Очікує на перевірку

Вибухові кошенята (серіал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вибухові кошенята
Типанімаційний серіал
Дистриб'ютор(и)Netflix
Жанранімація для дорослих[en], фентезійна комедія
Тривалість24—27 хв.
КомпаніяChomp City,
Bandera Entertainment,
Jam Filled Entertainment[en],
Chernin Entertainment[en]
ІдеяМетью Інман,
Шейн Косаковскі
На основінастільна карткова гра «Вибухові кошенята» (2015)
Країна-виробник США
Мова оригіналуанглійська
Перший показ12 липня 2024 —
Кількість сезонів1
Кількість серій9
Посилання

Вибухо́ві кошеня́та (англ. Exploding Kittens) — американський комедійний анімаційний телесеріал для дорослих[en] у жанрі фентезі, заснований на однойменній настільній картковій грі, розробленій Метью Інманом із вебсайту коміксів The Oatmeal[en] та ігровим дизайнером Еланом Лі[en]. Ролі озвучували Том Елліс, Сашир Замата, Сьюзі Накамура, Марк Прокш, Еллі Макі, Бетсі Содаро, Том Кенні, Девід Гборі та Кенні Єйтс.

Анімаційний телесеріал створений Chomp City, Bandera Entertainment, Jam Filled Entertainment[en] і Chernin Entertainment[en]. Прем'єра відбулася на Netflix 12 липня 2024 року і викликала неоднозначне сприйняття критиками.

Сюжет

[ред. | ред. код]

У цій епічній битві добра зі злом Бог і його заклятий ворог, породження Сатани, опиняються на Землі, де вони вимушені жити серед людей у вигляді балакучих котів.

Netflix

Земля занепадає, тому небесна рада звільняє Бога і відправляє на Землю в тілі пухкого балакучого домашнього кота, щоб відновити зв'язок із людством. У рамках реабілітації він переїжджає до неблагополучної сім'ї Гіґґінсів та намагається вирішити їхні проблеми, але зрештою витрачає багато часу на ганяння за лазерними указками та інші дрібниці. На довершення, найближчим сусідом Котобога виявляється не хто інший, як його заклятий ворог, породження Сатани — Вельзевул, який також опиняється в тілі Дияволокиці. В результаті відбувається неперевершена боротьба між добром і злом…[1].

Озвучка

[ред. | ред. код]

Додаткові голоси

[ред. | ред. код]

