Крамар Дмитро Валерійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дмитро Крамар
Крамар Дмитро Валерійович
 Молодший сержант
Загальна інформація
Народження 1999(1999)
с.Нафтулівка
Смерть 6 травня 2023(2023-05-06)
Бахмут
(загинув під час стрілецького бою)
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Військова служба
Роки служби 2018-2023
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС Сухопутні війська
Рід військ ССО України
Війни / битви Російсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Герой України
орден «За мужність» III ступеня

Дмитро Валерійович Крамар — молодший сержант Збройних сил України, відзначився у ході російського вторгнення в Україну, учасник російсько-української війни, Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Життєпис[ред. | ред. код]

Дмитро Крамар закінчив у 2017 році Хмельницьке вище професійне училище № 25 й після навчання став на захист України. Він ніс військову службу в лавах 8-го полку спеціального призначення, у якому пройшов шлях від солдата до заступника командира групи. У лавах цього підрозділу військовослужбовець пройшов чимало гарячих точок війни. У Хмельницькому він був одним із засновників націоналістичної формації «Фенікс». З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну перебував на передовій. Проходив військову службу на посаді заступника командира групи 8-го полку спеціального призначення ССО ім. Князя Ізяслава Мстиславича. Загинув 6 травня 2023 року під час стрілецького бою в Бахмуті. Чин прощання із загиблим Дмитром Крамарем відбувся 9 травня 2023 року в Свято-Георгіївському храмі ПЦУ в Хмельницькому. Поховали загиблого на Алеї слави мікрорайону Ракове у Хмельницькому[1][2][3].

Родина[ред. | ред. код]

У загиблого залишилися мама, дружина та донька (нар. 2021)[1].

Нагороди[ред. | ред. код]

  • звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (29 вересня 2023, посмертно) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові
  • орден «За мужність» III ступеня (20 квітня 2022 року) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Пам’яті заступника командира групи спецпризначення Дмитра Крамара. www.ukrinform.ua (укр.). 2 червня 2023. Процитовано 28 жовтня 2023.
  2. “Просто робив свою справу”: в Бахмуті загинув спецпризначенець з Хмельницького Дмитро Крамар - vsim.ua. vsim.ua (укр.). Процитовано 28 жовтня 2023.
  3. Новини Хмельницького "Є". ye.ua (укр.). 1 жовтня 2023. Процитовано 28 жовтня 2023.

Джерела[ред. | ред. код]