Вес Мітчелл

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вес Мітчелл
Асистент Державного секретаря з європейських та євразійських справ
12 жовтня 2017 — 15 лютого 2019
Президент Дональд Трамп
Попередник Вікторія Нуланд
Наступник Філіп Рікер (в. о.)
Народився 1977[1]
Техас, США
Відомий як політик, політолог, дипломат
Alma mater Вільний університет Берліна, Школа дипломатичної служби Едмунда А. Волша і Техаський технологічний університет

Аарон Вес Мітчелл (англ. Aaron Wess Mitchell) — американський політичний аналітик і державний службовець, помічник державного секретаря з європейських та євразійських справ. Був президентом і виконавчим директором Центру аналізу європейської політики. 19 липня 2017 р. президент Дональд Трамп висунув кандидатуру Мітчелла на посаду помічника державного секретаря з європейських та євразійських справ[en], затверджений Сенатом Сполучених Штатів у вересні 2017 р.[2]. Обіймав посаду до 15 лютого 2019 року.

Біографія[ред. | ред. код]

Техасець у шостому поколінні. Він вивчав історію та політологію в Техаському технологічному університеті, закінчив Школу дипломатичної служби Джорджтаунського університету. Мітчелл отримав ступінь доктора філософії у Вільному університеті Берліна.

Перед тим, як заснувати Центр аналізу європейської політики у 2004 році, він працював науковим співробітником Національного центру аналізу політики. CEPA є некомерційним незалежним дослідницьким інститутом державної політики, який вивчає Центральну та Східну Європу.

У 2012 р. був радником з питань національної безпеки президентської кампанії Мітта Ромні.

Мітчелл є співавтором двох книг (Unquiet Frontier: Vulnerable Allies, Rising Rivals and the Crisis of American Power і The Godfather Doctrine: A Foreign Policy Parable). Він виступає в консультативних радах Інституту дипломатії і конгресу Річарда Лугара, Словацької атлантичної комісії[en], Празького центру трансатлантичних відносин, Атлантичної ініціативи[en] і Товариства Александера Гамільтона.

Живе у штаті Вірджинія разом з дружиною та двома дітьми. Говорить німецькою мовою.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. National Library of Israel Names and Subjects Authority File
  2. Wess Mitchell appointed as the new Assistant Secretary of State for Europe and Eurasia European Western Balkans, 30.09.2017

Посилання[ред. | ред. код]