Глинников Ілля Ілліч

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ілля Ілліч Глинников
Ім'я при народженні Ілля Ілліч Глинніков
Народився 19 вересня 1984(1984-09-19) (39 років)
Новомосковськ, Тульська область, СРСР
Національність росіянин, крымчак
Громадянство Росія Росія
Діяльність актор, кіноактор, ведучий
Alma mater Російський університет театрального мистецтва
Роки діяльності 2009 — тепер. час
IMDb ID 3261804

Ілля Ілліч Глинников (рос. Илья Ильич Глинников) (народ. 19 вересня 1984) — російський актор.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Закінчив Новомосковський коледж фізкультури і спорту. Вирішивши стати актором, він вирушив до столиці, де спочатку спробував щастя в Школі-студії МХАТ. Але вже на другому турі його «зрізали». А ось у РАТМ Ілля поступив з першого разу. Тут йому довелося вчитися у відомого актора Валерія Гаркаліна.

Універ[ред. | ред. код]

Ще студентом Ілля Глинников знявся в епізоді популярного молодіжного серіалу «Універ». А його першою великою роботою стала роль Івана в музичній мелодрамі Єгора Дружиніна «Перше кохання». Про те, як він потрапив в картину, Ілля розповідав[1]: «Ми з другом Гаріком Рудником побачили оголошення про набір в знімальну групу молодих людей 17-18 років, які вміли б співати, танцювати та до того ж мали акторську освіту. Я попросив Гаріка відправити мою фотографію, на що він засміявся: „Ти ж не підходиш за віком! ", А я йому відповів:" Де ти бачив 18-річних хлопців, які вміють співати, танцювати та ще й з акторською освітою? Так що відправляй“. Через 2 дні мені зателефонували, і я буквально вчепився в цю роль зубами ».

Перше кохання[ред. | ред. код]

Разом з Іллею Глинниковим у фільмі знялися зірки: співачка Юлія Савичева і балерина Ілзе Лієпа. Ілля відзначає, що зйомки проходили у цікавій, творчій атмосфері[1]: «„Перше кохання“ — це один з тих рідкісних фільмів у Росії, який репетирували до зйомок. Ми репетирували 3 місяці, розучували танці, відточували руху, а потім приступили до зйомок, які тривали 2-3 місяці».

Інтерни[ред. | ред. код]

З 2010 року Ілля Глинников знімається в серіалі Максима Пежемського «Інтерни» в ролі Гліба Романенка, сина головного лікаря. Сюжет серіалу простий: «Доктор Биков, якого грає знаменитий Іван Охлобистін, отримує на навчання чотирьох студентів. Цій новині він зовсім не радий і починає розігрувати хлопців з усім медичним цинізмом». Персонаж Іллі Глиннікова Гліб Романенко - це «тусовий, товариськи юнак, який подобається жінкам і любить розігрувати товаришів, а також перебуває в центрі уваги»[2].

Фільмографія[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Туляк Ілля Глинніков знявся разом з Юлією Савичевою у фільмі «Перше кохання» [Архівовано 11 червня 2010 у Wayback Machine.] 12.03.2009.
  2. Илья Глинников — сериал «Интерны». Архів оригіналу за 23 квітня 2010. Процитовано 1 вересня 2010.

Джерела[ред. | ред. код]