Карпенко Кирило Олексійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кирило Карпенко
Карпенко Кирило Олексійович
 Молодший сержант
Загальна інформація
Народження 24 вересня 1994(1994-09-24)
Чернігів
Смерть 7 березня 2022(2022-03-07) (27 років)
Маріуполь
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Псевдо Майор
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС  Національна гвардія
Війни / битви Російсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня

Карпенко Кирило Олексійович — молодший сержант підрозділу Національної гвардії України, учасник російсько-української війни, який загинув у ході російського вторгнення в Україну в 2022 році. Старший кулеметник снайперського відділення.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився 24 вересня 1994 року в Чернігові. Закінчив місцеву школу. Згодом поїхав до Чехії, працював бригадиром у будівельній компанії. У вільний час займався спортом, зокрема, мав хобі — бодібілдінг. 2018 року хлопець приєднався до лав окремого загону спецпризначення НГУ «Азов». Там одразу зарекомендував себе як відповідальний боєць та надійний побратим. Він швидко вчився та завжди допомагав товаришам. Був у боях на Світлодарській дузі. Згодом пішов вчитися на снайпера. У 2021 році «Майор» вступив до інституту, встиг скласти першу зимову сесію. 07.03.2022, під час бою з російськими окупантами Кирило отримав тяжке поранення від уламків ворожого снаряду. Побратими надали йому першу домедичну допомогу та евакуювали з поля бою.[1]

Нагороди[ред. | ред. код]

  • орден «За мужність» III ступеня (2022, посмертно) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Вшанування пам'яті[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]


  1. Меморіал пам’яті: старший кулеметник полку «Азов» Кирило Карпенко.