Катара

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Катара
Перша поява Хлопчик з айсберга
Остання поява Самотня Корра
Виконавець

Мей Вітман (Аватар: Останній захисник)

Ева Мері Сейнт (Легенда про Корру)
Інформація
Бойовий стиль Магія Води
Чоловік Аанг
Діти Тензін, Кіа, Бумі
Родичі Онуки: Джинора, Іккі, Міло і Рохан

Катара (англ. Katara) — одна з головних героїв мультсеріалу «Аватар: Останній захисник».

Катара - юний і останній маг Води Південного Племені Води, сестра Сокки. Її мати була вбита людьми Вогню, а батько вирушив на війну, коли Катарі було 12 років. З того часу їй довелося взяти на себе багато відповідальності.

Вивчала основи магії Води сама. Знайшовши Аанга в айсберзі, вона відправилася з ним і своїм братом на Північний полюс, щоб навчитися Магії Води разом із Аватаром.

Там знаходить собі вчителя Пакко, який виявляється нареченим її бабусі (Пра-Пра). Дуже сильна особистість. Добра і милосердна, вона любить людей такими, якими вони є (з усім тим, ненавидить Народ Вогню, хоча не відмовляє в допомозі жителям Країни Вогню).

У третьому сезоні зважується разом з Зуко знайти вбивцю своєї матері, але в неї не вистачає рішучості його вбити.

На момент закінчення мультсеріалу — вона одна з найсильніших магів Води у світі. Володіє вищою Магією Води — Магією Крові (яка являє собою повне підпорядкування людини), але не хоче нею користуватися. Катара завжди допомагає людям, намагається розв'язувати їхні проблеми.

З самого початку підкорює серце Аанга і зрештою сама в нього закохується. Вважає своїм обов'язком допомогти Аангу відновити рівновагу у світі.

Майбутнє Катари[ред. | ред. код]

У «Легенді про Корру» Катара вже похилого віку. Вона побудувала родину з Аангом, в неї народжуються старший син Бумі, названий на честь друга Аанга (він спочатку не був магом, проте в 3 книзі стає магом повітря), донька Кіа - маг води, отримала імʼя на честь матері, і молодший син Тензін, який володіє повітрям. Тензін одружується на Пемі, що народжує Катарі чотирьох онуків - магів повітря: Дженору, Іккі, Міло і, пізніше, Рохана.

Вона навчила Корру магії води і зцілення, коли вона була маленькою, та допомагала протягом трьох років відновлювати травми після того, як Корру було отруєно у кінці 3 сезону.

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • У 10-ій серії 3 сезону, в момент, коли група пропливає під Великою брамою Азулона, видно, що Катара знаходиться на Аппі, створюючи водяний «шолом» зубру і собі, однак, секундою пізніше вона у підводному човні чаклує разом з болотними магами.

Посилання[ред. | ред. код]