Автострада А3 (Італія)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Автострада А3
Загальні дані
Країна  Італія
Мережа автостради в Італії
Номер A3
Регіони Кампанія
Довжина 57 кілометр
початок Неаполь
кінець Салерно
OpenStreetMap r6867819  ·R
Мапа

CMNS: Автострада А3 у Вікісховищі

Автострада A3 — це автомагістраль у південній Італії, яка пролягає від Неаполя до Салерно, у регіоні Кампанія.До 2017 року маршрут був набагато довшим, йшов після Салерно далі на південь до Реджо-Калабрія; цього року ця ділянка стала частиною нової автомагістралі А2 та двох її відгалужень.

Огляд[ред. | ред. код]

Через те, що ділянки спочатку не були побудовані відповідно до стандартів автомагістралі, а також через погані умови обслуговування, а також через складний рельєф уздовж деяких маршрутів, автомагістраль часто сприймали як символ відсталості та економічних проблем півдня. Італія Італійський історик Леандра Д'Антоне назвав це "справжнім італійським соромом"[1]. Європейський Союз відмовляється класифікувати дорогу як «автомагістраль» через десятирічні обмеження на дорожні роботи на нібито сучасній дорозі[2] та вимагає відшкодування своїх фінансових внесків[3].

Історія[ред. | ред. код]

Реджіо-Калабрія: кінець A3 і початок RA04, що сполучається з SS106.

Першою ділянкою дороги, яку було завершено, була ділянка Неаполь-Помпеї, завершена 22 червня 1929 року. Сполучення далі з Салерно було завершено 16 липня 1961 року.

У 1964 році уряд Італії вирішив побудувати автомагістраль, яка з’єднала решту Італії з Калабрією, яка досі вважалася своєрідним «Третім островом» (разом із Сицилією та Сардинією), через характер місцевості, яка ускладнювала проїзд досягти регіону. Нову автомагістраль будували загалом 8 років, роботи здали 13 червня 1974 року.

Дорога, побудована до 1974 року, більше схожа на нестандартну автомагістраль (італ. strada statale, «державна дорога»), ніж на інші автостради (автостради) в Італії[4].

1997–2017 Ремонт[ред. | ред. код]

Черги стали звичним явищем, особливо влітку. Щоб вирішити ситуацію, уряд Італії профінансував будівництво нової траси, яка б усунула високі схили та різкі повороти та збільшила проїжджу частину. Це вимагало будівництва нових тунелів і віадуків (серед них Viadotto Italia є найвищим в Італії), водночас залишаючи відкритим рух на поточній автомагістралі. Роботи з реконструкції розпочались у 1997 році та офіційно завершилися у 2016 році під час церемонії, хоча роботи тривали до кінця 2017 року. Розслідування ЄС щодо боротьби з шахрайством робіт, проведених між 2007 і 2010 роками, разом із поверненням понад 300 мільйонів євро ЄС у липні 2012 року призвели до ще більшої затримки завершення модернізації[3][5].

Див. також[ред. | ред. код]

Список літератури[ред. | ред. код]

  1. (італ.) ...una vera e propria «vergogna italiana», in La storia della Salerno Reggio Calabria [Архівовано 2011-07-22 у Wayback Machine.], book about Salerno-Reggio Calabria
  2. Organised crime may be behind problems with southern motorway: Awkward questions remain about Italian infrastructure, in
  3. а б Nadeau, Barbie Latza (7 липня 2012). The Mafia-Built Highway That Could Cost Italy $471 Million. The Daily Beast.
  4. (італ.) l'autostrada, completamente statale e senza pedaggio, con le sue due corsie, somiglia più ad una strada statale Salerno-Reggio Calabria: L’autostrada che non c'è [Архівовано 2011-02-27 у Wayback Machine.], La Soria siamo noi, Rai Educational, in which the A3 is defined "the most devastated motorway stretch in Italy".
  5. [1] Italy Repays €307m to EU after Road Project Mafia Corruption.

Посилання[ред. | ред. код]