Користувач:Nickispeaki/Макарівська зустріч-поїздка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Вікізу́стрічі — це місцеві (на відміну від Вікіманії) зустрічі вікіпедистів, які були наперед сплановані та оголошені.

Зустрічі, що плануються[ред. | ред. код]

Вікіекспедиція до Макарівського району Київської області, 26-27 серпня 2011[ред. | ред. код]

Орієнтовний маршрут Вікіекспедиції

Пропоную провести експедицію селами Макарівського району з метою фотографування пам'яток (природи, історії, культури …) та зустрічей з місцевими краєзнавцями і іншими відомими і цікавими людьми району.

Відзняті фотоматеріали планується розмістити у Вікісховищі на умовах cc-by-sa 3.0 unported для ілюстрування статей Вікіпедії.

Національна спілка краєзнавців України проведе з авторами наявної краєзнавчої літератури, що стосується цього району, роботу з передачі цієї літератури на умовах ліцензій, що використовуються у Вікіпедії, для її використання для створення нових і поліпшення існуючих статей Вікіпедії.

Транспортні витрати та обід для учасників експедиції змогла би оплатити ВМ УА.

До участі запрошуються всі, хто має фото/відео апаратуру.

Місце зустрічі: Київ, станція метро Житомирська.

Час: Початок зустрічі, ознайомлення з програмою: 26 серпня 2011, 8:00. Від'їзд до Макарова: 8:30. Повернення в Київ — надвечір.

Продовження зустрічі: 27 серпня 2011, 8:30 — Від'їзд до району. Повернення в Київ — надвечір.

Транспорт: Особисті автомобілі/мотоцикли

  • Олекси Юрченка (є попередня домовленість)
  • Юрія Пероганича (є попередня домовленість)
  • IgorTurzh
  • Коваленка Євгена (firef7y)
  • продовжити тут…

Учасники:

  1. Євген Букет, відповідальний секретар Київської обласної організації Національної Спілки краєзнавців України — ініціатор і організатор зустрічі --Jbuket 10:16, 20 липня 2011 (UTC)
    А що є ще безвідповідальні серетарі?--Анатолій (обг.) 13:32, 16 серпня 2011 (UTC)
    І товариства з необмеженою безвідповідальністю (ТзНБ) також )--Олекса Юр 15:35, 25 серпня 2011 (UTC)
Це така офіційна назва посади в Спілці :)--Jbuket 13:58, 23 серпня 2011 (UTC)
  1. --Perohanych 10:26, 20 липня 2011 (UTC)
  2. --Nickispeaki 10:31, 26 липня 2011 (UTC)
  3. --IgorTurzh 15:20, 27 липня 2011 (UTC)
  4. ----Олекса Юр 06:43, 29 липня 2011 (UTC)
  5. --MaryankoD 18:38, 30 липня 2011 (UTC)
  6. --firef7y 15:36, 15 серпня 2011 (UTC)

Обговорення:

На мій погляд — цікава ідея, яка дозволить залучити до популяризації Вікіпедії краєзнавців району, а потім поширити набутий досвід на область, а згодом на всю Україну. Також така експедиція дозволить поліпшити якість Вікіпедії.

Підтверджую наявність у ВМ УА коштів для компенсації витрат на пальне та обіди для учасників експедиції. Для учасників з інших міст також можна оплатити проїзд до Києва і одну ніч проживання.

Планую бути з дружиною. Також підтверджую можливість взяти ще двох-трьох осіб до свого автомобіля.

Як пояснив мені Євген, 26 серпня (п'ятниця) зручний день для зустрічі з головами сільських рад та місцевими ЗМІ. Другий день передбачено у зв'язку з тим, що за перший день не вдасться об'їхати всі 72 села району.

--Perohanych 10:26, 20 липня 2011 (UTC)

26 серпня ще далеко, тож важко про щось конкретно говорити, але на мою думку оренда мікроавтобуса була б доцільніша, ніж витрати на паливо кількох автомобілів. Організатору ж потрібно представити маршрут з приблизним погодинним описом. --Kamelot 10:35, 20 липня 2011 (UTC)
Щодо оренди автобуса — жодних проблем не буде, варто просто порахувати, що буде дійсно вигідніше з точки зору фінансів. Проте поїхавши автомобілями матимемо більшу мобільність (можливість частіше зупинятися) і не матимемо часових обмежень (автобус зазвичай винаймається на певну кількість годин). Орієнтовний маршрут опишу найближчим часом, але це буде до певної міри «експромт», бо я сам ще не був у всіх селах району. У перший день на додачу до нашої програми матимемо офіційні зустрічі, які саме — зможу надати інформацію лише 25 серпня. Від того значною мірою залежатиме загальна тривалість експедиції.--Jbuket 13:09, 20 липня 2011 (UTC)
72 села — це галопом по Європам. Я Чигиринський район об'їзджав з такою ціллю три дня і то крім хуторів в стороні (а там в два рази менше населених пунктів). Крім того, за досвідом, села, що не є центрами сільських рад, як правило малоцікаві. Де не де одна якась пам'ятка. Крім того подорожувати компанією на різних авто має підводні каміння. Різні інтереси. До середини маршруту більшість авто розгубиться (враховуючи, що ще і дружини будуть)—Kamelot 13:24, 20 липня 2011 (UTC)
Наше завдання буде до певної міри спрощеним - перелік пам'яток і цікавих об'єктів у селах я маю, історичні довідки для розміщення у Вікіпедії - теж. Там де жодного об'єкту немає - можемо обмежитися панорамною світлиною. Ми не гаятимемо час на "пошуки". Маршрут експедиції я за пару тижнів складу так, щоб ми жодне з сіл не проїжджали двічі. Місця, де будемо обідати, теж наперед відомі. З автобусом, як уже казав, особливих проблем немає. Тут потрібно керуватися виключно співвідношенням витрат в одному й іншому випадках. --Jbuket 14:37, 20 липня 2011 (UTC)

