Коко Стамбук

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Коко Стамбук
Основна інформація
Повне ім'я ісп. Cristián Daniel Stambuk Sandoval
Дата народження 16 березня 1977(1977-03-16) (47 років)
Місце народження Осорно, X Регіон Лос-Лаґос, Чилі[1]
Роки активності 1996 дотепер
Громадянство Чилі
Національність чилієць
Професії автор-виконавець, кінорежисер, Productor
Жанр поп, Поп-рок
Псевдоніми Koko Stambuk
Колективи Glup!d
Лейбл Warner Bros. Records

Крістіан Даніель Стамбук Сандоваль, більш відомий під своїм сценічним псевдонімом Коко (ісп. Cristián Daniel Stambuk Sandoval; нар. 16 березня 1977, Осорно, Чилі) — чилійський співак українського походження, автор пісень і продюсер, відомий як соліст групи Glup! і продюсер артистів: Кудай, Луїс Фонсі, Райк, Деніз Розенталь і Maite Perroni.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Коко почав свою кар'єру в 1996 році, будучи солістом і автором пісень чилійської групи Glup! аж до 2002 року. Після розколу з Glup!, Коко взяв участь у саундтреках En la Cama, Cesante і Los Debutantes. Разом з Крістіан Гейне формує успішні поп-групи: Supernova, Amango, CRZ, Kel, Six Pack, Stereo 3, Denise Rosenthal і Guffi. 

В доповнення до контролю за записамим для артистів, Луїс Фонсі й Райк у 2009 році випустив свій перший студійний альбом під назвою Вальенте (Valiente) за цю роботу в 2010 році був номінований на Латинську Греммі за найкращого Нового артиста, але програв Алексу Куба.[2][3]

Латинська Премії Греммі[ред. | ред. код]

Латинська премії «Греммі» (Latin Grammy Award) — це нагорода, щоб визнати видатні досягнення в музичній індустрії. Коко отримав одну номінацію.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Freebase Data DumpsGoogle.
  2. 11th Latin GRAMMY Awards Nominees Announced [Архівовано 3 березня 2016 у Wayback Machine.] Grammy.com
  3. Frenette, Brad (12 листопада 2010). Canadians Nelly Furtado and Alex Cuba win at Latin Grammys. National Post. Архів оригіналу за 30 червня 2012. Процитовано 12 листопада 2010.