Бандар Владислав Юрійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Владислав Бандар
Бандар Владислав Юрійович
 Старший лейтенант
Загальна інформація
Народження 1 квітня 1996(1996-04-01) (28 років)
Одеська область, Україна
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Війни / битви Російсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Герой України

Владислав Юрійович Бандар (нар. 1 квітня 1996, Одеська область) — український військовослужбовець, старший лейтенант Збройних сил України, учасник російсько-української війни, що відзначився під час російського вторгнення в Україну 2022 року, Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» (2022).

Життєпис[ред. | ред. код]

Командир парашутно-десантного батальйону. Має бойовий досвід в АТО й ООС.

Під час повномасштабного російського вторгнення забезпечував оборону на взводних опорних пунктах у районі мосту через річку Сіверський Донець біля населеного пункту Щастя на Луганщині. У березні організував ефективну оборону позицій у районі Верхньоторецького, що неодноразово зупиняло спроби прориву й не дозволило противнику оволодіти позицією українських військ на найнебезпечнішому напрямі оборони.

18 березня 2022 року, під час ворожого авіаційного та артилерійського обстрілу Владислав Бандар зазнав вогнепального осколкового поранення та втратив праву руку. Однак після поранення Владислав продовжував керувати обороною ротного опорного пункту, поки його не евакуював бойовий медик[1].

Нагорода[ред. | ред. код]

  • звання «Герой України» з врученням ордена «Золота Зірка» (26 березня 2022) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Орденами «Золота Зірка» відзначаємо тих, хто творить історію нашої держави й нашого народу — Президент України // Офіційне інтернет-представництво президента України. — 2022. — 24 вересня.
  2. Указ Президента України від 26 березня 2022 року № 179/2022 «Про присвоєння звання Герой України»