Гімназія № 1 (Керч)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Керченська гімназія №1
Тип гімназія
геокоординати не задано:
Засновано 1991
Директор Тютюнник Лідія Іванівна
Адреса Україна Україна, 98319, АР Крим, м. Керч, вул. Студентська, 5

Керченська гімназія №1 — середній навчальний заклад (загальноосвітня школа) у місті Керч АР Крим. Повна назва — Керченський навчально-виховний комплекс-загальноосвітня школа першого ступеню гімназія №1.

1 вересня 1973 року було відкрито середню загальноосвітню школу №20 ім. П.Л.Войкова з поглибленим вивченням англійської мови.

29 січня 1991 року на колегії Міністерства освіти Автономної республіки Крим школі було присвоєно статус гімназії №1.[1]

Структура гімназії[ред. | ред. код]

Характерною особливістю школи нового типу є профілювання, яке починається з 8-го класу. Традиційними профілями для гімназії є фізико-математичний, гуманітарний та мовний.

Комплектування таких класів здійснюється на конкурсній основі за результатами навчальних досягнень та особистої зацікавленості учнів.

Структурними підрозділами, що забезпечують науково-методичну роботу є предметні катедри:

Учнівське життя[ред. | ред. код]

У гімназії дії орган дитячого самоврядування - Республіка ШКОД - шкільна організація дітей. Головний виконавчий орган ШКОД - Кабінет міністрів, законодавчу функцію забезпечують учнівські збори. В основі діяльності організації лежать "Статут республіки ШКОД" та "Кодекс гімназиста".

ШКОД має свій вебсайт в Інтернеті, розміщений на безоплатному хостингу. Сайт є результатом спільної роботи учнів та вчителів. На сторінках сайту можна знайти інформацію про самовправство, республіку ШКОД, фотогалерею, завантажити номери шкільної газети "Шкодная Правда".

Восени 2009 року, під час епідемії свинячого грипу, коли всі навчальні заклади в Україні було зачинено на тритижневий карантин, гімназія №1 вперше впровадила дистанційне навчання.[2]

Останні 9 років перша гімназія лідирує за кількістю призерів у шкільних олімпіадах міста. 70% учнів займаються у гуртках та секціях позашкільного виховання.[3] У школі створено театр пісні "Карнавал", який регулярно стає лауреатом республіканського конкурсу "Живі джерела".

Жити, а не виживати, за умов сучасного фінансування закладів освіти державою, гімназії допомагає ВАТ Керченський металургійний комбінат ім. П.Л. Войкова.

Відомі випускники[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. "Гимназия № 1 рассказывает о себе"(рос.) Перевірено 14.02.2010
  2. "Керченская гимназия раздает ученикам задания по Интернету"(рос.) Перевірено 14.02.2010
  3. Татьяна Маринушкина"Секрет лидерства" [Архівовано 5 березня 2016 у Wayback Machine.](рос.), "Крымские известия", Перевірено 14.02.2010
  4. Профіль Сергія Кемського у ЖЖ
  5. Олексій Скрипник, Сергій Кемський – кримський герой Небесної сотні, який загинув за демократію, 22.11.2014, Радіо Свобода