Ін-Тайм

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ін Тайм
Тип ТОВ
Форма власності товариство з обмеженою відповідальністю
Галузь логістика
Спеціалізація служба доставки
Засновано 2002
Закриття (ліквідація) 2020
Причина закриття банкрутство
Штаб-квартира Київ, Україна
Ключові особи Сергій Грачов
Олександр Троян
Власник(и) Сергій Грачов
Дочірні компанії Ін Тайм Фулфілмент
ZRUCHNA
Код ЄДРПОУ 32061200
intime.ua(рос.)
intime.ua/ua/(укр.)

«Ін-Тайм» — колишня українська логістична компанія, що існувала впродовж 2002–2020 років та надавала послуги експрес-доставки відправлень по всій Україні та за її межами.

«Ін-Тайм» займала другу позицію серед приватних експрес-перевізників за розміром мережі, яка налічувала понад 650 відділень. Представництва компанії були в кожному обласному та районному центрі України.  

Компанія здійснювала міжнародну доставку у 220 країн світу.

Припинила діяльність в березні 2020 року, хоча компанія не перебуває в процедурі банкрутства.

Засновник[ред. | ред. код]

Засновник компанії — Грачов Сергій Володимирович.

Історія[ред. | ред. код]

«Ін-Тайм» вийшов на ринок логістики у 2002 році та одним із перших в Україні почав впроваджувати сучасні сервіси, пов'язані з доставкою. До активних операцій на ринку компанія приступила в грудні того ж року.

В кінці 2005 року був запущений сервіс відстежування вантажу в реальному часі, а у 2009 — послуга доставки вантажів «від дверей до дверей».

Восени 2016 в компанії стартував механізм ребрендингу. Окрім візуальних змін, «Ін-Тайм» отримав нову стратегію розвитку, що ґрунтується на відкритості та європейському підході до оптимізації бізнес-процесів.

У жовтні 2016 компанія виділила адресну доставку з інтернет-магазинів у окремий сервіс під назвою ZRUCHNA. Він дозволяє отримувати товари в день замовлення з можливістю вибору зручного двогодинного інтервалу доставки.

У лютому 2017 року компанія запустила новий сайт.

У жовтні 2017 був випущений мобільний додаток «Ін-Тайм». З його допомогою можна швидко та зручно відстежити відправлення, викликати кур'єра, розрахувати вартість доставки та знайти найближче відділення.

У кінці 2017 в рамках розробки готових рішень для бізнесу компанія створила окрему структуру — ТОВ «Ін Тайм Фулфілмент».

У лютому 2020 року компанія без будь-яких пояснень перестала видавати посилки, відділення закрилися, а служба підтримки не працювала. Відправку майже всіх вантажів здійснили інші приватні поштові компанії. Частину відділень забрали інші компанії. ТОВ «ІН-ТАЙМ» залишилося з багатомільйонною заборгованістю перед клієнтами, партнерами та працівниками, багато з яких з весни 2020 року почали подавати позови до суду у зв'язку з невиконанням компанією своїх зобов'язань[джерело?]. Про це, зокрема, свідчить Єдиний державний реєстр судових рішень. Згідно з Єдиним реєстром боржників, відкрито більше сотні виконавчих проваджень про стягнення коштів з компанії[джерело?]. Станом на 3 січня 2022 року, згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, процедура банкрутства не була оголошена[джерело?].

Критика[ред. | ред. код]

У лютому 2020 року компанія без будь-яких пояснень перестала видавати посилки, відділення закрилися, а служба підтримки не працювала. Відправку майже всіх вантажів здійснили інші приватні поштові компанії. Частину відділень забрали інші компанії.[1] Компанія залишилася з заборгованістю перед клієнтами, партнерами та працівниками, багато з яких з весни 2020 року почали подавати позови до суду у зв'язку з невиконанням компанією своїх зобов'язань.[2]

Нагороди[ред. | ред. код]

У 2011 році «Ін Тайм» отримав нагороду «Краще Підприємство України» за підсумками міжнародної програми «Лідери XXI століття».

У 2012 компанія стала лауреатом Всеукраїнської програми «Золоті руки країни».

У 2016 році компанія увійшла до трійки переможців Національної премії Delivery Service Awards.

У 2017 «Ін Тайм» став бронзовим призером PaySpace Magazine Awards в номінації «Краща служба доставки».

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Компанія "Ін Тайм" пішла з ринку. Що пішло не так?. retailers.ua (укр.). Процитовано 28 березня 2023.
  2. "Нас кинули": сотні тернополян вимагають повернути кошти за посилки у "Ін Тайм". Що кажуть у поліції? - 20 хвилин. te.20minut.ua (укр.). Процитовано 28 березня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]