Кузнецова Інна Станіславівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кузнецова Інна Станіславівна
Народилася 30 березня 1963(1963-03-30)
Київ, Українська РСР, СРСР
Померла 16 вересня 2023(2023-09-16)[1] (52 роки)
Вільнюс, Литва
Країна  Україна
Національність українка
Діяльність журналістка, політична коментаторка
Alma mater ННІ журналістики КНУ ім. Т. Шевченка
Заклад Українська редакція Радіо Свобода
Нагороди Орден «За заслуги перед Литвою»

І́нна Станісла́вівна Кузнецо́ва (30 березня 1963, Київ — 16 вересня 2023, Вільнюс, Литва[2]) — українська журналістка, головна редакторка Київського бюро Радіо Свобода.

Життєпис[ред. | ред. код]

Закінчила факультет журналістики Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка. Одружена з інженером-схемотехніком.

Робота[ред. | ред. код]

Працювала кореспонденткою, політичною оглядачкою Національної радіокомпанії України.

На початку 2000-х брала участь у створенні першої недержавної розмовної радіостанції Ера FM. На проєкт знадобилося кілька років. У липні 2002 року «Радіо Ера» вийшло в ефір, Кузнецова стала його першою головною редакторкою. Під час Помаранчевої революції «Радіо Ера» була мало не єдиним ЗМІ, з якого українці цілодобово отримували об'єктивну інформацію. Кількамісячний цілодобовий прямоефірний марафон «Радіо Ера» почався з рішення Кузнецової перервати тематичну програму й зайти в студію, щоб спілкуватись зі слухачами, які безперервно телефонували в ефір. На той час радіо мало аудиторію близько 5 млн слухачів.

У 2007—2008 роках — директор з розвитку холдингу «Главред-медіа».

З січня 2009 року — головна редакторка Київського бюро Радіо Свобода. Ведуча програм «Ваша свобода» та «Суботнє інтерв'ю».

Керувала роботою бюро під час Революції гідності і від початку російської агресії. Була серед перших стрімерів, вела прямі трансляції як з Майдану, так і з Антимайдану. Роботу колективу Київського бюро Радіо Свобода під час Євромайдану Рада директорів мовлення США (BBG) відзначила премією імені Дейвіда Берка. В цей же час українська редакція Радіо Свобода почала розвиватися не лише як радіомовник, а й поширювати інформацію на інших сучасних медійних платформах, зокрема й через нові медіа.

Нагороди[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б https://www.pravda.com.ua/news/2023/09/16/7420070/
  2. Померла керівниця київського бюро \"Радіо Свобода\". www.pravda.com.ua. Процитовано 16 вересня 2023.

Джерела[ред. | ред. код]