Користувач:Аліна Богомолова/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Юрій Євгенович Богомолов
Юрій Євгенович Богомолов
Народився 18 жовтня 1970 рік
Бориспіль
Громадянство українець
Національність українець
Діяльність хірург
Alma mater Полтавський державний медичний стоматологічний інститут
У шлюбі з Тетяна Вікторівна Родіонова
Діти Богомолов В'ячеслав Юрійович, Богомолова Аліна Юріївна
Нагороди почесна грамота «За вагомий особистий внесок у розвиток медичної сфери міста».

Юрій Євгенович Богомолов (18 жовтня 1970, м. Бориспіль) — хірург КНП «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування»[1], масажист, менеджер з продажу компанії «Склоприлад» (2005 – 2008 рр.).

Дитинство[ред. | ред. код]

Народився 18 жовтня 1970 року в м. Бориспіль Київської області.

Батько Богомолов Євген Олексійович працював механіком на «Укрпошті», де й познайомився з майбутньою матір’ю Юрія Людмилою Михайлівною Киричок (дівоче прізвище Шевченко). Жінка займалася сортуванням газет.  На момент знайомства батьки Юрія уже були розлучені й мали дітей від перших шлюбів.

Коли хлопчику виповнився рік, він пішов у садочок №4. Оскільки Юрій з народження не любив молочні продукти, кожен ранок у садочку розпочинався з вмовлянь виховательок. «Усі гуляли, а я їв», — так чоловік згадує свої дитячі роки.

У 6 років мати записала до восьмирічної школи №2. Перша вчителька Андрійко Марія Савівна, з якою Юрій став жовтенятком, а згодом і піонером, найбільша запам’яталася своєю добротою. До 4 класу хлопець навчався в малому корпусі школи, далі — у великому.

У четвертому класі школяр записався на гуртки музики, шахів та плавання. Плаванням займався у Бориспільській ДЮСШ, музикою — у Бориспільській музичній школі. Чоловік згадує, що заняття з гри на баяні відвідував разом із нинішньою директоркою Бориспільського НВК «Гімназія «Перспектива»» загальноосвітньої школи I–II ступенів ім. Володимира Мономаха Неонілою Іванівною Клименко[2].

Найкраще себе зміг проявити у шахах. У перший рік занять потрапив на обласні змагання. Кожного року брав участь у шкільному турнірі «Біла тура», завдяки якому об’їздив усю Україну і зайняв призові місця в обласному етапі змагань. Любов до шахів перейняв від батька та старшого брата. «Пам’ятаю грали з Курилком (сусід) за погребом коло хати. Тополі, канава і стіл для нас».

Окрім шахів, у п’ятому класі Юрій почав займатися настільним тенісом. Гра зацікавила його миттєвістю реакції та можливістю розвитку своєї рухливості. Однак брав участь у змаганнях вже в дорослому віці.

Дев’ятий та десятий класи хлопець закінчував у школі №1. Брав участь у змаганнях з військової підготовки, де виграв конкурс зі збирання й розбирання автомату, встановивши шкільний рекорд — 13 секунд. До того ж показав непогані результати з підтягування на гімнастичній перекладині, а саме вправа підйом переворот, яку виконував 38–40 разів.  

Юність[ред. | ред. код]

У 16 років подав документи на вступ до Вінницького медичного інституту ім. Пирогова, однак не пройшов відбір через недостатню кількість балів (набрав 12/13 балів). Рік працював санітаром на станції швидкої допомоги, водночас готуючись до повторного вступу. Оскільки в бажаному закладі змінилися умови вступу (долалася фізика, хоча Юрій вчив біологію та хімію), у 1988 році пройшов до Полтавського державного медичного стоматологічного інституту на спеціальність лікувальна справа.

На другому курсі в Юрія почалася алергія на формалін. У зв’язку з виникненням такої реакції на консервант, юнак мав проблемні відносини з викладачами, які не розуміли причини незацікавленості студента в їхніх предметах.

Під час навчання в інституті брав участь у змаганнях між закладами вищої освіти у міських та республіканських етапах з шахів. Більшість турнірів завершилися перемогою. 

1994 року закінчив Полтавський державний медичний стоматологічний інститут з дипломом спеціаліста.

Того ж року повернувся в Бориспіль, де почав працювати інтерном у хірургічному відділенні Бориспільської центральної районної лікарні (ЦРЛ, а з 2020 року — КНП «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування»). У 1997 році закінчив інтернатуру. З тих пір працює хірургом.

