Іванов Порфирій Корнійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Іванов Порфирій Корнійович
Порфирий Иванов
Народився 7 (19) лютого 1898 або 20 лютого 1898(1898-02-20)
Оріхівка, Лутугинський район, Луганська область
Помер 10 квітня 1983(1983-04-10) (85 років)
Кондрюче, Свердловська міська рада, Ворошиловградська область, Українська РСР, СРСР
Країна  Російська імперія
 СРСР
Національність українець
Діяльність heilpraktiker, активіст здоров'я
Знання мов російська
Magnum opus Q25394952?

Порфи́рій Корні́йович Івано́в (20 лютого 1898, село Оріхівка, Лутугинський район, Луганська область — 10 квітня 1983, хутір Кондрюче, Свердловський район, Луганська область) — творець оздоровчої системи з низкою оригінальних ідей.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився 20 лютого 1898 року в селі Оріхівці на Луганщині (Україна) в багатодітній родині шахтаря. Закінчив чотири класи церковно-парафіяльної школи, працював з 12 років, а з 15 — шахтарем.

25 квітня 1933 року (цю дату відзначають послідовники) прийшов до думки, що причина всіх хвороб — у відриві людини від природи. Ідея призвела до різкого повороту життя Іванова і початку експерименту — жити в єднанні з природою. Зокрема, він став зменшувати кількість одягу на тілі і через деякий час зумів жити цілий рік тільки в трусах.

У підсумку став знаменитий тим, що на собі поставив нечуваний в історії людства науковий експеримент. Порфирій Іванов п'ятдесят років свого життя в нашому суворому кліматі середньої смуги прожив в одних шортах. Він мешкав у Луганській області, де зима триває чотири місяці, а морози сягають до — 20 °C. При цьому Порфирій зняв з себе шапку, пальто, одяг, взуття. В снігу він міг ночувати протягом ночі. Цим своїм науковим подвигом він намагався довести людям, що навіть в таких суворих умовах людина може жити, не беручи нічого зайвого від природи, при цьому бути духовно і фізично здоровою людиною.

Оздоровча система Іванова[ред. | ред. код]

Порфирій Іванов є автором «Оздоровчої системи Іванова», яка передбачає цілеспрямовану відмову від житла, одягу і всього рукотворного, тобто «жити в природі»[1], а також системи оздоровлення «Дєтка»[2].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]