Агропродсервіс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Агропродсервіс
Тип приватне агропромислове підприємство
Галузь тваринництво, рослинництво, птахівництво
Засновано 1999
Засновник(и) Чайківський Іван Адамович
Штаб-квартира с. Настасів
Територія діяльності Тернопільська обл., Івано-Франківська обл.
Співробітники 300
www.agroprodservice.com.ua

ПАП[1] «Агропродсервіс» — українське підприємство в агропромисловому секторі. Підприємство об'єднує 22 господарства у Тернопільській, Івано-Франківській, Львівській та Херсонській областях, які займаються рослинництвом, тваринництвом, птахівництвом, насінництвом, працюють у сфері послуг (збір та сушіння зерна),

Історія[ред. | ред. код]

Компанія була заснована в 1999 році на базі колгоспу в с. Настасові. Засновником став Іван Адамович Чайківський, йому допомагали два його брати — Віталій, який згодом став технічним директором компанії, та Адам, який очолив елеватор у смт Козові.

«Агропродсервіс» одним з перших почав надавати послуги з виробництва та реалізації елітної продукції рослинництва і тваринництва, зберігання сільськогосподарської продукції в елеваторі.

У рік заснування на підприємстві працювало лише 60 працівників, проте його успішна діяльність призвела до значного зростання штату.

Напрямок рослинництва очолює Андрій Баран, тваринництва — Роман Березовський.

ПАП «Агропродсервіс» є ініціатором та засновником Асоціації свинарів України.

Діяльність[ред. | ред. код]

Основним видом діяльності підприємства є рослинництво, зокрема зернові та олійні культури. Земельний банк становить близько 37 тис. га посівної землі. Профільними культурами є озима пшениця, ячмінь, соя, ріпак, кукурудза, соняшник, цукровий буряк. У смт Козова зведено власний елеватор потужністю 150—160 тис. тонн одночасного зберігання. Частина продукції йде на виробництво комбікормів на власному комбікормовому заводі проектною потужністю 10 т/год.

У 2003 році «Агропродсервіс» отримав статус насінгоспу, в липні 2012 року відкрито насіннєвий завод потужністю 15 тонн на годину.

Від 2005 року підприємство працює також у галузі тваринництва, зокрема свинарства. Тут вирощують свиней порід Ландрас, Дюрок, Гемпшир, П'єтрен польської селекції. У березні 2006 року ПАП «Агропродсервіс» отримало статус племрепродуктора, а у травні 2009 року — племзаводу з розведення свиней породи Ландрас. Від 2008 до 2010 року завдяки потужному інвестуванню у виробництво компанія наростила поголів'я з 360 до 3 020 свиноматок. Від 2008 року на підприємстві вирощується також м'ясна та молочна велика рогата худоба. Для підтримки даного напрямку в підприємстві функціонує 4 м'ясо-молочні ферми.

Від 2012 року компанія також почала розвивати сектор птахівництва. У с. Гарбузів Зборівського району зведено птахівничий комплекс на 350 тис. голів курей-бройлерів.

Станом на 1 жовтня 2013 року загальне поголів'я свиней становило 62 000, у тому числі 5 228 свиноматок. Поголів'я великої рогатої худоби налічує 2850 голів, свійської птиці — близько 250 тис. голів. Підприємство реалізує свою продукцію виключно на території України. Загалом продукція тваринництва становить близько 20 % від всієї виробленої на «Агропродсервісі».

15 вересня 2016 року в Настасові Тернопільського району на базі підприємства відкрили завод із переробки сої.[2]

Нагороди[ред. | ред. код]

  • почесне звання «Аграрна еліта України» (квітень 2012);
  • відзнака «Найкращий вітчизняний інвестор» на VII Міжнародному інвестиційному форумі у м. Тернополі (квітень 2012);
  • сьоме місце в рейтингу виробників свинини України за версією журналу «Прибуткове свинарство» (2013);
  • «Найкращий вітчизняний інвестор 2012-го року» на VIII Міжнародному інвестиційному форумі у м. Тернополі (жовтень 2013).

Конкурс «Ми в Україні і Україна в нас»[ред. | ред. код]

У червні—жовтні 2015 році з ініціативи «Агропродсервісу» проведено обласний конкурс авторських фотографій юних аматорів Тернопілля «Ми — в Україні і Україна — в нас» із призовим фондом 65 тисяч гривень. У конкурсі брали участь учні та студенти загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладів області віком від 15 до 17 років.[3]

20 листопада в Українському Домі «Перемога» в Тернополі відбулося урочисте нагородження переможців конкурсу, на якому були присутні голова журі Василь Бурма, генеральний директор корпорації «Агропродсервіс» Іван Чайківський та директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Любомир Крупа.[4]

Авторів найкращих робіт нагороджено грамотами і грошовими винагородами:

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Приватне агропромислове підприємство
  2. Завод із переробки сої сьогодні відкрили у селі Настасів Тернопільського району на YouTube // Телекомпанія TV-4. — 2016. — 15 вересня.
  3. Ініційований Іваном Чайківським обласний конкурс авторських фотографій юних аматорів Тернопілля вийшов на фінішну пряму [Архівовано 21 листопада 2015 у Wayback Machine.] // Сайт корпорації «Агропродсервіс». — 2015. — 3 листопада.
  4. На Тернопільщині назвали переможців конкурсу «Ми в Україні і Україна в нас» [Архівовано 21 листопада 2015 у Wayback Machine.] // Сайт Тернопільської ОДА. — 2015. — 20 листопада.
    Слободян О. На Тернопільщині назвали переможців конкурсу «Ми в Україні і Україна в нас» [Архівовано 21 листопада 2015 у Wayback Machine.] / Оксана Слободян // Терен. — 2015. — 20 листопада.
    На Тернопільщині назвали переможців конкурсу «Ми в Україні і Україна в нас» [Архівовано 25 листопада 2015 у Wayback Machine.] // Департамент освіти і науки Тернопільської ОДА. — 2015. — 20 листопада.

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]