Зоряний патруль: Легенда про Оріна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Зоряний патруль: Легенда про Оріна
англ. Starchaser: The Legend of Orin
Жанр фентезі, фантастика
Режисер Стівен Ган
Продюсер Steven Hahnd
Сценарист Джеффрі Скотт
Композитор Ендрю Беллінг
Кінокомпанія Young Sung Production Co.
Дистриб'ютор Atlantic Entertainment Groupd
Тривалість 107 хв.
Мова англійська
Країна  США
Рік 1985
Кошторис $ 3 400 000
IMDb ID 0090065

Зоряний патруль: Легенда про Оріна (англ. Starchaser: The Legend of Orin) — повнометражний фантастичний мультиплікаційний фільм виробництва США і Південної Кореї. Один з перших мультфільмів, випущених в форматі 3D.

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія мультфільму починається в підземному світі, званому «Світом Шахти» («Mineworld»), жителі якого ніколи не бачили сонячного світла і навіть не вірять в його існування. Під наглядом жорстоких наглядачів-роботів вони повинні постійно рити землю, добуваючи кристали рубідіміта І вони прийняли в обмін на них жалюгідні порції їжі.

Одного разу один з них — молодий хлопець на ім'я Орін — знаходить в купі каменів меч, з якого з'являється привид сивої людини. Привид розповідає Оріну і іншим людям про існування величезного світу нагорі, після чого зникає, а разом з ним зникає і лезо меча. Люди починають сперечатися — деякі вимагають віднести залишене від меча руків'я Зайгону, повелителю Світу Шахти, нагадуючи про саму священну заповідь: "Не копай вгору. Верх це Пекло ". Орін же хоче перевірити слова примари, для чого вони разом з подругою Елан вирішують втекти. По дорозі вони натикаються на Зайгона, він вбиває Елан, а Орін виявляється засипаний камінням. Вибираючись з-під каменів, Орін виходить на поверхню і в перший раз у своєму житті бачить небо і зірки. Вони настільки вражають його, що він вирішує звільнити свій народ від рабства Зайгона.

У новому для себе світі, Орін потрапляє в полон людини-дроїда («mandroids»), який хоче розрізати його на частини, щоб поповнити запас власних частин тіла. Від нього він рятується завдяки руків'ю меча, у якому раптово з'являється примарне лезо і завдяки допомозі космічного пірата і контрабандиста Дегга Дібров. У свою чергу, Орін рятує Дегга від болотного чудовиська і той погоджується взяти його до себе на корабель. Корабель Дегга, який має назву Старчейзер, керується комп'ютерним розумом на ім'я Артур. Дегг нападає на рубідімітову фабрику, наповнює трюм корабля кристалами, але стикається з загоном Зайгона, і змушений відбиватися. Йому це вдається завдяки допомозі Оріна, у руків'ї меча якого знову з'являється примарне лезо.

Зайгон розуміє, що тепер Орін — його ворог № 1, адже колись у минулому це руків'я меча вже принесло йому багато проблем.

Посилання[ред. | ред. код]