Лицар Камелота

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Лицар Камелота
A Knight in Camelot
Вид телефільм
Жанр Фантастика
комедія
сімейний
Режисер Роджер Янг
На основі Янкі з Коннектикуту при дворі короля Артура
У головних
ролях
Вупі Ґолдберґ
Майкл Йорк
Палома Баєз
Саймон Фентон
Джеймс Кумбс
Роберт Едді
Ян Річардсон
Аманда Доног'ю
Оператор Elemér Ragályid
Композитор Патрік Вільямсd
Кінокомпанія Walt Disney
Дистриб'ютор Walt Disney
Тривалість 90 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1998
IMDb ID 0176892
movies.disney.com/a-knight-in-camelot

«Лицар Камелота» (англ. A Knight in Camelot) — американський фантастичний комедійний телефільм 1998 р. за участю Вупі Ґолдберґ і Майкла Йорка. Режисер — Роджер Янг, дистриб'ютор — Disney, за мотивами твору Марка Твена Янкі з Коннектикуту при дворі короля Артура.

Фільм призначений для сімейного перегляду.

Сюжет[ред. | ред. код]

Сучасний науковець, доктор фізики Вів'єн Морган (Вупі Ґолдберґ), випадково потрапляє в минуле, в епоху короля Артура, та стає полонянкою сера Саграмура, який веде її на суд Артура. У суді, крім лицарів Круглого столу, беруть участь королева Ґвіневера і чарівник Мерлін. Вів'єн вдається переконати короля Артура, що вона може бути корисна йому, король залишає Вів'єн при дворі.

Вів'єн не сидить склавши руки — вона намагається ввести різні удосконалення для полегшення праці людей, але її зусилля вітаються далеко не всіма. Вона дізнається від слуги Кларенса, що сер Саграмур колись знищив його родину, тепер, коли Кларенс достатньо дорослий, він хоче кинути виклик серу Саграмуру. Однак, саме Вів'єн доводиться боротися з Саграмуром, оскільки Кларенс — не лицар.

Бій відбувається в головній залі замку. Вів'єн і Кларенс перемагають сера Саграмура, який тепер повинен покинути двір короля.

Вів'єн переконує короля Артура інкогніто подорожувати країною, щоб побачити життя простого народу. Але подорож закінчується арештом і смертним вироком для них. У той час королева та її коханий сер Ланселот, думаючи, що король загинув, намагаються захопити трон.

Кларенс рятує Вів'єн і короля від шибениці, вони встигають до двору вчасно, щоб зупинити узурпаторів. У нагороду за вірність король посвячує Кларенса в лицарі, Вів'єн вирушає додому — в XX століття.

Ролі[ред. | ред. код]

Критика[ред. | ред. код]

Рейтинг фільму на сайті IMD — 4,6/10.[1]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. A Knight in Camelot. Архів оригіналу за 27 вересня 2013. Процитовано 10 січня 2014.

Посилання[ред. | ред. код]