Епізоди

[ред. | ред. код]
№ серіїНазва серії [2][3]Режисер(и) [3]Сценарист(и) [3]Оригінальна дата виходу [4]
1«Пілотний епізод»
«Pilot»
Джоель Мозер,
Едді Росас
Метью Інман,
Шейн Косаковскі,
Елан Лі[en]
12 липня 2024
Бог, що опинився на Землі в тілі кота, оселяється з безталанною сімʼєю Гіґґінс. Завдяки йому вечір сімейної гри отримує несподіваний поворот.
2«Згадати Тартар»
«Tartar Recall»
Джоель Мозер,
Скотт Берн
Метью Інман,
Шейн Косаковскі,
Елан Лі
12 липня 2024
Ґрета йде на роботу з Марвом, а Котобог і Дияволокиця дивляться фільм «Армагеддон». Тревіс й Еббі слідують за Ейданом у жарівню — не в пекло.
3«Шейн і Чаґґерс»
«Shane & Chugger's»
Джоель Мозер,
Едді Росас
Метью Інман,
Шейн Косаковскі,
Кейті Делейні
12 липня 2024
Щоби показати Тревісу свою любов, Еббі й Марв в останній момент організовують гулянку на його напівдень народження. Котобог викликає херувимів, щоб побачити дива Землі.
4«Емоції — це складно»
«Emotions Are Hard»
Джоель Мозер,
Трейсі Хонда
Метью Інман,
Шейн Косаковскі,
Ноа Прествіч
12 липня 2024
Ґрета бере участь у конкурсі з будівництва ракет, спонсором якого є мільярдер Джеффлон Безмаск. Тим часом Тревіс переїжджає, а коти проникають у голову Марва.
5«Без жалю»
«No Regrets»
Джоель Мозер,
Скотт Берн
Метью Інман,
Шейн Косаковскі,
Сьєрра Катоу
12 липня 2024
Дияволокиця запрошує Котобога піти з нею на весілля в пеклі. Тревіс повертається в минуле, щоб виправити свою найбільшу помилку, але така зміна має серйозні наслідки.
6«Місто без інтернету»
«The Town with No Internet»
Джоель Мозер,
Трейсі Хонда
Метью Інман,
Шейн Косаковскі,
Шон Перлман
12 липня 2024
Дияволокиця вирушає з Еббі й дітьми в пекельну подорож до Галсіон Спрінґз, щоб побачитися з давно втраченою матір’ю. Котобог допомагає Марву попросити про підвищення.
7«Підводне пекло»
«SeaWorld Is Hell»
Джоель Мозер,
Едді Росас
Метью Інман,
Шейн Косаковскі,
Меггі Готліб
12 липня 2024
Дияволокиця та Котобог вирушають у «СіВорлд», Марв бере із собою Еббі на корпоратив на дирижаблі, а Ґрета допомагає Тревісу вистежити інтернет-троля.
8«Хай почнуться ігри»
«Let the Games Begin»
Джоель Мозер,
Трейсі Хонда
Метью Інман,
Шейн Косаковскі,
Елан Лі
12 липня 2024
Добро проти зла — коти змагаються в «Іграх Богів» за контроль над раєм і пеклом. Друзі Тревіса відвертаються від нього. Марв успадковує проблеми на роботі.
9«Вестмінстерське людське шоу»
«The Westminster Human Show»
Джоель Мозер,
Едді Росас
Метью Інман,
Шейн Косаковскі,
Елан Лі
12 липня 2024
Хаос зближує сім’ю Гіґґінс, а на Котобога й Дияволокицю чекає останнє завдання — змусити людей піти проти своєї природи.

Виробництво

[ред. | ред. код]

Розробка

[ред. | ред. код]

Карткова гра надзвичайно весела, але в ній насправді немає зв'язної історії. Здебільшого це лише випадкові жарти та багато котів, які підривають речі. Отже, моя філософія для шоу полягала в тому, щоб зосередитися на історії, яку люди хотіли б почути, а не намагатися втиснути карткову гру в розповідь. Ось як я прийшов до думки, що Бог застряг у тілі кота.

Оригінальний текст (англ.)
The card game is super fun, but it doesn’t really have a cohesive story. It’s mostly just random jokes and a lot of cats blowing things up. So, my philosophy for the show was to focus on a story that people would want to hear, rather than trying to ham-fist the card game into a narrative. This is how I landed on the idea of God being stuck in a cat body.

Метью Інман[1]


У квітні 2022 року було оголошено, що Netflix вперше офіційно замовив анімаційний потоковий телевізійний серіал із творцями «Короля гори» Майком Джаджем і Грегом Деніелсом[en] як виконавчими продюсерами разом із Пітером Черніним[en][5]. Згодом до мобільної гри будуть додані додаткові ігрові механізми та картки, пов'язані з шоу[5].

Кастинг

[ред. | ред. код]

Під час анонсу серіалу в акторському ансамблі були задіяні Том Елліс, Сашир Замата, Абрахам Лім, Люсі Лью, Еллі Макі, Бетсі Содаро, Том Кенні, Девід Гборі та Марк Прокш. У травні 2024 року до акторського складу приєдналися Сьюзі Накамура та Кенні Єйтс[1], але протягом дворічного періоду розвитку шоу Лью та Лім вибули з проєкта[6].

