Льопа Єва Олегівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Єва Льопа
Основна інформація
Повне ім'я Льопа Єва Олегівна
Дата народження 22 лютого 2006(2006-02-22) (18 років)
Місце народження Кременчук, Полтавська область, Україна
Роки активності 2015-нині
Громадянство Україна Україна
Національність українка
Професія дитина-співачка
Мова українська
російська
англійська
Жанр поп-музика, естрада
instagram.com/evaliopa/?hl=uk

Єва Льопа (нар. 22 лютого 2006 року) — українська співачка, учасниця 4 сезону шоу «Голос. Діти».

Біографія[ред. | ред. код]

Єва Олегівна Льопа, народилася 22 лютого 2006 року у місті Кременчук, Полтавської області. Навчалася у Загальноосвітньой школі № 16 (Кременчук)|Кременчуцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів № 16, ]][1].

За словами дівчини, вона співає з 4 років. Ходить на заняття з хіп-хопу, захоплюється акторською майстерністю. Єва займається вокалом в рідному місті Кременчуці, а з 2015 року стала їздити по вихідним на заняття в «KATAPULTA CREATIVE TEAM» — творчий простір у місті Києві. Дівчина виступає на різних звітних концертах і міських святах. Перебувала у складі кременчуцької шоу-групи «Люстерко»[2].

Єва дуже любить плавання і займається цим видом спорту. Вільний час їй подобається проводити з сім'єю і друзями, а ще — ходити в кіно, малювати, ліпити, проводити різні експерименти, кататися на гіроскутері, велосипеді і самокаті. Заповітна мрія — щоб її сім'я жила дуже довго! Хотіла б виступити разом з Поліною Гагаріною і Дімою Біланом[3].

Коли Єва була зовсім маленькою, їй дуже хотілося ходити в дитячий садок самій, без мами:

Мені здавалося, що тоді всі навколо будуть думати, що я доросла! І ось щоранку мама йшла слідом за мною, ховаючись то за деревом, то за рогом будинку, проводжала до самих дверей групи, а я, не здогадуючись про це, думала, що ходжу одна! Це одна з найбільш кумедних історій мого дитинства!
Оригінальний текст (рос.)
Мне казалось, что тогда все окружающие будут думать, что я взрослая! И вот каждое утро мама шла следом за мной, прячась то за деревом, то за углом дома, провожала до самой двери группы, а я, не догадываясь об этом, думала, что хожу одна! Это одна из самых забавных историй моего детства!

— Інтерв'ю для сайту newwavejunior.eu

Єва мріє побувати в Індії та в СРСР:

Мені складно повірити, що ніяких комп'ютерів, супутникового телебачення, флешок, приставок, мобільних телефонів і гамбургерів просто не існувало!
Оригінальний текст (рос.)
Мне сложно поверить, что никаких компьютеров, спутникового телевидения, флэшек, приставок, мобильных телефонов и гамбургеров просто не существовало!

— Інтерв'ю для сайту newwavejunior.eu

Завжди мріяла стати зіркою, тому прагла перемагати у конкурсах.

Участь у конкурсах та нагороди[ред. | ред. код]

Єва Льопа переможець і учасник багатьох музичних конкурсів і проектів:

  • «Сонце за нас» (2015, Україна)
  • «Вокал стар» (2015)
  • «Феєрія зірок» (2016, Україна)
  • «Поколение Next» (2016, Росія)
  • «Детская Новая волна» (2017, Росія)
  • «Голос. Діти» (2017, Україна)
  • «Berliner Perle» (2017, Німеччина)
  • «Підкори сцену» (2018, Україна)
  • «Яскраві діти України» (2018, Україна) — призерка обласного етапу[4]
  • «Зорныя кветкі» (2018, Білорусь) — перемога[5]
  • «Детская Новая волна» (2018, Росія) — перемога[6]

Дівчина брала участь у відборі на конкурс «Дитяча Нова Хвиля 2017» (Росія), проте до фіналу не дійшла. У півфіналі виступала під номером 88 та виконала декілька пісень різними мовами[7].

27 січня 2018 року кременчужанка Єва Льопа стала призеркою обласного етапу конкурсу «Яскраві діти України», який проходив у Полтаві. Єва разом з оркестром виконала пісню Катерини Комар «Змінити все» і справила велике враження на журі конкурсу в складі якого були: Тарас Петриненко, Юрій Рибчинський, Ніна Матвієнко, Руслан Квінта та Віра Кекелія. Кременчужанка стала другою в одній із трьох категорій[4].