Брав участь у медичних конференціях, що проводилися в Росії (останню відвідав у 2013 році). У тому ж році був співорганізатором конференції з Міжнародною участю з питань ВАК–терапії, що проходила в Борисполі.  

1996 року родина Юрія переживала фінансову кризу: чоловік півроку не отримував зарплатню. Аби утримувати сім’ю, Юрій вирішив зайнятися наданням послуг з масажу та мануальної терапії. Необхідні знання здобув із додаткових курсів під час навчання в Полтаві. З тих пір займається масажем (окрім 2005–2008 рр.).

З 2005 року поєднував зміни хірурга в лікарні з роботою менеджера з продажів у компанії «Склоприлад», де пропрацював 3 роки. На масаж до Юрія записався власник фірми, який і запропонував чоловікові роботу. Юрій продовжував працювати хірургом у лікарні, але масажі довелося зупинити. За цей час освоїв навики роботи з бухгалтерськими програмами. Часто їздив у відрядження в Росію, де брав участь у медичних виставках, представляючи компанію «Склоприлад».  

Як представник лікарні виступав на спартакіадах медпрацівників з шахів та настільного тенісу.  

Травми[ред. | ред. код]

Увечері 26 листопада 1980 року Юра йшов на уроки музики. Хлопець переходив дорогу, як раптом його збила вантажівка ЗІЛ—130. Постраждалий потрапив у хірургічне відділення Бориспільської ЦРЛ з багатьма переломами. Перед Новим роком Юру перевезли в Республіканський опіковий центр, де зробили трансплантацію шкіри.

У середині березня хлопця виписали з центру. Йому довелося ходити з милицями, які заважали заняттям із плавання та музики (баян був занадто важкий, аби тримати його на травмованій нозі). 25 травня, в останній день навчання, уранці прокинувся з повторним переломом стегна. Лікування проходив у Київському НДІ травматології та ортопедії, де проведено дві операції — влітку і восени. «Я тоді вперше побачив салют з вікна», — саме такі спогади в Юрія про час, проведений в інституті.

Улітку 1987 року після подання документів для вступу в Вінницю, Юрій із батьком ремонтували машину. Раптово бензин вибухнув, і хлопець отримав опік правої частини тіла (обличчя, рука). Лікування відбувалося в Бориспільській ЦРЛ.

Після п’ятого курсу отримав хімічний опік обох рук розчином негашеного вапна, який використовували для штукатурки. Під час ремонтних робіт у студентському гуртожитку, розчин стік зі стіни й потрапив Юрію на руки. Тиждень він перебував на стаціонарному лікуванні в Полтавській районній лікарні, згодом лікувався вдома.

Особисте життя[ред. | ред. код]

У 1991 році познайомився з медсестрою хірургічного відділення Полтавської районної лікарні Наталією Іванівною Мірошниченко. Наступного року пара одружилась і переїхала в Бориспіль. 26 січня 1993 року народився син В’ячеслав. 1998 року Наталія переїхала в Крим, де подала в суд на розлучення.

У 1994 році познайомився з медсестрою приймального відділення Бориспільської ЦРЛ Родіоновою Тетяною Вікторівною (жінка на момент знайомства була одружена і мала сина Сергія). У 2002 році в Тетяни та Юрія народилася донька Аліна. Через три роки пара розписалася.

Родина[ред. | ред. код]

Мати — Людмила Михайлівна Шевченко

Батько — Євген Олексійович Богомолов

Сестра — Анна Євгенівна Богомолова (у шлюбі Трегубова)

Брат — Олександр Васильович Киричок

Перша дружина — Наталія Іванівна Мірошниченко

Друга дружина — Тетяна Вікторівна Родіонова (дівоче прізвище Ємельянова)

Син — В’ячеслав Юрійович Богомолов

Донька — Аліна Юріївна Богомолова

Згадки в ЗМІ[ред. | ред. код]

У ніч з 3 на 4 листопада 2015 року біля Бориспільської ЦРЛ на одному з дерев з’явився образ Божої Матері. Першим, хто його знайшов, був саме Юрій Євгенович Богомолов.  [3]

Нагороди[ред. | ред. код]

У 2015 році міською владою на честь Дня медичного працівника був нагороджений почесною грамотою «За вагомий особистий внесок у розвиток медичної сфери міста».

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Хірургічне відділення – КНП "Бориспільска багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування". boryspil.crl.net.ua. Процитовано 17 березня 2021.
  2. Офіційний сайт НВК - Директор гімназії. www.perspektuva.com.ua. Процитовано 17 березня 2021.
  3. Що говорять люди про лик Божий на дереві | Трудова слава (укр.). Процитовано 17 березня 2021.