Звалищний Пес

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Звалищний Пес
Ріттер, близько 1982 року
Справжнє ім'я Сильвестр Ріттер
Народження 13 грудня 1952 року
США Вейдсборо, Північна Кароліна, США
Громадянство США США
Смерть 1 червня 1998 року (45 років)
Форест, Міссісіпі, США
Причина смерті Дорожньо-транспортна пригода
Навчання Fayetteville State University
Кар'єра професійного реслера
Імена на рингу Big Daddy Ritter
Junkyard Dog
Leroy Rochester
Stagger Lee
Зріст 191 см
Вага 130 кг
Звідки Шарлотт, Північна Кароліна
Теннессі
Тренер Сонні Кінг
Сім'я Хартів
Дебют 1976
Завершення кар'єри 1997

Сильвестр Ріттер (13 грудня 1952 - 1 червня 1998) - американський професійний реслер і футболіст коледжу, найбільш відомий своєю роботою в Mid-South Wrestling (UWF) і Світової Федерації Реслінгу як Звалищний Пес (англ. Junkyard Dog (JYD)). Це прізвисько він отримав під час роботи на звалищі. У 2004 році він був включений до Зали слави WWE.

Виходячи на ринг зі своїм фірмовим ланцюгом (прикріпленим до собачого нашийника) і під пісню Queen "Another One Bites the Dust", Пес часто ставав хедлайнером програм, які збирали великі натовпи і регулярно розпродавали місця у Луїзіанському Супердомі та інших великих майданчиках, ставши "першим чорношкірим реслером, який став беззаперечною зіркою свого промоушену".[1]

Автор WWE Брайан Шилдс назвав Звалищного Пса одним з найелектрифікуючих і найхаризматичніших реслерів країни, особливо в його піці на початку 1980-х років. JYD був найбільш відомий своїми ударами головою та силовим прийомами, завдяки чому він регулярно перемагав таких великих реслерів, як Сам Собі Банда, Камалу та Кінг Конга Банді. Слово "thump", що позначало силовий кидок від JYD, було помітно зображено на його бійцівських штанах.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Ward, Marshall (30 травня 2012). Thump! New book restores Junkyard Dog's legacy. Slam Wrestling (амер.). Процитовано 22 жовтня 2023.