Цирк (фільм, 1928)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Цирк
The Circus
Жанр комедія
Режисер Чарлі Чаплін
Продюсер Чарлі Чаплін
Сценарист Чарлі Чаплін
У головних
ролях
Чарлі Чаплін
Мірна Кеннеді
Аллан Гарсія
Гаррі Крокер
Генрі Бергман
Оператор Роланд Тотеро
Композитор Чарлі Чаплін
Художник Charles D. Halld
Кінокомпанія United Artists
Дистриб'ютор United Artists
Тривалість 71 хв
Мова англійська
Країна США США
Рік 1928
Дата виходу 6 січня 1928
Кошторис $900,000
IMDb ID 0018773
charliechaplin.com/en/biography/articles/1-Filming-the-Circus
CMNS: Цирк у Вікісховищі

«Цирк» (англ. The Circus) — німа комедія 1928 року Чарлі Чапліна, який також виступив автором сценарію, продюсером, композитором та зіграв одну з головних ролей.

Сюжет[ред. | ред. код]

Волоцюга (Чаплін) відвідує карнавал. Там кишеньковий злодій (Мерфі) підкидає йому гаманець, щоб врятуватися від арешту. Волоцюгу звинувачують у крадіжці та йому доводиться тікати. Рятуючись від погоні Волоцюга опиняється на манежі цирку прямо під час вистави. Намагаючись сховатись від поліцейського він зриває виступ фокусника, але це дуже подобається публіці. Цирк переживає важкі часи та власник (Гарсія) бере Волоцюгу на роботу, побачивши його успіх.

У ролях[ред. | ред. код]

Створення[ред. | ред. код]

Зйомки фільму виявилися дуже важкими для Чапліна. Тривале та важке розлучення з Літою Грей призвело до затримки виробництва на вісім місяців. Збудований для фільму великий намет цирку було зруйновано штормом ще до початку зйомок. Після місяця зйомок виявилось що відзнятий матеріал зіпсовано. Ще через вісім місяців значна частина реквізиту була знищена під час пожежі[1].

Нагороди[ред. | ред. код]

На першій церемонії нагородження Оскара Чарлі Чаплін отримав спеціальну нагороду за «Різносторонність та геніальність у сценарії, акторській грі, режисурі та продюсуванні фільму „Цирк“».

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]