Єрусалимський музей природи

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Єрусалимський музей природи
Координати: 31°45′59″ пн. ш. 35°13′13″ сх. д. / 31.76639° пн. ш. 35.22028° сх. д. / 31.76639; 35.22028
Тип музей
Статус спадщини heritage site in Israeld
Країна  Ізраїль
Розташування Ізраїль, Єрусалим
Адреса רח' מוהליבר 4,6
Засновано 1962
Сайт muzteva.org.il
Єрусалимський музей природи. Карта розташування: Ізраїль
Єрусалимський музей природи
Єрусалимський музей природи (Ізраїль)
Мапа

CMNS: Єрусалимський музей природи у Вікісховищі
Експозиція музею
Скульптура у дворі музею

Єрусалимський музей природи розташований поруч з Німецькою слободою[en] в Єрусалимі, і включає багату експозицію в галузі біології, екології і анатомії. Найбільшу частину експозиції присвячено птахам, ссавцям і плазунам Ізраїлю. Є велика експозиція на тему динозаврів. Тут працюють численні дитячі кружки, літній табір, підготовчі курси для вступу до художніх вузів і громадський сад.

Історія будинку і музею[ред. | ред. код]

Музей знаходиться у старовинній двоповерховій кам'яній будівлі, побудованій у шістдесяті роки XIX століття неподалік від стін Старого міста. Хазяїн садиби, багатий вірменський торговець, Лазарус Поль Маргар'ян (Lazarus Paul Margharian) посадив навколо будинку прекрасний сад і захистив його високою стіною. У стіні двоє воріт. Біля парадного входу табличка: "Villa Dechan". На території знаходяться п'ять підземних цистерн для збору дощової води. У кінці XIX століття на південь від садиби почалося будівництво Німецької Слободи.

На початку XX століття будинок було передано владі Османської імперії і служив резиденцією для різних установ. Після першої світової війни, впродовж усього періоду Британського мандату, тут діяв офіцерський клуб. Під цим прикриттям у будівлі працював відділ британської розвідки і спостережний пункт. Звідси велися спостереження за військовими навчаннями Пальмаху, що проходили неподалік.

Музей природи було відкрито для широкої публіки в 1962 році.

Живий куточок[ред. | ред. код]

Живий куточок розташований у північно-східній частині парку. Тут утримуються водоплавні птахи, гризуни, плазуни і інші тварини, за якими доглядають працівники музею і юні натуралісти.

Навчальна пасіка[ред. | ред. код]

У північно-західній частині парку знаходиться навчальна пасіка з центром вивчення життя бджіл і вуликом для спостережень.

Розвиток музею[ред. | ред. код]

У музеї дбайливо зберігають експозицію. З часом вона поповнилася залами геології, Біорізноманіття, діорамами, що представляють життя тварин в їх природному місці існування. Більшість діорам у музеї створено за участю художника професора Дмитра Барановського.

Є зал тимчасової експозиції, в якому нині представлена виставка на тему "Землетрусу".

У 2008 році був запропонований проект створення на базі музею міського екологічного центру, що включає реставрацію історичної будівлі музею і підземних цистерн для води і постійну експозицію екологічно чистих технологій і сонячної енергетики.