Задоволення дня

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Задоволення дня
англ. A Day’s Pleasure
Жанр короткометражка, кінокомедія
Режисер Чарлі Чаплін
Продюсер Чарлі Чаплін
Сценарист Чарлі Чаплін
У головних
ролях
Чарлі Чаплін
Една Первіенс
Оператор Роланд Тотеро
Композитор Чарлі Чаплін
Монтаж Чарлі Чаплін
Художник Чарльз Д. Голл
Кінокомпанія First National Pictures Inc.
Дистриб'ютор First National Pictures
Тривалість 17 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1919
IMDb ID 0010057
CMNS: Задоволення дня у Вікісховищі

«Задоволення дня» (англ. A Day’s Pleasure) — німий кінофільм Чарлі Чапліна.

Фільм знімався під час підготовки до знімання фільму «Малюк». Виробництво фільму почалося 21 травня 1919. Знімання переривалися з 30 липня по 7 жовтня 1919 року. Виробництво фільму завершилося 19 жовтня 1919. Прем'єра проводилися 15 грудня 1919 року. Музичний супровід до фільму на музику Чапліна записано в серпні 1973 року у Великій Британії.

Сюжет[ред. | ред. код]

Фільм складається з двох частин.

Чарлі, його дружина та двоє синів вирушають на морську прогулянку. Вони виходять з дому, і сідають в «Форд-Т». Автомобіль заводиться з працею, постійно глохне, і сильно трясеться. «Форд-Т» мав безліч прізвиськ, одне з них — «трясучка».

На кораблі грає оркестр, люди намагаються танцювати, але всі захворюють морською хворобою. Чарлі намагається посидіти, але якийсь хлопець думає, що він пристає до його дружини. Вони намагаються побитися.

У другій частині Чарлі з родиною на автомобілі повертаються додому. Вони зупиняються на регульованому перехресті. Вулиця досить жвава, але світлофора ще немає. Пішоходи зупиняються прямо на перехресті, щоб поговорити. Поліціянти не пропускають Чарлі, вимагають, щоб він стояв на перехресті. В цей час робітники проливають на дорогу бочку з дьогтем. У цю калюжу потрапляють поліціянти, починається метушня. Поліціянти прилипають до дороги, Чарлі залишає свої туфлі в калюжі, і їде.

У ролях[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]