Александр Вальзер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Александр Вальзер
Народився 16 липня 1976(1976-07-16) (47 років)
Лозанна, Швейцарія
Країна  Ліхтенштейн
Діяльність співак, діджей
Роки активності 2004 — тепер. час
Жанр Рок-н-рол
Сайт alwalser.com

Александр Вальзер (народився 16 липня 1976 року в Лозанні) — швейцарський співак, ді-джей, автор пісень і продюсер звукозапису в Лос-Анджелесі, Каліфорнія. Вальзер вперше став відомим як учасник німецької євроденс- групи Fun Factory, з якою він гастролював по всьому світу.

Життєпис[ред. | ред. код]

Вальзер народився в Лозанні, Швейцарія, в сім'ї ліхтенштейнської матері та африканського батька. Пізніше він став радіоведучим у Ліхтенштейні на Radio Liechtenstein, а потім гастролював по всьому світу як ді-джей[1]. Після роботи на радіо Вальзера попросили приєднатися до німецької євроденс-групи Fun Factory після того, як її залишив учасник Тоні Коттур[2][3].

Пізніше Вальзер написав книгу Musicians Make It Big: An Insider Reveals the Secret Path to Break in Today's Music Industry та заснував голлівудський звукозаписний лейбл Cut the Bull Entertainment[3][4]. Він є продюсером і ведучим щотижневого синдикованого US TOP 20 Show і колишнім ведучим щотижневого радіошоу Al Walser's Weekly Top 20[5].

У 2008 році вийшов його дебютний альбом Heart Breaker[6]. Walser випустив сингл «Living Your Dream» у співпраці з американським співаком Джермейном Джексоном у 2009 році. У серпні 2012 року він випустив пісню «I Can't Live Without You», а пізніше був номінований на 55-у щорічну музичну премію «Найкращий танцювальний запис». Нагороди Ґреммі. У 2015 році він випустив свій сольний альбом «Al Walser Comes 2 Life!».

В інтерв'ю Spin Александр Вальзер розповідає про свою музику та кар'єру після вручення премії «Ґреммі» 2013 року. Він говорить про свої стосунки з Богом і про те, як його духовність керує його кар'єрою. Вальзер каже: «Бог дійсно мій директор і мій провідник»[7]. Александр Вальзер випустив новий сингл і кліп «OCD» 1 серпня 2014 року. Алан Кросс зробив рецензію на пісню на своєму вебсайті A Journal of Musical Things! Кросс каже, що пісня йому подобається, і «зізнаюся, я ніколи раніше не чув про Александра Вальзера, але, враховуючи мою схильність до індастріалу/металу, мені доведеться придивитися до цього хлопця»[8].

Суперечки[ред. | ред. код]

Номінація Вальзера на Ґреммі за пісню «I Can't Live Without You» привернула велику увагу через її непомітність порівняно з іншими номінантами[3][4][9]. Кілька відомих виконавців танцювальної музики негативно відреагували на номінацію[10][11], зокрема німецький музикант Зедд, який заявив, що Вальзер використав елементи його пісні «Spectrum» в одному з[12] реміксів без дозволу. Кілька засобів масової інформації припустили, що членство Вальзера в Національній академії мистецтв і наук звукозапису та голосування за премію «Ґреммі» могло вплинути на його номінацію[4]. Вальзер відкинув ці претензії, натомість приписав свою номінацію «чудовій музиці» та «провідній ролі»[3][13]. В інтерв'ю FUSE TV Вальзер спробував пояснити бурхливу реакцію, яку він викликав у музиці, сказавши: «Деякі люди платять гроші під столом або обмінюються сексуальними послугами; і я вийшов із них чистим»[14]. Серед негативної уваги також були засоби масової інформації, яким сподобався Александр Вальзер та його бунтарський стиль. Зел Маккарті з Billboard написав: «Його ставлення відображає унікальне розуміння музичної індустрії в цілому»[15].

Дискографія[ред. | ред. код]

Студійні альбоми[ред. | ред. код]

Список студійних альбомів
Альбом Деталі альбому
Серцерозбивач[6]
  • Випущено: 8 вересня 2008 року
  • Виробник: Blisstunes
  • Формати: CD, цифрове завантаження
Al Walser Comes 2 Life!
  • Випущено: 21 серпня 2015 року
  • Мітка: Cut The Bull Ent.
  • Формати: CD, цифрове завантаження

Сингли[ред. | ред. код]

Чарт синглів із роком випуску та назвою альбому
Назва Рік Альбом
«Жити своєю мрією»[16]
Джермейн Джексон)
2009 рік Позаальбомний сингл
«Я не можу жити без тебе»[17](разом з Ольгою Левіт) 2012 рік

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Meet Al Walser, this year’s unlikeliest Grammy nominee. 7 grudnia 2012. Архів оригіналу за 9 грудня 2012. Процитовано 11 травня 2023.
  2. Al Walser : "Je veux construire un pont entre l’Afrique et le monde" (фр.). 15 listopada 2004.
  3. а б в г Who the Hell Is Al Walser and How Did He Get an EDM Grammy Nomination?. 6 grudnia 2012.
  4. а б в Al Walser Very Happy About Al Walser's EDM Grammy Nomination. Jann Wenner. 7 grudnia 2012.
  5. We Spoke with Al Walser – The Euro DJ Who Trolled The Grammys. 8 grudnia 2012.
  6. а б Heart Breaker: Al Walser.
  7. Philip Sherburne. «Grammy Upsetter Al Walser Is Back, and He Wants His Money Now.» Spin. N.p., 4 września 2013. strona. <https://www.spin.com/2013/09/grammys-al-walser-i-want-my-money-now-video/>..
  8. Alan Cross. «I Like This: Al Walser.» A Journal of Musical Things. N.p., 2 sierpnia 2014. strona. <http://ajournalofmusicalthings.com/like-al-walser/>..
  9. The Grammys Nominated the Dance Music Version of Rebecca Black and Nobody Knows Why. 6 grudnia 2012.
  10. Grammys & Al Walser: Dance Music Community Rejects Unknown Nominee As Awards Defend Themselves. 6 lutego 2013.
  11. Al Walser's Grammy Nomination Stuns Electronic Dance Music World. 6 grudnia 2012.
  12. Al Walser: Innocent. Grammy's: Guilty. — An Editorial. Dubstep.net. Архів оригіналу за 14 липня 2014. Процитовано 11 травня 2023.
  13. Exclusive: Al Walser's Shock EDM Grammy Nom Is 'Decades' Of Work. Viacom Media Networks. 7 grudnia 2012.
  14. Jason Newman. Controversial EDM Grammy Nominee Al Walser to Haters: «Eat It» Fuse. Fuse, 4 lutego 2013. strona.
  15. Zel McCarthy. «Grammy Day With Al Walser.» Billboard. N.p., 11 lutego 2013. strona. <http://www.billboard.com/articles/columns/code/1538774/grammy-day-with-al-walser>.
  16. Living Your Dream.
  17. I Can't Live Without You: Al Walser.

Посилання[ред. | ред. код]