Користувач:Stormare.henk/Редут (адвокатська компанія)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Редут
Тип Юридична фірма
Галузь Юриспруденція
Засновано 2014
Засновник(и) Олег Вікторович Мальцев, Ольга Вікторівна Панченко
Штаб-квартира Одеса
Територія діяльності Європейський Союз
Ключові особи Ольга Панченко(директор, співзасновник)
Олег Мальцев (співзасновник)
Послуги правова допомога, юридичні послуги, адвокатські послуги
Співробітники 6-10
Дочірні компанії газета Нерозкриті злочини

Адвокатська компанія «Редут»  — юридична фірма розташована в Одесі, основною спеціалізацією якої є захист прав і свобод громадян та протидія релігійному екстремізму. Має власне зареєстроване офіційне ЗМІ — газету «Нерозкриті злочини». Компанія неодноразово опинялася в центрі резонансних конфліктів.

Історія створення[ред. | ред. код]

Адвокатська компанія «Редут» створена у 2014 році адвокатами Олегом Мальцевим та Ольгою Панченко[1]. Компанія спочатку працювала за трьома напрямками[2]:

Значну роль у функіонуванні компанії відіграє кадрова політика. Як зазначає директор адвокатської компанії Ольга Панченко, працювати в адвокатурі, можна тільки з тими людьми, котрим ти повністю довіряєш. Це пов'язано з різними чинниками, в першу чергу з адвокатською таємницею, яку не можна довірити випадковим людям. По-друге — потрібно бути впевненим, що людина не завдасть збитків ні для клієнта, ні компанії в якій працює[3]. Тому відбір співробітників компанії проходить дуже ретельно із застосуванням прикладних методів глибинної психології.

Одним із інструментів відбору співробітників є тест Сонді[3].

Газета «Нерозкриті злочини»[ред. | ред. код]

Газета «Нерозкриті злочини», офіційно зареєстроване ЗМІ в Україні, від 13 листопада 2014 року[4]. Основна діяльність газети — проведення власних журналістських розслідувань кримінальних справ, дослідження історії кримінальних традицій, інтерв’ю з експертами у галузі криміналістики, а також участь у зйомках документальних фільмів.

Одна із резонансних публікацій газети «Нерозкриті злочин» була присвячена дослідженню православного лобі в російській Вікіпедії[5].

Протидія релігійному екстремізму в Україні[ред. | ред. код]

У 2014 році адвокатська компанія «Редут» піддалася нападу з боку релігійних екстремістів. Перша атака пішла від російського православного блогера Олександра Невеєва. Однак незабаром ініціативу підхопили одеські видання. Так як підтверджень вони не надавали, в їх діях простежувався замовний характер. Варто зазначити, що офіційні засоби масової інформації не публікували подібної інформації і не були задіяні в дискредитації, інакше б, на думку представників «Редуту» вони понесли б відповідальність за недостовірну інформацію.

Юрист Абрамов через 2 роки зізнався що ініціаторами атаки на Мальцева є представники РПЦ Московського Патріархату, конкретно Олександр Невеєв втягнув Юрія Абрамова до тролінгу[6].

У 2016 році засновник фірми Олег Мальцев був запрошений італійським соціологом релігії і юристом, професором Массімо Інтровіньє на зустріч в Турині. Саме там між вченими виникли домовленості про подальшу співпрацю щодо боротьби з релігійним екстремізмом[7].

У листопаді 2016 року Массімо Інтровіньє прилетів в Одесу, де прочитав серію лекцій для журналістів і адвокатів про релігійний екстремізм, в рамках підвищення кваліфікації[7].

Дії релігійних екстремістів по дискридитації адвокатської компанії «Редут» і її керівництва зазнали провалу. Двома європейськими правозахисними організаціями була підготовлена доповідь перед комісією ОБСЄ на дану тему[2]. Для представників ОБСЄ був знятий фільм «Захисти свою совість», про ситуацію, як релігійні екстремісти працювали через родичів співробітників компанії[8].

У 2017 році за запрошенням Массімо Інтровіньє Ольга Вікторівна Панченко виступила на Міжнародній урядовій конференції в Римі, з доповіддю про релігійний екстремізм.

Ситуацію про те що адвокатську компанію назвали сектою, Массімо Інтровіньє прокоментував так[2]:

Ви знаєте, за свої 40 років роботи в цій галузі, за 40 років мого стажу не тільки, як професора соціології, а й як юриста, я перший раз дізнаюся, щоб адвокатську компанію називали сектою. Це світова прем'єра!

