Журнал «Вікно»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Okno Magazine
Okno
Країна видання Франція Франція, Ірландія Ірландія
Тематика література
Періодичність виходу On-line
Мова російська
Редактор Анатолій Кудрявіцкий
Видавець Анатолій Кудрявіцкий
Засновник Михайло Цетлін
Засновано 1923

okno.royalwebhosting.net

«Вікно» — літературно-художній журнал альманашного типа, заснований в 1923 році в Парижі Михайлом Осиповічем Цетліним і присвячений поезії, прозі і мемуарістиці.

Історія[ред. | ред. код]

У журналі брали участь Бунін, Бальмонт, Зінаїда Гиппіус, Маріна Цветаєва, Олександр Купрін, Борис Зайцев, Іван Шмельов і інші відомі письменники. Проіснував альманах «Вікно» всього рік, і вийшли всього лише три його номери.

У 2007 році Анатолій Кудрявіцкий, далекий родич Цетліна, заснував той, що виходить двічі в рік мережевий журнал «Вікно», позиціює як відновлення альманаха, що існував в 1923 році.[1] Журнал друкує поезію, стіхопрозу, есе, мемуари, поетичні переведення, візуальну поезію. З 2010 року журнал друкує прозу. Відділ прози в журналі веде письменник Дмитро Бавільський.

У журналі публікував у тому числі переведення українських авторів, таких як Марія Матіос, Сергій Жадан, Анна Малігон, Олесь Ульяненко, Галина Крук і інших.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Анатолий Кудрявицкий: «В хорошей компании» [Архівовано 1 травня 2011 у Wayback Machine.]: Интервью Дмитрию Бавильскому // «Частный корреспондент», 20 апреля 2011 года.

Посилання[ред. | ред. код]