Командування матеріального забезпечення Повітряних сил США

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Командування матеріального забезпечення Повітряних сил США
Air Force Materiel Command
Штаб командування матеріального забезпечення Повітряних сил США
На службі 1 липня 1992 — по т.ч.
Країна США США
Вид ПС США
Тип Головне командування ПС США
Роль розвиток, тестування, оцінка та матеріально-технічне забезпечення Повітряних сил США в готовності до виконання завдань за призначенням
Чисельність 75 000 о/с
Гарнізон/Штаб США Райт-Паттерсон, Огайо
Вебсайт Air Force Materiel Command
Командування
Командувач генерал Еллен Павліковські
Знаки розрізнення
Емблема Командування

Медіафайли на Вікісховищі

Командування матеріального забезпечення Повітряних сил США (англ. Air Force Materiel Command) (AFMC) — одне з 10 головних командувань Повітряних сил США, що відповідає за розвиток, тестування, оцінку та матеріально-технічне забезпечення Повітряних сил США в готовності до виконання завдань за призначенням. Командування матеріального забезпечення є найбільшим серед усіх командних структур у Повітряних силах за обсягами фінансування (57% від загального фонду ПС) та другим за чисельністю особового складу, що служить (зокрема у Командуванні служить 40% цивільних працівників ПС).

Призначення[ред. | ред. код]

Командування матеріального забезпечення Повітряних сил провадить свою діяльність спрямовану на постійний розвиток, тестування, оцінку та закупівлю новітньої авіаційної техніки, озброєння та оснащення, здійснює логістичне та матеріально-технічне забезпечення Повітряних сил США з метою підтримання їх у готовності до виконання завдань за призначенням. Фахівці командування вивчають та удосконалюють усе авіаційну техніку шляхом розробки та втілення найсучасніших технологій, професійного менеджменту в процедурі придбання та закупівель, вимогливих та прискіпливих тестувань і оцінки цієї техніки на усіх етапах створення та експлуатації.

Історія[ред. | ред. код]

Командування матеріального забезпечення Повітряних сил США було активоване 1 липня 1992 року відразу після завершення Холодної війни, шляхом реорганізації та злиття двох командувань — Командування логістики та Командування систем Повітряних сил.

Основним пунктом дислокації Командування є авіаційна база Райт-Паттерсон у штаті Огайо. До структури Командування також відносяться ще 8 військово-повітряних баз:

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]