Бембі зустрічає Ґодзіллу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бембі зустрічає Годзіллу
англ. Bambi Meets Godzilla
Видчорно-біла мальована анімація
Жанркросовер
РежисерМарв Ньюленд
ПродюсерMarv Newlandd
СценаристМарв Ньюленд
ОператорMarv Newlandd
Тривалість1,5 хв.
Моваанглійська
КраїнаКанада
Рік1969
IMDbID 0064064

«Бембі зустрічає Ґодзіллу» (англ. Bambi Meets Godzilla) — півторахвилинний анімаційний фільм 1969 року канадського мультиплікатора Марва Ньюленда, створений ним самим під час навчання в коледжі дизайну в Лос-Анджелесі. Історія фатальної зустрічі двох персонажів поп-культури Бембі та Ґодзілли. Займає 38-е місце місце в списку п'ятдесяти найвизначніших мультфільмів всіх часів, складеному в 1994 році істориком анімації Джеррі Беком за підсумками голосування 1000 діячів мультиплікації[1].

Сюжет

[ред. | ред. код]

Велика частина мультфільму складається з початкових титрів, які повідомляють, що сюжет, сценарій, хореографія і костюми для Бембі створені Марвом Ньюлендом, який в свою чергу «створений містером і місіс Ньюленд». Поки йдуть титри, оленятко Бембі безтурботно пасеться на галявині під мелодію пастухів з опери Джоаккіно Россіні «Вільгельм Телль». Потім Бембі піднімає голову вгору і бачить, що наближається лапа Ґодзілли. Це останнє, що бачить оленятко, так як лапа Ґодзілли опускається прямо на Бембі і розплющує його. Одночасно легка музика змінюється гучним тривалим фортепіанним акордом (фінальний акорд композиції «A Day in the Life» Бітлз). З'являється напис «Кінець», а слідом за нею — вираження вдячності місту Токіо за надану для зйомок Годзілу (англ. We gratefully acknowledge the city of Tokyo for their help in obtaining Godzilla for this film)

Додаткові факти

[ред. | ред. код]
  • Працюючи над картиною «Бембі зустрічає Ґодзіллу», Марв Ньюленд знімав квартиру у Адріани Казелотті, яка озвучувала Білосніжку в класичному мультфільмі Волта Діснея «Білосніжка і семеро гномів» (Snow White and the Seven Dwarfs, 1937).
  • Ньюленд створив «Бембі зустрічає Ґодзіллу» лише за два тижні, будучи студентом Коледжудизайнау Лос-Анджелісі. Він презентував її у якості курсової роботи, зрозумівши, що не вкладається у термін з фільмом за участі живих акторів, над яким працював більше місяця.
  • Через тридцять років після виходу мультфільма «Бембі зустрічає Ґодзіллу» з'являється сиквел «Син Бембі зустрічає Ґодзіллу» (Son of Bambi Meets Godzilla, 1999), сворений без участі Ньюленда. В ньому Ґодзілла намагається наступити на сина Бембі, але той ухиляється, а потім з-під землі з'являється ракетна турель і вбиває Ґодзіллу.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. History Of The 50 Greatest Cartoons of All Time. Архів оригіналу за 30 вересень 2005. Процитовано 27 січень 2018.

Посилання

[ред. | ред. код]