Користувач:S.Filosof/Веб-компанія «Глянець»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Глянець»
Галузь IT
Спеціалізація Розробка сайтів будь-якої складності
Засновано 2008 рік
Засновник(и) Заїка Анатолій Валерійович
Штаб-квартира м. Вінниця
Ключові особи Анатолій Заїка, Артем Заїка, Олена Заїка, Ірина Білик
Дочірні компанії Україна Громад, Helpdeskstar[2], Alternativecommerce, gl.ua/ua
glyanec.net/ua

«Глянець» — українська ІТ-компанія, яка займається розробкою та підтримкою вебсайтів. Її головний офіс розташований у Вінниці.

Компанія створює сайти і займається їх просуванням з 2008 року. Співпрацює з організаціями: Toyota, Liqui Moly[en], Bravo Airways, Bogomolets Clinic, CSD Lab, VFC, UKRIDEABOOK – книжки Антіна Мухарського, аптечна мережа "Бажаємо здоров'я", Natur Boutique, Національна опера України, EMC-Elegant.

Фахівці «Глянець» працюють над різними видами вебсайтів. Особливістю компанії є не лише поточна, а й довічна підтримка своїх клієнтів. Станом на 2023 рік вона має 662 постійних клієнти і 1620 робіт у портфоліо. Організація також розробляє власне програмне забезпечення і не залежить від зовнішніх постачальників, зберігаючи контроль над своїми технологічними рішеннями.

Діяльність

[ред. | ред. код]

«Глянець» надає послуги з розробки й технічної підтримки інтернет-магазинів, корпоративних та інших вебсайтів будь-якої складності, послуги контекстної реклами, SEO-оптимізації тощо. Інтернет-магазини створюються з унікальним дизайном та адаптивним функціоналом, враховують особливості вітчизняного ринку IT-продуктів для E-commerce, задовольняють індивідуальні потреби бізнесу замовника. Вебсайти інтегруються із сервісами служб доставлення товарів, національними платіжними системами тощо. Компанія сповідує відкритий підхід до розробки. Вона має 15-річний досвід у цій сфері, за цей час створила близько 400 власних модулів, а також екосистему E-commerce.

Основні напрямки роботи

[ред. | ред. код]
  • Розробка інтернет-магазинів;
  • Корпоративні сайти;
  • Медіапортали;
  • Вебсайти для державних установ та органів місцевого самоврядування;
  • Створення та налаштування реклами Google Ads;
  • Технічна підтримка вебсайтів;
  • Підтримка вебсайтів на платформі Drupal;
  • Роботи з SEO-аудиту (SEO-аналіз та перевірка юзабіліті сайту);
  • Створення ботів для соціальних мереж та месенджерів (Telegram, Viber, Facebook messenger);
  • Розробка айдентики, брендованої продукції для клієнтів компанії.

Історія

[ред. | ред. код]

У 2008 році Анатолій Заїка з власною дружиною Оленою Заїка та Артемом Заїка заснували компанію «Глянець». Діяльність почали з міжнародного літературного клубу, але незабаром команда перейшла на бізнес-сегмент — друк фотографій через Інтернет.

З 2010 року «Глянець» розробляв вебсайти виключно державною мовою, створюючи проєкти різного типу, популярні IT-продукти: вебсайти, платформи для реклами, тощо.

З 2015 року компанія зосередилася на роботі за напрямком E-commerce.

У 2020 році розробила та впровадила індивідуальну систему документообігу для Вінницької обласної ради.

З 2020 року почала ефективно розширювати свою присутність на всеукраїнському ринку.

У 2021 році — зробила вебсайт для української спільноти активних користувачів і розробників Drupal. Також створила та запустила проєкт Alternative Commerce — платформу з безкоштовним готовим до роботи інтернет-магазином.

У 2023 році — організувала школу Drupal frontend-розробників із безкоштовним навчанням і можливістю набуття практичного досвіду у вебстудії, активно сприяючи цим розвитку ІТ-сфери в Україні.

В рамках постійної допомоги державним організаціям у 2023 році «Глянець» розробив сучасну айдентику для Якушинецької територіальної громади.

Стартапи компанії

[ред. | ред. код]

Компанія «Глянець» створила та підтримує власні стартапи:

HelpDeskStar — авторська розробка, тікет-система, яка дозволяє об'єднати всі канали зв'язку та створити унікальну систему комунікації з клієнтами, автоматизувати бізнес-процеси, позбавити співробітників непотрібної ручної роботи та підвищити їх продуктивність.

ТОВ "Україна Громад" — проєкт, який допомагає створювати функціональні вебсайти, що повністю відповідають актуальним вимогам законодавства, для державних установ, органів місцевого самоврядування, територіальних громад, медичних та навчальних закладів.

Alternative commerce — це готовий безкоштовний сайт-магазин на платформі Drupal, який можна просто завантажити та розпочати роботу на своєму хостингу або хостингу компанії «Глянець».

Нагороди

[ред. | ред. код]
  • 2019 — конкурс "Вебсайти дошкільних навчальних закладів": сайт http://dnz15pazlik.vn.ua отримав нагороду за підписом міністрів освіти, посів III місце.
  • 2020 — конкурс "Найкращий вебсайт закладу освіти": сайт https://vmpdu.edu.vn.ua/ отримав нагороду за підписом міністрів освіти, посів I місце.

Соціальна відповідальність

[ред. | ред. код]

Волонтерські ініціативи

[ред. | ред. код]

З початку повномасштабної війни компанія «Глянець» надає фінансову та матеріальну допомогу Збройним силам України: закуповує та передає військовим дрони, рації, прилади нічного бачення, комплекти обладнання для підключення до супутників системи Starlink, генератори, амуніцію тощо. Допомагає закривати збори на автівки, надає грошову та моральну підтримку бійцям, які отримали поранення під час виконання бойового завдання. Співпрацює з волонтерами, які займаються реабілітацією та лікуванням захисників України.

Читацький клуб

«Глянець» включено до списку найбільших ІТ-донатерів, що допомагають ЗСУ (за версією видання dev.ua).

Восени 2022 року компанія добровільно облаштувала у своєму офісі "Пункт незламності".

Компанія докладає зусиль для розбудови місцевих громад, фінансуючи ремонт, закупівлю обладнання та ін. Допомагає сільським школам реалізовувати ІТ-навчання учнів; організовує роботу гуртків робототехніки, забезпечуючи дітей всім необхідним для здійснення науково-дослідної діяльності; відкриває спортивні центри, читацькі будиночки в рамках проєкту "Читацький клуб" тощо.

Рівність та інклюзія

[ред. | ред. код]

«Глянець» створює інклюзивні вебсайти, які доступні для всіх категорій користувачів, включаючи людей з особливими потребами. Це дозволяє таким людям брати активну участь у цифровому житті. Інклюзія – основний пріоритет для всіх сайтів, що розробляє торгова марка. Засновник компанії Анатолій Заїка так формулює моральний девіз компанії:

"Якщо навіть один воїн, повернувшись з передової, не зможе користуватися сайтом, будь-то для замовлення їжі чи ліків, то такий сайт не потрібен нікому".

Соціальна відповідальність організації – важлива частина її корпоративної культури.

Посилання

[ред. | ред. код]