красі та розуму в стародавньому світі Керол постійно оточує небезпека, оскільки люди або хочуть її вбити, або залишити собі.
  • Мемфіс (яп. メンフィス, Menfisu)
17-річний фараон стародавнього Єгипту 3000 років тому. Спочатку Мемфіс показаний як жорстокий і розпещений фараон, але пізніше ми бачимо його більш м'яку сторону, коли він починає відчувати почуття до Керол. Його назва походить від стародавньої столиці Єгипетської імперії Мемфіс.
  • Ісіда (яп. アイシス, Aishisu)
Принцеса і верховна жриця Стародавнього Єгипту (вона править Нижнім Єгиптом) і старша сестра Мемфіса. Вона шалено кохає свого брата і хоче вбити Керол, щоб зайняти її місце королеви Єгипту (поряд із братом), вірячи, що вона зробить Єгипет сильнішим і процвітаючим. Ісіда приховує свою жорстокість і ненависть до Керол за своєю красою і постійно планує вбити Керол різними способами. Її ім'я походить від єгипетської богині Ісіди.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. 小学館漫画賞:歴代受賞者 (яп.). Shogakukan. Архів оригіналу за 5 серпня 2015. Процитовано 19 серпня 2007.
  2. 「月刊プリンセス」にて1976年〜現在まで連載を続け、累計発行部数4000万部を誇る 『王家の紋章』がついに帝国劇場の舞台に登場します (яп.). Akita Shoten. 14 липня 2015. Процитовано 14 липня 2015.
  3. Historic Shōjo Manga Circulation Numbers. ComiPress. 24 травня 2006. Архів оригіналу за 6 February 2012. Процитовано 6 січня 2008.
  4. Ōke no Monshō (OAV). Anime News Network (англ.). Процитовано 23 квітня 2024.
  5. Pineda, Rafael Antonio (14 July 2015). Ōke no Monshō Shōjo Manga Gets Stage Musical With Mamoru Miyano, SNH48/SKE48 Idol Sae Miyazawa. animenewsnetwork.com. Архів оригіналу за 15 July 2015. Процитовано 9 March 2020.
  6. 浦井健治主演で「王家の紋章」がミュージカル舞台に. nikkansports.com (яп.). 14 July 2015. Архів оригіналу за 14 July 2015. Процитовано 9 March 2020.

Посилання[ред. | ред. код]