Я не зовсім зрозумів мету заходу: ми хочемо показати вікіпедистам краєвиди Макарівського району чи отримати певну інформацію і фотоматеріали для Вікіпедії. Якщо перше, то тут справді треба вирішувати задачу комівояжера, можливо потратити кілька днів на поїздки. Якщо ж друге, то тут можна справитися і за півдня. Припустимо збереться 15 чоловік, а в нас 72 села. Даємо кожному по фотоапарату (якщо нема свого) і розподіляємо між кожною особою по 5 сіл (комусь дістанеться 4, але то не страшно). І далі кожен іде до своїх сіл, отримує там потрібні фотоматеріали і вертається назад. А за час, що лишиться до кінця дня, можна полюбуватися краєвидами…--Анатолій (обг.) 23:15, 20 липня 2011 (UTC)

Основна мета, як я розумію, - отримати певну інформацію і фотоматеріали для Вікіпедії, а також привернути увагу до Вікіпедії через PR експедиції і її наслідків у медіях. Супутня - неформальне спілкування, або «нетворкінг» і «тімбілдінг», а також, як слушно помічено - задоволення особистого інтересу в історії, культурі, економіці і географії району, отримання задоволення від спілкування і краєвидів.
Ідея "розпаралелювання" зустрічі мені не подобається.
  1. По перше, 15 людей не означає 15 одиниць транспорту.
  2. По друге, гідом, котрий знає кожного місцевого краєзнавця і місцевих керівників є лише Євген.
  3. По третє, зовсім не факт, що збереться 15 людей.
  4. По четверте, зовсім необов'язково об'їхати і відзняти геть усі села.
  5. По п'яте - дати кожному по фотоапарату наразі немає змоги, адже у ВМ УА поки немає жодних своїх технічних засобів.
--Perohanych 06:15, 21 липня 2011 (UTC)
Ну це я для прикладу написав, що їх буде 15.--Анатолій (обг.) 09:12, 21 липня 2011 (UTC)

Якщо ви вже виділяєте гроші на автомобільні експедиції зграєю народу, прошу мені виділити постфактум за велоекспедицію, в яку їздив на вихідних. За 2½ дні сфотографував 22 села, 10 із яких (а також «Парк Київська Русь») вже проілюстрував кращими фото. Пальне/обіди — близько 100 грн. --Α.Μακυχα 22:31, 26 липня 2011 (UTC)

До Α.Μακυχα: не маю заперечень. Я так розумію, це є Ваше звернення до Правління ВМ УА, яке має розглянути це питання і прийняти рішення. --Perohanych 07:11, 27 липня 2011 (UTC)

Позаяк про потребу проведення вікі-експедицій кажу вже досить довго[1], висловлю свої думки вкупі з тим, що готую для «пілотної» експедиції на Макарівщину:

  1. Бачу Вікі-експедицію як перманентний госпрозрахунковий проект «Вікімедіа Україна». Немає нічого поганого в тому, щоб експедиції відбувалися щомісячно і/або декілька (в різних областях) одночасно. Тим паче немає нічого поганого у їх виведенні на госпрозрахунок шляхом залучення адекватних спонсорів.
  2. Сьогодні досягнуто домовленості про проведення після макарівської експедиції прес-конференції у медіа-холі інформаційного агенства «RegioNews» (в якості внеску від члена організації Петра Щербини). На прес-конференції, окрім Пероганича і Букета, виявив бажання бути голова Макарівської РДА Добрянський Ярослав Вікторович[2]. Через його цілком зрозумілу зайнятість справами місцевої громади дату проведення (29-го або 30-го, 12:00) буде уточнено 19-20 числа.
  3. Відомий діяч українського інтернет-простору Сергій Дорохов висловив бажання зробити на власній технічній базі документальний фільм, який у майбутньому міг би перерости в перший український науково-популярний серіал під Creative Commons Attribution/Share-Alike.
  4. З огляду на сарказм Amakuha стосовно авто — на них наліпки спонсорів виглядатимуть значно краще, ніж на великах (сподіваюся, мені не влаштують автодафе за єретичну думку, що проект повинен стати госпрозрахунковим ))?----Олекса Юр 17:00, 9 серпня 2011 (UTC)
    Де ви тут побачили сарказм, пане Олексо? Цур мене, цур) Хіба невеличкий скепсис. І то добрий. --Α.Μακυχα 03:16, 15 серпня 2011 (UTC)

