Борисовський завод автотракторного електрообладнання

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Борисовський завод автотракторного електрообладнання
Тип підприємство
Форма власності open joint-stock companyd
Галузь автомобільна промисловість
Засновано 1958
Штаб-квартира Борисов
oaobate.by
Мапа

Борисовський завод автотракторного електрообладнання (БАТЕ; біл. Барысаўскі завод аўтатрактарнага электраабсталявання (БАТЭ)) — підприємство в місті Борисові Мінської області. Найбільше промислове підприємство міста, кількість працівників становить близько 4000 чоловік. Є головною компанією холдингу «Автокомпоненти».

Заснований у 1958 році. З 1994 року ВАТ із сучасною назвою.

Продукція[ред. | ред. код]

Основна продукція (2005): стартери до карбюраторних і дизельних двигунів та запасні частини до них (приводи, реле, якорі, трансформатори, шпулі збудження); генератори на інжекторні двигуни Волзького автомобільного заводу і двигуни Запорізького моторного заводу; електродвигуни; товари народного споживання (електрокаміни, електроплитки, електрасоковитискачі та ін.). Продукція БАТЕ поставляється на мінські автомобільний і тракторний заводи, російські ВАТ «Горьковський автомобільний завод», «Камський автомобільний завод», «Волзький автомобільний завод» та інші.

Спорт[ред. | ред. код]

При підприємстві існує футбольний клуб БАТЕ. Команда заснована в 1973 році, відновлена у 1996 році. Є першим білоруським клубом, який вийшов до групового етапу Ліги чемпіонів і Ліги Європи. Переможець першого в історії розіграшу Суперкубка Білорусі.

Література[ред. | ред. код]

  • Борисовский завод автотракторного электрооборудования // Республика Беларусь: Энциклопедия в 6 т. Т. 2: А — Герань / редкол. Г. П. Пашков и др. — Минск: БелЭн, 2006. — 912 с : ил. — ISBN 985-11-0341-1. — ISBN 985-11-0371-3 (Т. 2). (рос.)

Посилання[ред. | ред. код]