Алваладе (станція метро)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Координати: 38°45′13″ пн. ш. 9°08′39″ зх. д. / 38.75361° пн. ш. 9.14417° зх. д. / 38.75361; -9.14417

Alvalade
Загальні дані
Тип береговий
Глибина закладення мілкого закладення м
Кількість 3 (1+1*2)
Тип 1 бокова+1 острівна
Форма пряма
Дата відкриття 18 червня 1972
Архітектор(и) Dinis Gomes
Художник(и) Maria Keil
Виходи до [1]
Час відкриття 6:30
Час закриття 1:00
Мапа

Алвал́аде (порт. Alvalade) — станція Лісабонського метрополітену. Знаходиться у північній частині міста Лісабона, в Португалії. Розташована на Зеленій лінії (або Каравели), між станціями «Рома» і «Кампу-Гранде». Станція берегового типу, мілкого закладення. Особливістю станції є те, що вона має три посадкових платформи і три залізничних колії (для пасажирського руху використовується лише дві перших). Введена в експлуатацію 18 червня 1972 року в рамках пролонгації теперішньої Зеленої лінії метрополітену у північному напрямку[2]. Розташована в першій зоні, вартість проїзду в межах якої становить 0,75 євро[3]. З моменту свого відкриття і до 1993 року була кінцевою станцією теперішньої Зеленої лінії.

Назва станції походить від прізвища засновника одного з найвідоміших португальських футбольних клубів «Спортінга», — Жозе Алваладе. Неподалік від станції знаходиться відомий футбольний стадіон «Алваладе XXI», на якому свої домашні зустрічі проводить ця лісабонська команда.

Опис[ред. | ред. код]

За декорацією станція є однією з найсучасніших у Лісабонському метро, оскільки у 2007 році була повністю реконструйована[4]. Архітектор оригінального проекту — Dinis Gomes, художні роботи виконала — Maria Keil (першопочатковий вигляд станції). У 2007 році станція зазнала повної реконструкції — в рамках архітектурного проекту Sanchez Jorge було подовжено платформи станції, які змогли приймати по 6 вагонів у кожному напрямку, а також побудовано додатковий вестибюль у північній частині. Автором художніх робіт під час реконструкції стала Bela Silva. Станція має два вестибюлі підземного типу (у південній та північній частинах), що мають шість виходів на поверхню. Як і інші сучасні станції міста, має ліфти для людей з фізичним обмеженням. На станції заставлено тактильне покриття.

Режим роботи[5][ред. | ред. код]

Відправлення першого поїзду відбувається з кінцевих станцій лінії:

Відправлення останнього поїзду відбувається з кінцевих станцій лінії:

Галерея зображень[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]