Кащук Дмитро Анатолійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кащук Дмитро Анатолійович
Народився 4 травня 1983(1983-05-04) (40 років)
Діяльність державний службовець, підприємець, інвестор
Alma mater Національний університет «Львівська політехніка», ЛНУ ім. І. Франка, НАДУ при Президентові України і Віденський економічний університет

Дмитро Анатолійович Кащук (нар. 4 травня 1983(19830504), м. Москва, Російська Федерація) — голова Державної служби геології та надр України (2014—2015)[1]. Голова комітету з питань надрокористування при Європейській Бізнес Асоціації (з 2022 року).[2]

Відповідав за розробку законів щодо геологічного вивчення та використання надр.

Освіта[ред. | ред. код]

19902000 роки — навчався у середній школі № 82 у Львові. Вищу освіту здобув у Львівській політехніці в Інституті економіки і менеджменту за спеціальністю «Міжнародна економіка» (2000—2005). 2004 року вступив до Інституту післядипломної освіти Національного університету ім. Франка, де здобув фах правознавця. З 2011 року навчався у Національній академії державного управління при Президентові України за спеціальністю «Державне управління» (заочна форма навчання).

Володіє англійською та німецькими мовами (поглиблював знання іноземних мов на курсах у Відні (Австрія).[джерело?]

Кар'єра[ред. | ред. код]

Упродовж 20052006 років стажувався у голови комітету Верховної Ради з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій.

2006 рік — стажувався у заступника Голови Комітету ВРУ з питань правової політики.

Протягом 20062008 років працював помічником-консультантом народних депутатів України (Комітет ВРУ з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, Комітет Верховної Ради України з питань бюджету). Під час своєї роботи в комітеті Верховної ради України з питань бюджету брав участь у розробці законопроєктів про Державний бюджет України на відповідні роки та у підготовці бюджетних ініціатив, спрямованих на збільшення дохідної частини державного бюджету.

У 2008 році призначений заступником директора департаменту розвитку експорту Міністерства економіки України, а 2009 року — заступником директора департаменту — начальником відділу розвитку експорту департаменту зовнішньоекономічної політики Міністерства економіки України. Займався розробкою стратегії розвитку експорту, механізмів кредитування та страхування експорту, підтримкою українського експорту закордоном та створенням сайту www.ukrexport.gov.ua.

20102011 роки — заступник начальника Головного управління економіки та інвестицій — начальник управління інвестиційної політики Львівської обласної державної адміністрації. За період роботи в економіку області залучено інвестиції 10 великих вітчизняних та іноземних інвесторів на виробництво сонячних батарей, абразивних матеріалів, будівельних матеріалів, кабельної продукції.

У 2013 році став заступником директора ТОВ «Фіакр-Львів», що обслуговує міські та приміські автобусні маршрути загального користування у Львові та Львівській області. За період роботи Дмитра Кащука на посаді кількість працівників підприємства зросла в 2,5 раза до 352 осіб, відрахування до бюджетів зросли в 2 рази, був закуплений 21 новий автобус та розширений парк низькопідлогових автобусів великої пасажиромісткості.

2014 року (лютий-березень) — представник за контрактом компанії Chevron в Західному регіоні України.

З 21 травня 2014 до січня 2015 року — голова Державної служби геології та надр України.

У 2022 році очолив комітет надрокористування Європейської бізнес асоціації, який розпочав свою роботу у вересні 2022 року. Комітет об'єднує компанії, що видобувають корисні копалини, є професійними радниками у сфері користування надр та мають спільне бачення щодо перетворення галузі на інвестиційно привабливу галузь економіки України[3]

Особисте життя[ред. | ред. код]

Одружений (дружина Лілія). Виховує двох доньок: Меланія та Єва.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Призначений розпорядженням Кабінету Міністрів України № 488-р від 21 травня 2014 р. за квотою партії «Свобода»
  2. Дмитро Кащук очолив Комітет надрокористування Європейської Бізнес Асоціації ‣ NADRA.info (укр.). 5 жовтня 2022. Процитовано 31 січня 2023.
  3. Дмитро Кащук очолив Комітет надрокористування Європейської Бізнес Асоціації. Nadra.info.

Посилання[ред. | ред. код]