Его — це ворог

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Его - це ворог»
Обкладинка видання українського мовою видавництва «Наш Формат»
Автор Раян Голідей
Назва мовою оригіналу Ego Is the Enemy by Ryan Holiday
Країна США США
Мова англійська
Укр. видавництво Україна «Наш Формат»
Видавництво Portfolio
Видано 14 червня 2016
Видано українською 2019
Перекладач(і) Олена Любенко
ISBN США 978-159-1847-81-6
Україна 978-617-7682-46-1

Его — це ворог (англ. Ego Is the Enemy)  — книга американського підприємця, медіастратега, головного редактора «New York Observer», Раяна Голідея. Вперше вийшла в США 14 червня 2016 року у видавництві «Portfolio».[1] Українською мовою перекладена та опублікована 2019 року видавництвом «Наш формат» (перекладач — Олена Любенко).

Огляд книги[ред. | ред. код]

Часто наші найбільші проблеми не викликані зовнішніми факторами, людьми чи обставинами. Навпаки, всі вони є результатом власного ставлення, егоїзму чи самопоглинання.

Автор піднімає питання зрадницької природи Его та дає поради, що робити, коли наше «Я» не просто виривається на поверхню, а переважає, цим самим не даючи нам бути раціональними, об'єктивними.[1]

Основний зміст[ред. | ред. код]

У книзі не обговорюється Его або ж егоїзм як клінічний термін. Его визначається як «нездорова віра у власну важливість». Автор дає оцінку такому стану та його розбіжності з упевненістю. Раян Голідей стверджує, що розв'язанням проблеми Его є смирення, самосвідомість, наявність мети та реальне ставлення до речей. Насправді Его можна підкорити. Все, що треба для цього зробити — це поставити важливі цілі вище власного визнання.

«Его — це ворог» — ціла низка життєвих історій тих, кому вдалося перекроїти світ відповідно до власного бачення: Крістофер Маккендлесс, Джордж Маршалл, Джон Делореан, Ларрі Пейдж, Стів Джобс. Їх стратегія і тактика може бути використана як дієвий інструментарій для завоювання Его кожним, хто прочитає цю книгу.

Додатково[ред. | ред. код]

Відразу після виходу, в 2016 році, книга визнана бестселером у США такими авторитетними виданнями, як: «USA Today», «Chicago Tribune» та «Publishers Weekly».

Відгуки про книгу[ред. | ред. код]

«Вважаю, цю книгу має прочитати кожен спортсмен, бізнесмен чи лідер. Раян Голідей — один з найперспективніших молодих письменників свого покоління», — Джордж Равелінг, американський баскетболіст.[2]

«Раян Голідей написав блискучу книгу, що випереджає свій час… Безцінний матеріал!» — Браян Коппельман, американський кінематографіст, есеїст, музичний продюсер.[2]

Переклад українською[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б "Ego Is The Enemy" by Ryan Holiday (амер.). Архів оригіналу за 6 травня 2019. Процитовано 5 квітня 2019.
  2. а б Ego Is the Enemy by Ryan Holiday | PenguinRandomHouse.com: Books. PenguinRandomhouse.com (амер.). Архів оригіналу за 17 травня 2019. Процитовано 5 квітня 2019.