Гільєрмо Кінтана Лакачі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гільєрмо Кінтана Лакачі
Нині на посаді
Народився 6 липня 1916(1916-07-06)[1]
Ферроль, Ла-Корунья, Галісія, Королівство Іспанія, Іспанія
Помер 29 січня 1984(1984-01-29)[1][2] (67 років)
Мадрид, Іспанія[2]
Похований Mingorrubio Cemeteryd[3]
Відомий як військовослужбовець
Країна Іспанія[2]
Alma mater General Military Academyd
Нагороди
Military Medal of Spain War Cross Cross of the Military Merit - Red Decoration Grand Cross of the Royal and Military Order of Saint Hermenegild Grand Cross of the Military Merit - White Badge Залізний хрест 2-го класу Медаль «За Російську кампанію»

Гільєрмо Кінтана Лакачі (ісп. Guillermo Quintana Lacaci, Ферроль, 6 липня 1916 — Мадрид, 29 січня 1984) — іспанський військовий.

У віці двадцяти років він приєднався до національної сторони в громадянській війні в Іспанії як кадет. У 1979 році він був призначений генерал-капітаном військового регіону, який базувався в Мадриді, і займав цю посаду, коли відбувся державний переворот 23 лютого 1981 року. Став на сторону конституційної законності, своєю позицією сприяв провалу державного перевороту[4][5]. Він був убитий бойовиками ЕТА 29 січня 1984 року.

Біографія[ред. | ред. код]

Син і онук солдатів, Гільєрмо Кінтана Лакачі народився у Ферролі (Ла-Корунья) у 1916 році та вступив до загальновійськової академії у 1935 році після закінчення першого курсу точних наук, як це було обов’язково на той час, в університеті Сантьяго. де Компостела.

18 липня 1936 року він був сюрпризований у Сеє (Ла-Корунья), коли він уже був курсантом піхотної зброї. Він брав участь у громадянській війні в Іспанії спочатку як студент-лейтенант, а потім як тимчасовий лейтенант, був зарахований до піхотного полку Самора № 8, а пізніше до IV Tabor de Regulares de Ceута.

Маючи категорію генерала, він командував високогірною бригадою Хака та був директором Загальновійськової академії Сарагоси, другим начальником військ у Галісії та військовим губернатором Понтеведри, заступником інспектора VIII військового регіону та військовим губернатором Ла-Корунья. Після підвищення в генерал-лейтенанти він був призначений начальником I військового округу, де він залишався з травня 1979 року по квітень 1982 року.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Diccionario biográfico españolReal Academia de la Historia, 2011.
  2. а б в https://mapadelterror.com/victims/guillermo-quintana-lacaci/
  3. https://www.madridiario.es/noticia/423156/distritos/la-ultima-morada-de-los-franquistas-ilustres.html
  4. Reseña biográfica.
  5. El coruñés que salvó la democracia.