Конфлікт з КУ «Муніципальна варта»[ред. | ред. код]

13 липня 2018 року на парковці адвокатської компанії «Редут» стався резонансний конфлікт, коли співробітники комунальною установою «Муніципальна варта» прийшли демонтувати паркувальні стовпчики, попри те, що по даному питанню ще вівся судовий розгляд. У той час на місці працювали журналісти. Раптово почався конфлікт між співробітниками адвокатської компанії «Редут» і співробітниками КУ «Муніципальної варти». Останні почали застосовувати спецзасоби і наносити тілесні ушкодження не тільки співробітникам адвокатської компанії, але і журналістам, які проводили зйомку ситуації. У даній справі відомості внесені в ЄРДР[9]. На поточний момент трьом співробітникам КУ «Муніципальна варта» обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, на строк в 60 днів[10][11]. Конфлікт отримав резонансне висвітлення у світових ЗМІ, на нього звернули увагу представники ОБСЄ[12].

Протиріччя[ред. | ред. код]

Деякі видання почали пропагувати ідеї релігійних екстремістів і почали поширювати інформацію про те що побиті журналісти і адвокати — члени секти Тамплієрів. До них приєднався і прес-секретар Одеського міського голови Микола Покровський[13].

Массімо Інтровіньє був здивований подібними заявами з боку представників влади міста. Він зазначив, що в цілому в Україні критичне ставлення до антикультової діяльності пропагандованої представниками РПЦ Московського Патріархату в Росії, зокрема Олександром Дворкіним, якому заборонили в'їзд на територію України[13].

27 липня 2018 року на сайті громадської організації Національної спілки журналістів України з'явилася стаття, про те що, нібито один з експертів декан факультету журналістики в Національного університету «Одеська юридична академія» Тетяна Кузнєцова, стверджувала, що побиті журналісти є членами секти[14].

Однак сама Тетяна Кузнєцова була вкрай здивована, що від її імені зробили подібну заяву. Вона запевнила, що не має уявлення про тих людей, щоб робити якісь висновки і спростувала написане на сайті НСЖУ від її імені[15].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Di Marzio, Raffaella (05.09.2017). UKRAINE: FOLLOWERS OF JEWISH PSYCHIATRIST LÉOPOLD SZONDI ACCUSED BY FECRIS VICE-PRESIDENT ALEXANDER DVORKIN OF BELONGING TO A ‘CULT’ (англ.). Процитовано 5 August 2018.
  2. а б в Выгодский, Андрей (24.07.2018). Современная адвокатура и ее актуальные направления (рос.). Общественный прибой. Архів оригіналу за 05.08.2018. Процитовано 5 August 2018.
  3. а б Richter, Angela (04.08.2018). Роль глубинной психологии в современном бизнесе. Прикладной аспект (рос.). Прикладная психология. Процитовано 5 August 2018.
  4. Газета «Нераскрытые преступления». О нас
  5. РПЦ. ПРАВОСЛАВНОЕ ЛОББИ В РУССКОЙ ВИКИПЕДИИ. ЧАСТЬ ПЕРВАЯ (рос.). 20.06.2017. Процитовано 5 August 2018.
  6. Glavred. Юрий Абрамов об антикультовой деятельности Александра Невеева (рос.). Газета «Нераскрытые преступления». Процитовано 8 August 2018.
  7. а б Выгодский, Андрей (15.11.2016). Почему профессор Интровинье согласился приехать в Одессу? (рос.). Общественный прибой. Архів оригіналу за 08.08.2018. Процитовано 8 August 2018.
  8. Glavred (02.10.2018). ДОКУМЕНТАЛЬНЫЙ ФИЛЬМ "ЗАЩИТИТЕ СВОЮ СОВЕСТЬ" (рос.). Нераскрытые преступления. Процитовано 5 August 2018.
  9. Tursunbaeva, Kanykei (01.08.2018). Freedom of the Press in Ukraine: The Beastly Grin of Democracy (англ.). La Voice di New York. Процитовано 5 August 2018.
  10. Барометр свободи слова за липень 2018 року (укр.). Інститут масової інформації. 03.08.2018. Процитовано 5 August 2018.
  11. Нападение на журналистов в Одессе: муниципалов посадили под домашний арест (рос.). Oblvesti. 18.07.2018. Архів оригіналу за 20.07.2018. Процитовано 5 August 2018.
  12. Latest from the OSCE Special Monitoring Mission to Ukraine (SMM), based on information received as of 19:30, 16 July 2018 (англ.). ОБСЄ. 16.07.2018. Процитовано 5 August 2018.
  13. а б INTROVIGNE, MASSIMO. Odessa: No Parking for the “Cults” (англ.). Cesnur. Процитовано 5 August 2018.
  14. Одеський суд призначив домашній арешт двом співробітникам муніципальної охорони, які побили журналістів (укр.). СЛУЖБА ІНФОРМАЦII НСЖУ. 27.07.2018. Процитовано 5 August 2018.
  15. КАК НСЖУ ПОДСТАВЛЯЕТ УВАЖАЕМЫХ ЭКСПЕРТОВ. ИНТЕРВЬЮ С ТАТЬЯНОЙ КУЗНЕЦОВОЙ (рос.). Нераскрытые преступления. 01.08.2018. Процитовано 5 August 2018.

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]