Показ

[ред. | ред. код]

14 червня 2023 року відбувся перший попередній перегляд на Міжнародному фестивалі анімаційних фільмів у Ансі[7]. Спочатку планувалося випустити серіал наприкінці 2023 року[5], але його прем'єра була відкладена на 2024 рік[8]. Серіал вийшов 12 липня 2024 року[4].

Сприйняття

[ред. | ред. код]

На веб-сайті агрегатора рецензій Rotten Tomatoes рейтинг схвалення серіалу склав 69% із середнім рейтингом 4,9/10 на основі 16 відгуків критиків. Консенсус критиків веб-сайту звучить так: «Битва між раєм і пеклом, перетворена на безглуздий фарс, «Вибухові кошенята» не вразять глядачів, але подадуть веселий анімаційний хаос»[9]. На Metacritic серіал отримав 54 бали зі 100, що означає «змішані або середні відгуки» на основі 9 відгуків критиків[10].

Люсі Менган (The Guardian) дала серіалу одну зірку, сказавши, що він був «недбало зроблений, викликає обурення та несмішний», і розкритикувала погану сюжетну лінію[11].

Ізобель Льюїс (AV Club) дає серіалу оцінку C−, кажучи, що жарти «такі, що викликають легку посмішку, але рідко змушують когось голосно сміятися», хоча є «самородки комедійного золота»; вона критикує текст як «причесаний», якому «не вистачає хоробрості інших мультсеріалів»[12].

Енджі Хан (The Hollywood Reporter) сказала, що сюжет серіалу був «надзвичайно дивним», але комедія «[була] очевидною»[13].

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. а б в Milligran, Mercedes (9 травня 2024). Trailer: Feline Foes Collide in Netflix's 'Exploding Kittens'. Animation Magazine (англ.). Процитовано 3 серпня 2024.
  2. Вибухові кошенята на сайті Netflix
  3. а б в Exploding Kittens. Episode list. IMDb (англ.). Процитовано 4 серпня 2024.
  4. а б Milligan, Mercedes (6 червня 2024). Next on Netflix Animation Presentation Sneak-Peeks 'K-Pop: Demon Hunters,' 'Plankton' Movie, 'Motel Transylvania' and Much, Much More!. Animation Magazine (англ.). Процитовано 3 серпня 2024.
  5. а б в Goldberg, Lesley (18 квітня 2022). 'Exploding Kittens' Animated Series, Mobile Game Coming to Netflix. The Hollywood Reporter (англ.). Процитовано 2 серпня 2024.
  6. Carr, Mary (9 травня 2024). Netflix's Exploding Kittens trailer is about as random as you'd expect. The A.V. Club (англ.). Процитовано 3 серпня 2024.
  7. Taylor, Drew (24 квітня 2023). Netflix to Debut Official First Looks at 'Nimona,' 'Chicken Run: Dawn of the Nugget' at This Year's Annecy. TheWrap (англ.). Процитовано 3 серпня 2024.
  8. Reul, Kate (11 листопада 2023). Exploding Kittens Teaser Unveils Tom Ellis as God in Cat Form. IGN (англ.). Процитовано 3 серпня 2024.
  9. Exploding Kittens: Season 1. Rotten Tomatoes (англ.). Процитовано 3 серпня 2024.
  10. Exploding Kittens. Metacritic (англ.). Процитовано 3 серпня 2024.
  11. Mangan, Lucy (12 липня 2024). Exploding Kittens review – unfunny, infuriating and life-sapping. The Guardian (англ.). Процитовано 3 серпня 2024.
  12. Lewis, Isobel (11 липня 2024). Netflix's Exploding Kittens series is lost in translation. The A.V. Club (англ.). Процитовано 3 серпня 2024.
  13. Han, Angie (12 липня 2024). 'Exploding Kittens' Review: Netflix's Admirably Zany Animated Cat Comedy Could Use Sharper Jokes. The Hollywood Reporter (англ.). Процитовано 3 серпня 2024.

Посилання

[ред. | ред. код]