Парижанка (фільм, 1923)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Парижанка»
англ. A Woman of Paris: A Drama of Fate
Жанр драма, мелодрама
Режисер Чарлі Чаплін
Продюсер Чарлі Чаплін
Сценарист Чарлі Чаплін
У головних
ролях
Една Первіенс
Карл Міллер
Адольф Менжу
Оператор Роланд Тотеро
Джек Вілсон
Композитор Чарлі Чаплін
Кінокомпанія Charles Chaplin Productions
Regent
Дистриб'ютор United Artists і Netflix
Тривалість 93 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1923
Кошторис 351 000 $
Касові збори 634 000 $
IMDb ID 0014624
CMNS: Парижанка у Вікісховищі

«Парижанка» (англ. A Woman of Paris: A Drama of Fate) — американський німий художній фільм 1923 року режисера Чарльза Чапліна.

Психологічна драма «Парижанка» — легендарний німий фільм про вдачі вищого суспільства, в якому Чарльз Чаплін продемонстрував цілий набір нових виразних засобів, абсолютно несподіваних для кіно того часу. Критикам цей фільм Чапліна дуже сподобався, але глядачі, закохані в Маленького Бродягу, віднеслися до нього з прохолодою. Лише після багатьох років стало очевидне, що геній Чапліна поширюється далеко за межі образу Бродяги Чарлі.

Синопсис[ред. | ред. код]

Марі Сен-Клер (Една Первіенс) народилася в бідній сім'ї. Виховуючись в провінції і рахуючи кожну копійку, їй, як і кожній молоденькій француженці, хотілося піднятися на вищу сходинку суспільства і перестати щодня думати про хліб насущний. Від убогості вона біжить до Парижа, де стає власницею столичного багатія. Дуже скоро Марі розуміє, що багатство не може принести дійсного щастя і все золото і життя вищого світу — всього лише красивий фантик, усередині якого порожнеча.

У ролях[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]