Козловський Євген Валерійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Козловський Євген Валерійович
рос. Козловский Евгений Валерьевич
Народився 30 травня 1988(1988-05-30)
Ніколаєвський район, Волгоградська область, РРФСР, СРСР
Помер 29 червня 2022(2022-06-29) (34 роки)
Дементіївка
Поховання Покровка (Ахтубінський район)
Країна  Росія
Діяльність офіцер, розвідник, десантник
Alma mater Новосибірське вище військове командне училищеd
Знання мов російська
Учасник Інтервенція Росії в Сирію і російське вторгнення в Україну (з 2022)
Військове звання  Капітан
Нагороди
Герой Російської Федерації
медаль ордена «За заслуги перед Вітчизною» II ступеня медаль «За відвагу» Медаль «Учаснику військової операції в Сирії» Медаль «За відзнаку у військовій службі» 3-го ступеня

Євген Валерійович Козловський (рос. Евгений Валерьевич Козловский; 30 травня 1988, радгосп Вербенський, Ніколаєвський район, РРФСР — 29 червня 2022, Дементіївка, Україна) — російський офіцер, капітан ЗС РФ. Герой Російської Федерації.

Біографія[ред. | ред. код]

Закінчив Ахтубінську кадетську школу-інтернат, в 2010 році — Новосибірське вище військове командне училище. Після закінчення училища був переданий в розпорядження командувача військами, потім служив в 2-й окремій бригаді спеціального призначення. В лютому 2015 року переведений в 200-ту окрему мотострілецьку бригаду, займав різні посади: командир розвідувального і розвідувально-десантного взводу, інструктор і заступник командира розвідувально-десантної роти з повітряно-десантної підготовки, командир розвідувальної і розвідувально-десантної роти розвідувального батальйону. Двічі перебував у відрядженні в Сирії. З 10 квітня 2022 року брав участь у вторгненні в Україну. Загинув у бою. Похований в Покровці.

Нагороди[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]