Дуглас Гаррі Вілок

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дуглас Гаррі Вілок
Douglas Harry Wheelock
Дата народження 5 травня 1960(1960-05-05) (63 роки)
Місце народження Бінгемтон, штат Нью-Йорк, США
Alma mater: Командно-штабний коледж армії США, Військова академія США, Технологічний інститут Джорджії і Школа льотчиків-випробувачів ВМС СШАd
Спеціальність: бортінженер, фахівець польоту
Військове звання: полковник
Місії: STS-120, Союз ТМА-19, МКС-24
Час у космосі: 178 доби 9 год. 34 хв.
Кількість виходів: 6
Нагороди:
медаль «За заслуги в освоєнні космосу» Медаль «За видатну службу» (НАСА)

Дуглас Гаррі Вілок (англ. Douglas Harry Wheelock; 5 травня 1960, Бінгемтон) — офіцер армії США й астронавт НАСА. Член спільнот: льотчиків-випробувачів Society of Experimental Test Pilots, військових інженерів Society of American Military Engineers і деяких інших.

Освіта і військова служба[ред. | ред. код]

Після закінчення середньої школи вступив до Військової Академії у Вест-Пойнт, яку закінчив в 1983 році здобувши ступінь бакалавра наук по прикладній науці й машинобудуванню і військове звання другого лейтенанта.

Із закінченням військової академії почалася його служба в Армії США, де, після відповідної підготовки, він став пілотом, дослужившись від ведучого ланки до командира повітряно-десантної групи.

Потім як інженер-розробник і дослідник нових видів озброєнь почав службу в Авіаційному управлінні розвитку засобів бою.

Продовжував навчання і в 1992 році здобув ступінь магістра аерокосмічної техніки в Технологічному інституті Джорджії з дослідженнями в галузі високотемпературної газодинаміки, стабільності польоту, автоматичного управління та робототехніки. У 1993 році він вивчився на льотчика-випробувача і з 1994 року почав службу у випробувальному центрі армійської авіації. Основним завданням його було відпрацювання авіаційних систем розвідки.

Загальний наліт Вілока склав понад 2500 годин на 43 типах літаків і вертольотів, він має кваліфікацію льотчика першого класу армійської авіації

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]