Лєра Мандзюк

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Лєра Мандзюк
Валерія Іванівна Мандзюк
Народилася
Ньїредьгаза
Громадянство Україна Україна
Діяльність стенд-ап

Лєра Мандзюк (Валерія Іванівна Мандзюк, нар. Ньїредьгазі) — комедійна акторка стенд-ап жанру, є двічі переможницею телешоу «Розсміши коміка», також активно бере участь у змаганнях Stand up Battle [1]. Брала участь в проекті «Жіночий квартал»[2]. Виступає з сольними стенд-ап турами[3].

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася в місті Ньїредьгаза, коли мати була вагітна на заробітках[4][5]. Батьки жили в Тячеві. Є молодшою (восьмою) дитиною в багатодітній родині[6]. Батько Іван Мандзюк покинув сім'ю, начебто поїхавши на заробітки[5].

Закінчила Мукачівський державний університет на спеціальності туризм, та мріяла бути екскурсоводом. Її перший стендап відбувся на першому курсі університету[7].

Мріяла виступати в КВК, але, за власними словами, не знайшла команду, яка би взяла її, тому цікавилася сольним стенд-ап жанром.

Двічі перемогла в шоу «Розсміши коміка», брала участь в якості гостя в проекті «Жіночий квартал». Активно бере участь у змаганнях Stand up Battle. Була учасницею шоу — «Богиня шопінгу»[5].

Виступає з сольними стенд-ап турами в Україні і ЄС, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну виступає з благодійними концертами, зокрема і перед бійцями ЗСУ[8].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Вони змусять вас реготати: сім популярних українських стендап-коміків
  2. Лєра Мандзюк
  3. Екс-учасниця «Жіночого кварталу» Лєра Мандзюк зізналася, що її бив брат
  4. Заміж або на заробітки: нелегкий вибір зірки Розсміши коміка Лєри Мандзюк
  5. а б в БІОГРАФІЯ - Лєра Мандзюк | Яремій, Носов, Мартинюк, Свій, процитовано 4 березня 2023
  6. Лєра Мандзюк висміяла програму «1+1» про її важку долю
  7. Лєра Мандзюк
  8. ЛЄРА МАНДЗЮК

Джерела[ред. | ред. код]