Перша вікі-еспедиція на носі, а конкретики ще не досить багато... Висловлю свій особистий бік справи — радо познайомився би з Букетом, відвідав Макарівський краєзнавчий музей, тим більше як основний автор і статті про Макарів, і автор статті про музей (і решти, наприклад, Історія Макарова, Пам'ятники Макарова) відвідав би й найцікавіші пам'ятки району... Готовий узяти у своє авто троє (3) вікі-користувачів, включаючи Букета. Фотозйомку ґарантую (власним Кеноном)... Звісно, я підтримую компенсацію витрат на пальне, обід тощо Вікімедія-Україною... Як і коли відбувається вікі-захід я не знаю і досі (який конкретно день), якою і як буде програма експедиції, компенсування витрат не знаю також, інформацію про учасників не маю теж... Може, я чогось не розумію, але, на мою думку, домовитися про захід можна і варто було б до Дня Незалежності України (24-те), щоб не хапатися потім... Коротше, хотілося б конкретики... Букету, Пероганичу, А-Макусі, Олексі Юр — ну то давайте вирішувати щось конкретно... Я взагалі вважаю, що ще до вікі-експедиції варто (було) зустрітися й обговорити деталі вікі-заходу... Якщо ж є і натхненники, і організатори вікі-заходу, а я́ просто не знаю деталей, і, наприклад, мені буде відведена роль якогось статиста — ну там проїхатися туди, чи просто пофоткати, а чи, ну хочеш їдь, хочеш ні..., то так і треба написати, що мовляв, у нас все відомо і залагоджено, решта можливих учасників, хочете приєднуйтесь, хочете ні... Я чекаю на якість зрозумілі (=внятні) пояснення чи тут, а чи на своїй сторінці обговорення... --IgorTurzh 07:58, 21 серпня 2011 (UTC)

Розтаставляв своє зверенння-повідомлення на сторінки обговорення учасників, які підписалися, дещо здивувало, ще майже всі перебувають у вікі-відпустці ?!... --IgorTurzh 08:14, 21 серпня 2011 (UTC)
На мій погляд все зрозуміло і чітко -
  • визначений початок «Початок зустрічі, ознайомлення з програмою: 26 серпня 2011, 8:00. Від'їзд до Макарова: 8:30. Повернення в Київ — надвечір.».
  • запропонований маршрут.
  • стосовно компенсації витрат. Ясно що кошти на рахунку ВМ УА є, і що їх потрібно ефективно витрачати. І так термін чинності гранту на моє прохання ФВМ (Фонд Вікімедіа) вже подовжив до 31.12.2011. Учасникам бажано мати з собою кошти. Потім складемо спільний акт про витрачену суму, який буде підставою для моєї звітності перед Ревізійною комісією ВМ УА і ФВМ. Я ж зобов'язуюся протягом вересня компенсувати з коштів на рахунку ВМ УА кожному понесені витрати (на транспорт і на харчування). Певен, що Правління ВМ УА мене підтримає. --Perohanych 12:41, 22 серпня 2011 (UTC)
Щойно спілкувався з Євгеном Букетом. Він підтвердив дату. Пропонує зустрітися для обговорення деталей завтра 23 серпня 2011 ближче до вечора. Хто ще бажає, двоніть мені +38 067 505 1201. --Perohanych 12:54, 22 серпня 2011 (UTC)
Всім вітання! Вибачайте, був у відпустці - два тижні без інтернету. Але на телефоні. Трохи більше конкретики по Вікіекспедиції. Окрім простого фотографування сіл матимемо ще зустрічі на місцях. Отримав попередню домовленість про зустріч у перший день: з керівництвом РДА і райради, головами сіл Колонщина і Гавронщина, редакцією газети "Макарівські вісті" і ТРК "Авіс", краєзнавцем Діною Нетребою; у другий день: з головою села Грузьке, краєзнавцями Валерієм Обухівським (Бишів), Любов'ю Шамотою (Ясногородка). До завтра буде відомо про можливість зустрічі з головою с. Юрівка і відвідання Макарівського краєзнавчого музею. Точний маршрут (погодинний) експедиції буде готовий до кінця сьогоднішнього дня. Відповідно з ним буде узгоджено точний час і тривалість зустрічей на місцях (протягом завтра-післязавтра). Стосовно часу і місця початку вікіекспедиції, наскільки я розумію, - все залишається в силі. --Jbuket 13:58, 23 серпня 2011 (UTC)

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Прошу дуже не критикувати, це просто чернетка----Олекса Юр
  2. В телефонній розмові з Петром Щербиною.