9 червня 2018 року Єва Льопа стала найкращою співачкою за версією Першої дитячої премії Bashka Kids Awards[8].

«Голос. Діти» 4 сезон[ред. | ред. код]

Єва Льопа стала яскравою учасницею зіркового шоу. Дівчинка захотіла потрапити на «Голос. Діти» після перемоги учасниці 2 сезону конкурсу Насті Багінської. Настя стала для Єви справжнім кумиром. Єва почала активно готуватися до участі в проекті і брала уроки вокалу в одній із столичних шкіл. Виявилося, що Настя теж там навчається. Дівчатка подружилися і тепер стали найкращими подругами[9]. На сліпих прослуховуваннях в 3 випуску 4 сезону шоу «Голос. Діти» Єва виконала пісню «Не забувай» співачки Євгенії Власової і потрапила до команди Наді та Позитива[10].

До початку виступу, Єва зізналася журналістам[10]:

Я прийшла на цей проект, щоб стати такою ж популярною, як Настя. Щоб зі мною фотографувалися не як з її подружкою, а як із зіркою Євою Льопою. Я хочу теж, щоб зі мною в школі всі дружили і в інтернеті шукали мій номер телефону.
Оригінальний текст (рос.)
Я пришла на этот проект, чтобы стать такой же популярной, как Настя. Чтобы со мной фотографировались не как с её подружкой, а как со звездой Евой Лёпой. Я хочу тоже, чтобы со мной в школе все дружили и в интернете искали мой номер телефона.

У 5 ефірі 4 сезону Голос. Діти. Єва Льопа виступала разом з Поліною Пільх та Олександром Гуком. Тріо виконало пісню «У долі своя весна» Софії Ротару. Тренери Позитив та Надія не обрали дівчат до участі у прямих ефірах[11].

«Дитяча Нова хвиля 2018»[ред. | ред. код]

1 червня 2018 року стало відомо хто переміг у конкурсі. На офіційному сайті міжнародного конкурсу «Детская Новая Волна 2018» було оприлюднено список переможців. 1 місце посіла Єва Льопа[6]. Згідно з умовами конкурсу, Єва отримає можливість зняти кліп на свою музичну композицію[12].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. 11-летняя кременчужанка Ева Лёпа влюбила в себя всех судей шоу «Голос.Дети». Telegraf (російською) . 20.11.2017. Архів оригіналу за 12 червня 2018.
  2. Ева Лёпа: «Больше всего мне нравятся джазовые композиции». Starlife (російською) . Архів оригіналу за 12 червня 2018.
  3. Конкурсанты «Детской Новой Волны 2018». newwavejunior.eu. Архів оригіналу за 12 червня 2018.
  4. а б Кременчужанка Єва Льопа стала призеркою обласного етапу конкурсу «Яскраві діти України». Telegraf. 31.01.2018. Архів оригіналу за 12 червня 2018.
  5. Кременчужанка Єва Льопа привезла з Білорусі «золото» Міжнародного конкурсу мистецтв. Telegraf. 3.04.2018. Архів оригіналу за 12 червня 2018.
  6. а б В Артеке закончился замечательный международный конкурс исполнителей популярной музыки «Детская Новая Волна 2018». newwavejunior.eu (російською) . Архів оригіналу за 12 червня 2018.
  7. Відео виступу Єви Льопи у півфіналі конкурсу «Дитяча Нова Хвиля 2017». Youtube (російською та англійського) . 15.04.2017.
  8. Вітаємо вихованок Katapulta Art Music School!!!. Facebook. 10.06.2018.
  9. ЄВА ЛЬОПА. Команда гурту Время и Стекло. 1plus1.ua. Архів оригіналу за 12 червня 2018.
  10. а б Ева Лёпа «Не забувай» – выбор вслепую – Голос. Дети 4 сезон. Youtube. 19.11.2017. Архів оригіналу за 24 грудня 2019.
  11. Відео: ОЛЕКСАНДР, ЄВА, ПОЛІНА – "У ДОЛІ СВОЯ ВЕСНА" – БОЇ – ГОЛОС. ДЕТИ 4 СЕЗОН. 1plus1.ua. Архів оригіналу за 12 червня 2018.
  12. Кременчужанка Єва Льопа перемогла у вокальному конкурсі «Дитяча нова хвиля» в Криму. Telegraf. 3.06.2018. Архів оригіналу за 12 червня 2018.