Автострада RA15 (Італія)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Автострада RA15

Ділянка кільцевої дороги RA15 біля виїзду на Містерб'янко, в напрямку Сиракузи.
Загальні дані
Країна  Італія
Регіон Сицилія
Довжина 24 км
Напрямок Кільцева дорога
Дорожнє покриття асфальтобетон
OpenStreetMap r6192711  ·R

CMNS: Автострада RA15 у Вікісховищі

Автомагістраль RA15, також відома як Кільцева дорога Катанії або Об'їзд Катанії (захід) — автомагістраль, що пролягає з півночі на південь на захід від міста Катанія на Сицилії. Пролягає на 23.3 км і управляється компанією НАНА. Вона також є частиною європейського маршруту E45. Була відкрита 28 травня 1985 року і називалась T09 до 1990-х років.

Об'їзд (захід)[ред. | ред. код]

RA15 з’єднана з A18 до Мессіни, A19 до Палермо та з усіма основними національними дорогами Східної Сицилії. З 2009 року також пов'язана з A CT-SR до Сіракуз.

Об'їзд (схід)[ред. | ред. код]

Початковий проєкт передбачав другу службову дорогу, що проходила через місто під назвою "By Pass East" (сьогоднішній A18dir), але через високоурбанізовану ситуацію в Катанії проєкт так і не був завершений, а дорога закінчувалася в північній частині міста. У південній частині Катанії в липні 2010 року було завершено ще один 5,0 км службової дороги під назвою "Asse attrezzato", частина початкового проєкту 1970-х років. Ця службова дорога з’єднує автомагістраль A19 до Палермо та RA 15 до південної частини міста. Ця друга ділянка службової дороги не класифікується як автомагістраль.

Примітки[ред. | ред. код]